Hej! Jag har ordnat mig ett jobb, ett jätteroligt jobb. Men matte vill inte att jag skall få jobbet själv förstår jag inte varför, det skulle nog hålla mat kontot nere.

Vi var i Värmland och promenerade, matte, jag och Annelie. Plötsligt får jag vittring på en älg, matte babblar så hon hinner inte reagera innan jag i full galopp tar upp jakten på denna skogens konung.

Vi far iväg över stock och sten, trots farten hinner jag uppfatta att det är någonting framför älgen. När vi passerar ser jag att det är en herre med två barn som klättrar i träd. Tyvärr får jakten ett plötsligt slut då jag råkar komma lite för nära och får mig en spark (någonting jag aldrig kommer att erkänna för matte), resultatet blev att jag var hemma före henne.

Jag hade en väldig tur för det visade sig att herrn som klättrade i träd var med i jaktlaget och när han sett mig i arbete blev han tydligen väldigt imponerad. Han kom hem och frågade matte om jag var ledig i oktober, av någon anledning tyckte inte matte detta var roligt, sen hade han en del synpunkter på hur en älghund arbetar och hur man brukar träna dom, men jag kanske var en ny typ av drevhund.

Jag var väldigt stolt och trodde att även matte skulle bli det, men hon var bara upprörd och irriterad. Min matte har en förmåga att alltid ta udden av det roliga.