Tävling på G

Siktade ju på att tävla till hösten och då kanske vi varit färdiga för det, men varför vänta 🙂

Så nu har jag anmält till tävling nu i påsk, jag skall ha en rolig dag oavsett resultat. Jag vet ju att vi inte är klara för uppgiften och med det kanske det blir mindre nervöst. Vi hinner med några träningstillfällen innan och då får träningskompisarna drilla oss.

På foto fronten velar jag mellan två objektiv, om mitt 28-300 sitter på så skulle jag vilja ha makrot på och vise versa, men samtidigt så grämer jag mig inte över missade foto möjligheter utan konstaterar bara att även om det var trist att missa så är det som det är.

Och nu har foto kompisen köpt ett makro! Så nu skall jag minsann dra iväg med henne på alla möjliga foto äventyr 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Förkyld…. igen

Har andra förkylningen… tror jag, på kort tid. Ligger mestadels i soffan under täcket och tycker synd om mig själv. Har liksom tidigare tagit ett självtest som liksom tidigare visat negativt men för att vara på den säkra sidan hängde jag med kompisen för att ta ett PCR test, dom hade drop in, vi stod och frös i 1,5 tim innan vi kom in. Var man inte sjuk innan så blev man det nog i den kön.

Idag är första dagen då jag faktiskt känt mig bättre, och har ägnat lite tid åt att bråka med klubbens hemsida, svettigt värre. Ära accepterar att ingenting händer men det syns att hon tycker att det är jobbigt, hon vill så gärna och varje gång jag rör på mig så hoppas hon på att nu händer det något…men nej, ner under täcket igen. Hon lägger sig jämte med en tung suck och jag misstänker att hon hoppas på att den skall ge mig så dåligt samvete att jag bestämmer mig för att ändå träna någonting med henne.

På fotofronten händer inte så mycket nytt, men jag har deltagit i seminarium med olika teman som varit intressanta och dom kommer jag fortsätta att deltaga i. Och jag och kompisen fortsätter med våra ord som vi foto tolkar och denna månaden blir jobbig. Min plan är ett utomhus foto på temat silhuett, men ligger jag inte sjuk så jobbar jag och tiden rinner iväg. Får hoppas på att helgerna kan leverera vettigt väder så att jag i alla fall får något foto.

När det gäller hund träningen så hoppas jag kunna tävla i år, hösten siktar vi på.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Uppdaterat……

Nej det är väl synd att påstå!

Ibland funderar jag på om jag skall lägga ner hemsidan med tanke på hur sällan jag numera uppdaterar den, men jag är nog inte riktigt beredd att släppa den än.

Och med tanke på hur längesedan det är sedan sist så har det ju hänt en del. Det har varit en hel del hund och foto promenader men inte lika många fototrippar med Anette som tidigare år, det har helt enkelt inte funnits stunder till det. Men vi fortsätter med våran interna foto tolkning av månadens bild och försöker så gott vi kan få till tider då vi båda är lediga och har tid för lite fotografering.

Jag skall försöka mig på en liten kortare resumé av vad som hänt sedan sist….jisses! det är ju nästan ett år.

I februari var jag nere i Götet och tog en promenad utefter Drömmarnas kaj i hopp om att få några foton på gamla risiga båtar. En herre från en av båtarna ropar -är det där en Riesen? -jajamensan -unghund? -verkar väldigt nyfiken och livlig -nä, 9 år -sådan herre sådan hund, ha en trevlig dag valpen! 🙂 Kände mig ung resten av den dagen 🙂

I Mars fick jag äntligen besökt Tjurpannans naturreservat, en härlig och blåsig promenad.

I april hade jag och träningskompisarna tre dagars hund träning för Monica Henriksson, så jäkla bra. Henne kan jag gå kurs för hur många gånger som helst, bästa fröken.

I maj var det dags för det årliga besöket på Botaniska trädgården.

Midsommar firades i Värmlandslandet.

Juli bestod mest av promenader och väldigt lite hundträning.

Augusti och semester, började inget vidare…borelia. Det är nog det värsta jag varit med om smärt mässigt, det gjorde så förb… ont och blev bara värre och värre. Slutade med rejäl antibiotika men trotts den så tog det ändå tid innan smärtan gav vika, kan inte göra annat än beundra min omgivning under denna tid då jag tillhör dom som är… mindre trevlig när jag har ont 🙂

Det blev ett besök hos kennelmamman och skårtarydarna också, men jag tog en liten omväg och besökte Tjurkö, en båtkyrkogård. Kennelmamman hade en kull dvärgvalpar som var så ljuvligt söta, det blev några sköna dagar med hund träning och god mat innan jag reste vidare till Skårtaryd.

Lyckades också klämma in ett besök till bilkyrkogården i Båtsnäs.

I september besökte jag Nordens Ark. Och gav mig också på att tävla startklass lydnad med uruselt resultat, helgen efter tävlade vi bruks högre klass spår och lyckades bli uppflyttade till elitklass. Och min dag firades med trerätters på Thorskogs Slott, mmm såå gott!

Och i oktober var det dags för några suveränt bra dagar för Monica igen, såå bra!

Jag har också haft det stora nöjet att få gå kurs i specialsök för Reino och Elisabeth Oskarsson, ett gäng schäfrar och så Ära. En riktigt bra kurs med superbra träningsområde. Hade vi fått bestämma så hade kursen pågått väldigt väldigt länge, det finns så mycket kunskap att ta till sig så tiden räcker inte riktigt till.

Nu blir det hund träning i syfte att starta i Elit nästa år och utöver det så vill vi fortsätta med träningen av specialsök och jag kommer att klämma in en hel del fotograferande också.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Tillbaka i Paradiset….

Den här pandemin är verkligen jobbig, det mesta går på sparlåga.

Men lite saker händer ändå och den största händelsen är väl att min syster köpt tillbaka paradiset i Värmland. Med tanke på allt strul i olika former som poppar upp så undrar jag om hon inte ångrar sig ibland. Men det hon med säkerhet vet är att hon hade ångrat sig om hon inte tagit chansen. Julen tillbringades sålunda däruppe men nyår valde jag att fira själv hemma. Det kommer säkert att bli ett antal besök till paradiset, det blir ju aldrig det samma men det är alltid avkopplande att vara där.

Hundträningen går rätt bra just nu men det är svårt att hinna med allt som behöver tränas. Just nu tränar vi sidoförflyttningar och att backa i lydnaden och utöver det så blir det spår både i skogen och på asfalt. Specialsök tränar vi lite då och då, jag skulle vilja träna det oftare än vad som sker just nu, vi har startat på en kurs som för närvarande ligger på is på grund av pandemin. Ser fram emot när den kommer igång igen.

På fotofronten försöker jag ta dom tillfällen som ges, det känns som om det regnar mest hela tiden. Jag och Anette kör fortfarande vår lilla fotoutmaning och det är verkligen roligt och jag tror att vi faktiskt utvecklas en del inom fotograferingen. Jag gör ju fotobok varje år med fototolkningen vi gjort av månadens ord och att jag fyller ut med lite andra foton, vi går nu in på vårat femte år och jag hoppas vi kan hålla igång det många år till. Tänkte sätta mig någon dag och bläddra igenom alla fotoböcker och se om det går att avgöra om vi lär oss någonting.

Det som står närmast på schemat förutom träningen med ”gänget” är en lektion för Monica Henriksson, skall bli superkul. Och så skall jag se om jag kan dra iväg Anette någon vacker dag på en liten fotoutflykt.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Ibland går saker sönder….

Ja dom gör ju det!

Det började med att mobiltelefonen krånglade och efter ett tag insåg jag att det var läge att byta, sagt och gjort sedan skulle nytt bank id införskaffas….hur svårt kan det vara. Det fixar man ju lätt via datorn, när jag öppnar datorn för att ordna med detta så lägger den av!!

Bank id fick fixas via banken men datorn… mina bilder! Den lever någonstans där inne för om jag kopplar in telefonen så hör jag det lilla pinget som talar om att någonting kopplats in, så helt död är den inte. Men hur räddar jag innehållet, framförallt mina bilder. Har frågat och googlat, kontentan av det hela blev att jag nog inte skulle ge mig på det själv.

Släkten är värst brukar det ju heta men min släkt är bäst 🙂 så i morgon blir det en tripp till en kusin som skall försöka rädda innehållet i datorn. Och ny dator har inhandlats, så nu kan jag ta hand om dom bilder som finns i kameran.

En sväng till Lights in Alingsås med fotokompisen blev det förra helgen, har verkligen saknat våra små fotoresor. Jag hoppas vi kan få ihop fler under nästa år även om en del ställts in så som Nossans ljusfestival och olika aktiviteter på Liseberg så kan vi säkert komma på annat att göra små fotoresor till, om nu detta covid skall fortsätta härja under nästa år också.

Nu väntar jag på att få lite vinter..

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Mycket sedan sist…

Ja det har hänt en del sedan senaste uppdateringen, semester som blev lite annorlunda. Inget Riesenläger!!!

Men det blev Dalarna ändå, en tripp till brorsan och husvagnen fick hänga med. Ett par härliga dagar med båt tur, svampplockning, ölprovning, restaurang besök m.m. Och på vägen upp tog vi en övernattning på Örebro Brukshundklubb.

Starten på semestern blev ett läger i hårda spår för Susanne Kihl, såå himla kul!

Och så fick uppfödaren besök ett par dagar, husvagnen fick hänga med dit också. Där blev det hundträning och mysiga kvällar. Vi gjorde ett restaurang besök vi också.

En specialsökstävling som anordnades av klubben gjorde vi också, där knep vi 3:de platsen av 27 startande.. liite stolt är jag allt.

En föreläsning av en av mina favorit fotografer Annelie Utter blev det med, och ett besök på Nordens Ark.

Och sista helgen avslutade vi med kurs för Monika Henriksson, alltid så himla lärorikt och kul. Och även om vi var på klubben så drog vi efter vissa missöden med oss husvagnen även dit.

Så summa summarum blev det en hel del hund denna semestern och det kändes riktigt bra. Lite vettigt fick jag gjort, oljade räcket på altanen, alltid något.

Semestern är slut men hundträningen rullar vidare liksom fotointresset, närmast blir det fler prov i specialsök men högre tävling får nog vänta tills nästa år.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Fotografering i Botaniska trädgården

Jag tog en sväng in till Botaniska trädgården för lite fotografering, jag hoppades på att näsduksträdet skulle blomma. Det hade nyligen startat, det var inte så många löv vid blomman som hunnit bli riktigt vita än. Saknade min fotokompis men vi kan inte alltid samtidigt och då får det bli lite ensam fotografering.

Förutom några härliga timmar i trädgården så blev det också en sväng i Slottskogen. Träffade min mamma och det var så roligt att se henne efter ett antal månader. Det fungerade någorlunda i Botaniska men i Slottskogen var det helt hopplöst om jag säger att 5% av alla dessa människor som var på dessa platser visade hänsyn, tog ut avstånd och var medvetna om att en pandemi pågick så överdriver jag antagligen.

Vid några tillfällen gick mamma inpå staket och vände ryggen mot folk för att slippa undan, det sket dom flesta i. Att jag skickade ut armen raklång från kroppen sket dom också i, då gick dom in i den. Jag blev mycket förvånad över mängden folk som inte tycktes bry sig det minsta, och ledsen över att se denna brist på hänsyn.

Botaniska blev sista fotograferingen med makrot på ett tag, nu sitter zoomen på igen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Lite av varje

Jag lämnar nog inte tillbaka makro objektivet 😀 Det är fortfarande lite svårt med skärpan men nu går det lite snabbare än i början. Eftersom det går att använda även för lite annat än just makrofotografering så sitter det på ganska länge, jag blir lite begränsad ibland men det är som med 50mm bara att gilla läget och inse vad som går att fota respektive när det inte är någon ide.

Förutom att jag fotar en hel del så tränas det även hund, Ära är riktigt duktig på det mesta men ibland strular det och jag blir frustrerad, då gäller det att bita sig i tungan och antingen lösa det där och då eller lägga det på hyllan och gå hemma och fundera lite.

Det är ganska tråkigt nu när covid-19 härjar och lite obehagligt när det börjar komma nära, en arbetskamrat är dålig och en vän likaså, jag tror inte det är många som kommer att undkomma man får bara hoppas att man tillhör dom som får en lindrig släng av det. Jag kan bli ganska upprörd av att en del inte respekterar den oro som andra har och att man tror att myndigheters rekommendationer är någonting som man kan strunta i.

På grund av pandemin så är det mesta i hundväg inställt, läger, tävlingar och mycket annat. Men träna kan man ju fortfarande göra även med andra, det sker ju utomhus och med avstånd från varandra. Önskar att skiten är över snart annars lär det bli en väldigt tråkig semester också utan någon tripp någonstans, förutom dagsturer i skog och mark.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Mer makro

Det blir allt roligare att makro fotografera, jag börjar få lite kläm på det. Tror det blir väldigt roligt när det kommer fram lite mer småkryp och växter. Men nu har det objektivet åkt av eftersom det är fågelfotografering som gäller just nu, efter helgen sätter jag på det igen. Vi skall gå hundkurs i helgen och det är alltid roligt att ta några kort och det är svårare med makrot så därför får det vara av till efter helgen. Jag fick prövat att ta porträtt med det också, fotade kompisens schäfer och objektivet funkar alldeles utmärkt till det. Och nu när Ära är klippt så kan hon få stå modell igen så det blir nog en del hundfoton med makrot framöver skulle jag tro.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Macro objektiv

Jag har lånat ett macro objektiv och hade en massa fina bilder i huvudet….där lär dom nog stanna 😀 Jag har sett fantastiska macro bilder men jag begriper inte hur dom har lyckats ta dom, det är väldigt svårt med skärpan ofta skulle man behöva stativ och det vill jag helst slippa släpa på. Jag lär ju aldrig lyckas med ett flygfä för dom lär vara långt borta innan jag hittat skärpan. Och skärpan är ju så kort även vid liten bländare.. hmm svårt är det. Många macro bilder tas genom att man tar flera bilder och sätter skärpan på olika ställen och sätter sedan ihop bilderna i ett bildbehandlingsprogram, åter igen hur lyckas man med det när det gäller flygfän?

Men jag är inte beredd att lämna tillbaka objektivet riktigt än måste testa lite till, det är ett 105mm så det borde funka även för lite annat. Porträtt borde funka men då får det bli hund och djur porträtt 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Föredragskväll, veterinärbesök och lite annat

Förutom hundträningen så tar jag dom chanser jag får till att fotografera. Vädret har ju inte varit det bästa på ganska länge så hundträningen slåss med fotograferingen 😀 Det är ju så mycket roligare att kunna träna hund i hyfsat väder, då det fungerar så blir det en kombo av dom båda.

En av mina favoritfotografer (Roger Brendhagen) var med på ett event om fotoresor och det ville jag inte missa, jag fick med mig Anette och det var en trevlig kväll och naturligtvis var det Roger som gjorde det värt att åka ner till Götet 😉

Och så blev det ett veterinärbesök, Ära hade en knöl under hakan som jag ville kolla upp. Jag hade fått en tid på eftermiddagen och var väl inställd på att kanske behöva få ytterligare en tid för att ta bort den. Men så blev det inte, veterinären kände på knölen och sade att den tar vi bort…..nu. Det var jag inte beredd på så jag bara stirrade och upprepade NU! han log och sade -ja, vet du hur mycket administration vi sparar genom att göra saker med en gång. Sagt och gjort jag åkte hem och Ära lades under kniven och vid 21-tiden hämtade jag hem henne. Allt gick bra och nu blir det lite lugna koppelpromenader så länge stygnen sitter sedan kan vi köra igång igen.

Nu är det ett väldigt passande så att hon inte lyckas komma åt att klia sig under hakan eller ”torka käft” som hon gärna gör framför allt om hon ätit eller druckit, det skulle inte sluta väl. Så jag varvar tratt på huvudet och strumpor på bakbenen. Det går inte att göra så mycket när hon måste passas hela tiden så medan hon ligger jämte mig i soffan så leker jag lite med Photoshop 😀 Förhoppningsvis kan jag lära mig lite…..kanske.

Det som står i almanackan härnäst är ett besök till Hornborgasjön och en hundkurs i slutet på månaden.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Regn, regn, regn

Jag är så trött på detta ständigt regnande, mitt i regnandet så kommer det en skur 🙁 Någon dag emellan så är det uppehåll men igenmulet och någon enstaka dag kan till och med solen titta fram men som sagt dom dagarna är sällsynta, väldigt sällsynta.

Fotografera i regn kan jag inte så det blir lite abstinens efter ett tag. Alla dagar utan regn försöker jag få chansen att fotografera, en dag då det var sol passade jag på att åka till Nordens Ark.

Och jag satte 50mm på kameran dels för att få upp hastigheten för att kunna få lite fartbilder om vädret skulle bli någorlunda och för att kunna studio fotografera hos kompisen.

Trotts 50mm på kameran så fick jag hissa ISO ganska rejält när Ära fick hattefnatt i skogen 😀 Alla vattendrag fullständigt översvämmas och det är ju trevligt att Ära i alla fall tycks uppskatta rådande väder, åtminstone vissa dagar.

Det blir en del hundträning också och vissa regniga dagar så kan man ju ta en tripp till Ullared 😀 och ägna sig åt lite kultur genom att besöka en utställning av Lars Lerins tavlor på kulturhuset i Stenungssund.

Nu verkar det som om det blir uppehåll i två dagar och då blir det i första hand hundträning, jag måste ju sätta lite fart om vi skall få ordning på allt vi behöver innan vi ger oss på att tävla till våren.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Nytt år

Om man bortser från vädret så har det nya året börjat bra. Det har varit ett otroligt tråkigt väder väldigt länge, om det inte regnat så har det varit igenmulet så kameran har inte använts lika flitigt. Jag roade mig med lite fotografering inomhus men det är inte lika kul och det kan ju bero en del på att jag saknar kunskap och utrustning.

Julafton tillbringades hos min syster och jag vet inte hur hon bär sig åt men hon lyckas alltid få tag i väldigt täta och fina granar, annat än dom glesa skräckexempel vi hade i Värmland 😀

Nyåret blev som förra året helt underbart tyst, inte en enda smällare hördes. Jag var en sväng i Götet igår och blev förvånad över att inte höra några smällare där heller, tidigare har det ju smällt veckor innan och efter nyår.

Idag har det varit ett fint väder och det utnyttjades genom att vi åkte till bokskog och spårade, medan spåret kallnade tog vi en promenad med kameran på axeln. Det är utlovat fint väder i morgon också men då skall jag ner en sväng till MyDog så vi får se hur mycket av vädret jag hinner njuta av innan solen går ner.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Fotokväll på Liseberg

Ikväll hade fotokompisen och jag en fotorunda på Liseberg. Det är inte så lätt alla gånger 😉 ingen av oss är så förtjusta i folk på bilderna och helst inte stolpar, kablar och annat störande i bakgrunden heller. Och förutom det så skall man ju helst få bra bilder också och det jobbar vi på, en vacker dag kommer vi hem med fler bra än dåliga bilder.

Det har varit väldigt tråkigt väder väldigt länge, även om det varit uppehåll ibland så har det varit helt mulet. Så den här lilla trippen till Liseberg piggade upp och att det var Jul på Liseberg var också uppiggande. Nu har vi inga planerade fototrippar på ett tag men jag hoppas att det snart blir lite bättre väder i alla fall, önskar att det kunde komma lite snö som gör det lite ljusare.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Två sköna helger

Jag var en tripp till Stockholm för att besöka min bror med familj och hade min mamma med mig, På vägen upp hade vi en övernattning på Häringe Slott, ett slott där hundar är välkomna överallt. Det brukar vara populärt bland hundägare på nyår eftersom det är smällarförbud på den halvö där slottet ligger. Ett trevligt besök med mycket god mat och dryck. Ära skötte sig utmärkt, det fanns vissa krav och det var att hundar måste vara kopplade och uppträda skötsamt.

Framme i Stockholm blev det sköna promenader god mat och trevligt umgänge, tyvärr åkte vi hem en dag tidigare än beräknat då jag fick ont i halsen och inte ville chansa på att inte bli förkyld innan jag hunnit hem. Klokt beslut… blev liggande dagen efter hemkomst och några till.

Sedan var det dags att packa om väskan för ett besök till vännerna i Skårtaryd. Även där blev det god mat och dryck, naturligtvis hade jag laddat med skaldjur som vi förtärde samma dag som jag kom ner. Vi tog härliga promenader bland annat i naturreservatet och gjorde också besök till en ruin och en kyrka där det finns ett kors som ett träd nästan slukat, jag har tagit kort på det för många år sedan och ville gärna ta chansen att få fota det igen.

Dom har förutom Charlie (Rottweilerblandning) även en dvärgschnauzer som är helt underbar och henne hade jag tänkt sno med mig hem men hon bevakades stenhårt. Vi var lite oroliga för hur det skulle funka med Ära men den oron var obefogad, det fungerade över förväntan. Förhoppningsvis tar det inte alltför lång tid innan vi ses igen då jag lyckades glömma en pläd och ett koppel.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Halloween

Jag och Anette hade en fotokväll på Liseberg, tyvärr blev det värsta helgen eftersom den passade bäst. Jisses så mycket folk!

Vi fick en som vanligt trevlig kväll och det viktigaste hanns också med, fikat. Men det var jobbigt med alla dessa människor så den helgen undviker vi fortsättningsvis och nu tar det nog några år innan det eventuellt är aktuellt igen.

I år var gastarna en besvikelse, när vi var där för två år sedan var dom många och väldigt fint sminkade. I år var det inte lika många, långt ifrån den fina sminkning vi sett tidigare och en del bar masker. Och så var det lite väl mycket clowner, levande såväl som dockor. Jag hade blixten med mig för att kunna få någon bild på gastar men jag hann bara med två innan vi blev ombedda att inte använda blixt eftersom det kunde skada aktörerna då dom bar linser.

Vakterna hade fullt upp med att försöka stoppa folk från att fota med blixt, och naturligtvis undrar man varför inte den informationen fanns lite överallt att kunna ta del av innan besöket bland gastar. Dom hade linser för två år sedan också. Som det nu var så hann ju folk smälla av blixten innan dom stoppades och då är ju skadan redan skedd.

På vägen hem stannade vi till vid en kyrkogård för att beskåda alla dessa tända ljus.

Nästa fotokväll blir Jul på Liseberg och då ligger ju fokus på stämningsfulla bilder, få se om vi kan lyckas med det.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Värmland och ljusfestivaler

Ett besök till Silleruds kyrka och sedan ett besök i paradiset ihop med familj där det även blev svamp plockning och en härlig promenad över Ulvåsen. Vi hade hyrt en stuga vid golfklubben och fick en välfylld frukostkorg på mornarna och på kvällarna promenerade vi till en restaurang i närheten där även Ära var välkommen.

I helgen som gick blev det två fotokvällar ihop med fotokompisen, på lördag åkte vi till Nossans ljusfestival och på söndagen åkte vi till Lights in Alingsås. Två riktigt trevliga kvällar, vi klarade i stort sett hela promenaden på söndagen innan regnet kom. Nästa fotodag skall vi till Halloween på Liseberg, alltid lika roligt.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inget Tjurpannan

Nej det blev inget Tjurpannan 🙁 det får också läggas på att göras listan, istället blev det en liten tur till Rönnäng och Bergabo för en övernattning. Inget större fel på Bergabo förutom att det är väldigt dyrt men det har ju i princip alla ställen utefter kusten blivit. Det som störde var väl att vare sig bar eller restaurang var öppet söndag eller måndag, ingenting dom upplyste om innan 🙁

Det blev en tur över till Åstol för att njuta av rökta räkor, såå gott!! Senare på kvällen blev det en promenad ner till Rönnäng brygga för ett besök på restaurangen där även hundar är välkomna 😀 och jag fick senare en chans att fota solnedgången….. fast jag orkade inte sitta kvar tills solen gått ner helt.

Innan hemfärd blev det en liten tur på Tjörn för att kika på lite konst, hittade en sten trädgård som enligt Google var en turistmål, när den äntligen hittades vilket inte var det lättaste så visade det sig att dom var på väg att sälja och undvek att ”skylta” med verksamheten, men jag fick en lärorik tur bland all stenkonst av ägaren. Och så blev det en tur bort till Pilane och skulpturerna men väl där så var det bara att vända igen, såå mycket folk och ingen skugga någonstans.

Som avslutning blev det en fika på Sundsby Gårdscafé och där hittade jag en hund som fick följa med hem.. i metall 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Roadtrip

Det blev en fototripp trotts allt!😄
Kompisen kom med en strålande idé, att vi skulle ta en tur till Gunillaberg och titta på trädgård och konst.
Hade aldrig hört talas om stället innan.
Hon försökte få med sig sin man men hans intresse för trädgård är inte lika stort, så jag tog gladeligen hans plats i stället.
Det blev en härlig tur i ett lika härligt väder.
Vi trodde båda att det skulle vara mer trädgård än konst men det visade sig vara tvärt om.
Ett ställe väl värt ett besök!

Och hemvägen gick på småvägar där vi mer än en gång tvingades vända, vi hade väldigt roligt åt ”tanten” i gps-en som inte hängde med i svängarna 🙂 Ära fick ta ett dopp på ett ställe och sedan hamnade vi vid Näs fabriker. Det sista så tröttnade vi på småvägarna och tog stora vägen hem. Så det som bara skulle bli en tur till Gunillaberg blev en mindre roadtrip 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inte som det var tänkt..

Nej det blev verkligen inte som det var tänkt, inget Riesenläger och inte heller en fototripp till Båstnäs. Kände mig urdeppig…. men det är bara att gilla läget, det är som det är och det blir vad jag gör det till. Bara att vara ledig och slippa gå upp på morgonen är ju semester.

Det blir små fotorundor i närområdet och kanske även en lite längre tur då jag gärna velat besöka Tjurpannans naturreservat och kanske kan det bli av, Båstnäs finns ju kvar och det blir ett Riesenläger nästa år också.

Lite hundträning blir det också, körde lite specialsök igår och Fia-lotta var riktigt duktig, fina markeringar nu gäller det att försöka öka tiden på dom och plocka in störning också. Hade en gömma i grillen på bilen och fyra på husvagnen och en vid sidan av vagnen i vegetationen sedan lade jag två i stenmuren och en i en stubbe. Hon fick söka lös och löste alla, när hon sökte av muren hoppade hon över och tog en från ”baksidan”, duktig tös 😀

Det blir sällan några foton på Ära när vi tränar det är lite svårt att hålla fokus på henne med kamera och samtidigt vara redo att belöna henne. Men får vi till riktigt bra och längre markeringar så kan vi nog få några foton i specialsöket i alla fall.

Det blir en blandning av dom senaste bilderna i detta inlägget, kanske kan det bli ett eget inlägg om Tjurpannan så småningom.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Upp och ner

Det har varit mycket upp och ner det sista, allt ifrån att husvagn blivit underkänd på besiktning till att plötsligt vara godkänd och att semestern hängde med på samma resa. Utöver det är det mycket känslomässiga resor upp och ner men det är ju så livet är, upp och ner. Sista tiden har det varit mer ner än upp och fotograferandet är lite av terapi för att hålla humöret uppe.

Sedan jag gick med i instagram så tänker jag fotografi på lite annat sätt och har fått lite bra tips också. Det har varit några besök i Göteborg det sista och ett bestod i ett restaurang besök med kusiner, super trevligt!

Nu är det snart dags för semester och det ser vi fram emot, inte bara att få sova på morgonen utan även att få åka på Riesenläger och i samma veva hälsa på min bror. Och så blir det ett besök till Båstnäs bilkyrkogård tillsammans med fotokompisen Anette.

Nedräkningen till semestern har börjat! 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Kennelläger

Det är höjdpunkten för året och i år tyckte jag dagarna gick väldigt fort. På torsdagen blev det lydnad hela dagen för Carina Lundin, fredagen tillbringades i skogen med spårupptag för egen del. lördag blev det uppletande och hårt spår och söndagen före hemfärd ägnades åt Nose Work. Vi har så himla roligt och i år var det lite fler dvärgschnauzrar med och såå söta.

Kvällarna ägnas åt umgänge och en kväll går vi till restaurangen för gemensam middag och en annan har vi en Kantbergare som fixar fantastiskt god mat till hela gänget. Och boendet kan jag knappast klaga på vagnen står två meter från vattenbrynet.

När man kommer hem är man ganska slut men redan efter någon timme längtar man dit igen. Nu ser vi fram mot nästa läger, Riesenlägret i Kopparbo tänk er ca:280 deltagare med både en och fler hundar, det blir några riesen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Lite blandat

Att fotografera kan vara lite av terapi, ett sätt att för stunden glömma annat och ibland är det väldigt skönt, även om det ibland bara är minuter. Det finns en hel del att fotografera om man bara har ögonen med sig 😉 Det sista har jag fotat mycket egen hund och en hel del närbilder på småkryp och annat. Jag har varit i Göteborg en del och idag passade jag på att gå genom slottsskogen och Azalea dalen, det är ljuvligt vackert där just nu.

Om några dagar bär det av till Kennelläger, en av årets höjdpunkter 😀 Det kommer nog att vara ett och annat småskägg att fotografera och det skall bli roligt och även dom stora skäggen lär nog hamna framför linsen skulle jag tro. Så dom närmaste dagarna måste ägnas åt att få ihop allt som skall vara klart före avfärd, måste nog lägga kameran åt sidan en stund men det kan det faktiskt vara värt, jag tar igen det sedan 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Botaniska

Idag hade jag och Anette en foto dag på Botaniska. Vi hade hoppats på ett överflöd av Rhododendron men så var det inte, många var över blommade och andra bara i knopp. Men det fanns många andra växter att njuta av och vi hittade en kopparlönn och ett insektshotell som vi missat tidigare. Dessutom missade vi antagligen delar av ett växthus förra gången, men det kan ju också ha varit stängt då. Som vanligt hade vi en trevlig dag.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

50mm och makro

Denna månaden har jag och Anette kryp/insekt som det vi skall fototolka och då får det bli 50mm på kameran, största anledningen är att jag då kan sätta på makrofilter. Jag har aldrig gillat mitt 50 men måste säga att det börjar förändras, testade att ta actionbilder med 50mm och det visade sig fungera utmärkt så länge det gick att styra objektet, vissa bilder fick jag beskära i efterhand. Och Fialotta tyckte det var väldigt roligt för nu fick hon fara runt ordentligt.

Det blir snart en fotodag på botaniska så 50mm får sitta kvar ett tag och detta är nog första gången jag inte känner att jag vill ta av det så fort som möjligt, det kan få sitta kvar ett tag. Nu letar jag olika vinklar att ta bilder på Ära och efter små saker att använda makrofilter till. Jag har aldrig fotat egen hund så mycket som nu, har alltid haft fler bilder på andras hundar än egen.

Men vi hinner med en del träning också, bruksträning en gång i veckan och där emellan tränar vi själva både brukslydnad och specialsök/nosework, ibland även rallylydnad. Jag är lite sugen på att tävla men…… vi får väl se, kanske att jag anmäler oss. Snart blir det kurs för Jenny Wibäck efter det Nosework uppdrag och sedan Kennelläger, den viktigaste aktiviteten på året och senare är det dags för Riesenlägret. Så vi har lite att se fram emot.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Hornborgasjön, kyrkor och ruiner

Idag hade jag och Anette en fotodag, vi startade med Hornborgasjön och alla tranor sedan blev det lite avstickare utefter vägen hem. Vi besökte kyrkor och dom blev fotograferade både ut och invändigt, en av dom hade väldigt vackra fönster. Ruiner och stensamlingar fick också besök och det sista var det vatten som hamnade framför linsen. En riktigt härlig dag!

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Studiofotografering

Anette har skaffat studiolampor och gjort en liten studio i den lilla träningshallen och naturligtvis måste ju detta testas. Jag har varit där vid två tillfällen men att få kläm på det är inte det lättaste, första gången använde jag blixt för att över huvud taget få några bilder. Vilket i och för sig behövs om det skall vara fart i bilderna men idag hade jag satt på 50mm och klarade mig utan blixt så länge det inte var frågan om några snabba bilder. Ljussättningen för att få till en svart bakgrund är inte det lättaste och samtidigt skall en svart hund synas, det flyttas lampor fram och tillbaka för att försöka få det rätt, men jag har inte riktigt hittat rätt än. Jag får fler möjligheter till övning och det kommer att behövas, det är svårt men samtidigt väldigt kul. I morgon åker 50mm av igen 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inte lika synd om mig längre…

Efter att nu ha legat en vecka så känns det klart mycket bättre och idag var första dagen med en promenad värd namnet och Ära som inte varit mer än högst 30meter från ytterdörren denna veckan var lycklig.
Och i kväll var jag på föreläsning ”Maximera uthålligheten inför tävling” som hölls av Jessica Johansson, klart intressant. Jag ser fram emot bruksträning på måndag och test av studiofotografering på tisdag och det ser jag extra mycket fram emot. Nu är det dags att förbereda inför arbetsdag i morgon.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Synd om mig…..

Det är klart att det är synd om mig, ligger hemma i någonting som liknar en manlig förkylning. Idag har jag i alla fall suttit upp i soffan mer än en gång så det får man väl räkna som att man är på bättringsvägen.

Jag var iväg en sväng förra veckan till Stenungsön och gick en promenad, det blev en fin solnedgång som jag fick fångat bakom benen på Tjörnbron. Jag fick också höra talas om att Västsveriges högsta vattenfall 38 meter fanns nästgårds och bestämde mig för att ta mig dit och det var inte det lättaste. Det blev mycket körande och googlande innan jag till slut hittade hur jag skulle ta mig dit. Efter det besöket åkte jag till klubben för lite hundträning men det blev mest lek, Ära var lycklig och den gröna bollen är den bästa 😀

Anette har gjort dom finaste halsbanden till Ära, ett i orange som vi skall ha när vi kör specialsök och två lila varav det ena är ett bling bling och det var väl tanken att ha när hon skall vara vacker men jag tycker det breda är snyggast så just nu används inget annat 😀

Dags att ta en tupplur på soffan igen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Vinterpromenad

Idag blev det en promenad i ett snöigt Trollhättan, tanken var att undvika att behöva åka någonstans eftersom jag inte har min bil utan en lånebil. Den har jag haft en del det sista då min bil tycks bli en följetång på verkstad, efter allt strul som varit så blev jag med lånebil i flera dagar och får stoppa in hunden i den om jag vill. Det är alltid ”jobbigt” att ha andras grejer jag är alltid så orolig att något skall hända så av den anledningen är det skönare att inte använda den mer än nödvändigt. Men idag bestämde jag mig för en sväng i alla fall så bilen blev inredd med kompostnät, filtar och plädar för att skydda den så mycket som möjligt från hundhår.

Det blev en skön och välbehövlig promenad men man fick passa sig för det var en del halka då många av gångvägarna/stigarna inte sandas. Även om det fanns mer än Ära att fota så hamnade hon ändå framför linsen en del men idag blev hon inte lika trött på det som igår 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar