aztraning

2015-07-22

Igår var jag på klubben och passade på att träna lite lydnad med Azka, hon var inte på banan 😀 Hon tyckte det var väldigt roligt men…. det fanns dofter och lite annat att spana in så det slarvades en hel del, men jag kan inte ställa så stora krav när vi inte tränar kontinuerligt. Och på planen fanns också Aska vars matte hade ett rosa mjukisdjur och det var nog ämnat för Azka, matten hade nog bara förväxlat namnen 🙁 lite sur blev jag på henne då. Men ingen skada skedd.

2015-07-13

I lördags vallade jag en korridor 10×50 meter och lade ut fem föremål. Det är ju väldigt trögt att komma in med mjukisdjur, dom skall helst grävas ner någonstans och plånböcker tas överhuvudtaget inte. Så bland dom fem fanns ett mjukdjur och en plånbok, hon gjorde ett jättebra upplet och avlämnade både mjukdjuret och plånboken utan problem 😀

2015-06-28

Idag spårade vi i Svartedalen, Roina lade ett spår till Azka. Vet inte hur långt det blev, någonstans mellan 700 och 900 meter 7 apporter. Hon spårade bra men tyckte som vanligt att hon kunde hinna med lite annat på vägen, åt gräs. Hon tyckte det var roligt och var riktigt busig med apporterna. Slutet blev struligt och hon gick över det, den troliga orsaken var att slutet låg på en väg och där hade det gått en tjej med sin hund både fram och tillbaka. Men jag backade tillbaka henne och till slut fick hon slutet och lyckan var gjord 🙂

2015-06-24

Igår lade jag ett spår till Azka på gärde och medan det låg så åkte vi till klubben och där blev det lite rallylydnad. Spåret gick bra men hon slarvar en hel del, nu fick hon ändå lite längre liggtid 3,5 timmar. Men jag lägger inget krut på det slarvet i dagsläget.

Azkaspargarde

2015-06-21

Igår var vi hemma hos Carina och spårade, Azka fick ett kort spår 290 meter med många svängar och vinklar. Hon tyckte det var väldigt roligt och det var mycket spring i benen, men hon hade ganska bra koll och när det gick lite för fort och hon kom av så letade hon sig tillbaka igen. På det hela taget så skötte hon sig bra.

azkspar

Idag åkte jag bort till Backamo och körde ett uppletande, tre korridorer i form av ett T och två föremål i varje. Hon gjorde ett riktigt bra uppletande hon kom till och med in med mjukisdjur 😀 Duktig tös

2015-06-15

I går blev det ett spår med Azka vid Gunnarsvatten. 920 meter och 3 apporter. Starten var inget vidare, hon tyckte det var helt ok att äta gräs 🙁 efter att ha sagt till henne så började hon i en rasande fart och hade ingen större koll på någonting 🙁 Efter att ha startat om henne så gick det bättre om än fort, och så hände det! jag tappade linan och hon drog vidare utan mig, kan själv 🙁 Jag genade i hopp om att få fatt i henne och lyckades, första pinnen har hon antagligen valt att lämna då jag inte fanns där att ta emot den. Hon slog väldigt mycket i spåret och slarvade en hel del. Tror att hon skall få längre liggtid och kanske lite klurigheter nästa gång.

azkagunnarsvatten

2015-06-05

Igår var vi i U-valla, jag tränade Ära och efter det tog jag en promenad med Azka. Hon ville ha lite egen tid med mig utan några krav 🙂 Promenaden som var tänkt att hålla sig runt 30-40 min blev över 1 tim. Azka klagade inte 🙂

I morgon är det tänkt att jag skall röja och även måla här hemma men ett upplet och spår skall jag nog hinna med också 😀

2015-05-31

Idag blev det bara småplock i trädgården på förmiddagen, tanken var ju att få lite ordning inomhus 🙁

Senare åkte jag till klubben och tränade lite, det blev väldigt lite. Linförighet, läggande under gång och hoppet, sedan tog jag en promenad med Azka.

Mer än så blev inte gjort.

2015-05-30

Idag har regnet öst ner på fel tidpunkter, när jag skall spåra.

Tanken var att jag och Carina skulle spåra på eftermiddagen men eftersom det såg så bra ut på himmelen så åkte jag och lade spår vid ett grustag på förmiddagen, inga problem med flera spår samma dag 🙂

När jag lade spåret var det uppehåll men i slutet började det regna och strax öste det ner. Jag satt i bilen en stund i väntan på att regnet skulle avta men det gjorde ju inte det så det var bara att ge sig ut och lägga Äras spår också.

När jag kom tillbaka så satte jag selen på Azka och tog hennes spår, hon gjorde ett bra jobb även om hon ibland tyckte att det fanns tid att ägna sig åt annat trotts regnet. Hon var pigg och tyckte det var riktigt roligt 🙂

Azkas spår
Azkas spår

Något spår med Carina blev det aldrig då hon fått annat på schemat, men det spelade mig mindre roll då mina dockor redan spårat.

2015-05-28

Har slarvat mycket med uppdateringar 🙁 …… igen!

Jag tränar inte Azka för tävling längre utan bara för att hon skall få ha lite roligt. Rally lydnaden har det inte blivit så mycket av heller, det är hög tid att ändra på detta.

Vi har gjort en hel del sedan senaste uppdateringen men jag kommer ju inte ihåg 🙁 och det är ju vitsen med att hela tiden skriva ner vad man gör, då har man lite koll på hur träningen går.

Kanske inte så noga med Azka då jag inte tänkt tävla men jag vill nog ändå ha den kollen. Måste med andra ord skärpa mig!

2015-01-24

Irriterande!! plötsligt har ett teckensnitt försvunnit 🙁 Och med det möjligheten att själv avgöra styckesdelning. 🙁

Idag har vi varit på kalas och för att få det lite lugnt så spårade vi på morgonen. Det snöade en del och Azkas spår hade nästan snöat igen helt när det var dags att släppa på.

Men hon redde det galant, hon tyckte också att det fanns tid till att äta lite snö här o var. Det startade på gärde och svängde sedan in i en dunge för att komma ut på en stig och sedan fortsätta ut på nästa gärde, totalt var det ca 450 meter.

Har inte bestämt mig för vad jag vill göra i morgon, borde träna lydnad men……

2015-01-07

Det blev varken krångligare eller längre liggtid på spåret idag, men Azka var mycket duktig och väldigt lycklig.
Jag lade ett spår vid silevatten, 450m, 3 apporter + slut, liggtid 1 tim.
Jag stövlade omkring lite slarvigt i skogen och var väldigt nära Äras spår men det gick bra och Azka var ovanligt lycklig och tyckte detta var det roligaste spåret på länge.
Anledningen till det var troligen att hon fick boll vid apporterna i stället för godis 🙂
 
Före spåret var vi på klubben och körde lite lydnad.
Linförighet, hopp, inkallning och ett försök till framåtsändande.
Hon gjorde allt utom framåtsändandet bra, jag vill igentligen inte ”ställa” henne men jag måste inse att det inte blir vare sig hackat eller malet som det är nu.
Jag vet inte hur andra bär sig åt men min tid och ork har svårt att räcka till att träna två hundar för tävling så jag måste nog ta beslutet att träna Azka för hennes nöjes skull och att kanske träna henne för att tävla rallylydnad i stället.
Vi får väl se……
 

2015-01-03

Har inte uppdaterat på länge, så förra året slutade i juli :( slarvigt.
 
Azka är satt på lite undantag nu för tiden 🙁 känns väl så där.
Jag tycker det är jobbigt att träna två hundar och när vi tränar med Bruksgruppen är det en hund som gäller och då blir det Ära eftersom hon behöver det mest.
Så Azka tränar jag vid sidan av och det blir där efter.
Har funderat på att pensionera henne, vet inte, hon vill ju så gärna även om det är mycket som också blir lite fel 🙂
Kanske skulle låta henne få bli lat, bekväm och göra som hon vill.
Ungefär som idag 😀
Hon blev ju klubbmästare i bruks och det skulle ju kunna få avsluta hennes karriär.
 
Men när vi är ute och spårar lägger jag ett till Azka också.
Så idag fick hon ett spår vid Öresjö, 500 meter, 5 apporter och en liggtid på 1,5 tim.
Hon slarvade en hel del, det fanns så mycket annat att göra på vägen men hon hade ändå koll på spåret och det är väl det som är problemet, det är för lätt.
Så nästa gång får det bli krångligare spår eller längre liggtid.
För dagen är vi nöjda båda två. 🙂
 
km kopiera