Hej jag har varit på grillfest, maten var väl inget vidare men för övrigt var det roligt. Sällskapet satt på altanen med möbeln så placerad att jag inte skulle kunna utforska övriga grannskapet utan att passera dom först. Nu vet ju jag hur bra koll det brukar vara på saker och ting efter några timmar så det var bara att vänta. Jag låg ganska länge på altanen i hopp om mat, men dom var ovanligt snåla. Dörren mellan altanen och huset stod öppen så jag fick gå ut och in i huset som jag ville, och det gjorde jag. Som sagt rätt var det var så stod ytterdörren öppen och det var ett väldans tjoande hos grannen, bäst att undersöka saken. Barnen i grannhuset badar i den största vattenskål jag någonsin sett, vattnet smakar lite underligt men barnen blev i alla fall glada dom skrek i högan sky studsade upp och ner och skvätte vatten.

Ett av barnen försvann in i huset och eftersom barn ofta betyder mat så följde jag efter. I mitt försök att hitta det där barnet så passerar jag en bokhylla jag tror aldrig jag sett så många böcker på en gång, jag gick noga igenom i stort sett alla och hittar till slut en vägatlas. Jag har sett matte bläddra i en sådan och hon hamnar alltid på en massa konstiga ställen det är värt att pröva, hur jag än gräver i den så kommer jag ingen vart, det är nog ingen vidare bra bok. Jag beslutar mig för att leta vidare och kommer in i något som liknar paradiset tänk er ett helt rum, nästan fyllt med leksaker framför allt mjukisdjur (nu kan katten få behålla sina pipleksaker) jag väljer ut en nalle som jag tar ett fast grepp om och går vidare.

Titta där är ju barnet (utan mat) men med en husse och han gör ett försök att ta nallen, å nä så lätt går det inte! Nu skall jag ha den, jag känner ett grepp i halsbandet men den hussen behöver verkligen träna jag slank ur det hur lätt som helst.Hussen är verkligen envis nu springer han efter mig påhejad av tre ylande barn.

Dom har en underlig vattenskål här inne också, det simmar fiskar i den. Oj här luktar nästan mat, en underlig doft men utan tvekan med ett visst inslag av mat, där står en burk som det doftar ifrån, jag spottar ut nallen greppar burken som (dom har inte mycket bra saker i det här huset) spricker och maten är serverad. Hmm.. lite underligt smakar det allt men klart ätbart. Det var en snabbtränande husse han har tagit ett nytt grepp och det här tar jag mig nog inte ur. Och nu blir jag mer eller mindre släpad ut ur huset och ser huset där matte befinner sig komma allt närmare. Husets ägare öppnar dörren och jag tar mig ur greppet och störtar ut till matte på altan som sitter i godan ro och blir glad över att se mig. Efter ett bra tag dyker husets ägare upp och berättar för matte var jag har varit, för att göra en lång historia kort. Hon verkade inte lika glad över att se mig längre, hon återvände en dag senare till huset där jag hälsat på med blomma och godis, hon tänker inte ta med mig på fler grillkalas. Det gör mig inte så mycket för jag hamnar alltid på någon fest förr eller senare. Och det blir garanterat minst lika kul!