Hej igen! Mattes bekantskapskrets har krympt en hel del, hon påstår att det skulle bero på mig. Vilket naturligtvis är totalt gripet ur luften. Det är helt och hållet hennes eget fel, om hon nu har bekanta som inte begriper hur det är att ha en ”kreativ” hund så får hon väl informera om det. Hon ringde till Nina och bjöd in oss på kaffe, Nina var lite tveksam och föreslog att hon kanske skulle komma till oss istället. Matte lyckades övertala henne och strax satt vi i bilen.

När vi kommer fram släpper matte ut mig LÖS ur bilen och med tanke på det foder jag äter hemma och det Ninas katter får så är valet enkelt. Det luktade katt lång väg när hon öppnade bilen så siktet var redan inställt. När all kattmat runt huset var uppäten var det dags att gå in och se vad som kunde finnas där. Hallen var inte stor så när jag väl fick stopp på mig stod jag och tittade ner i diskhon, inget ätbart där. Jag hann även upp och kolla av köksbordet innan jag blev instängd i hallen.

När grinden var stängd släpptes Ninas hundar Oki och Frida ut i köket, och medan matte och Nina var upptagna av dom så var det fritt fram för mig att kolla av hallen. Här fanns ovanligt mycket saker med tanke på dess storlek, strumpor, kepsar, sökrullar, tjänstetecken, bollar, trasor m.m. Allt togs ifrån mig, när Nina rusat genom grinden ca: 8ggr, så rensade hon hela hallen, det mesta lades på hatthyllan.

Hon glömde ta bort kattlådan som stod under hatthyllan, och den kom naturligtvis till användning i ett försök att nå allting hon lagt där uppe. Att stå i kattlådan hjälpte inte mycket, så jag prövade att ställa mig på kanten, nu visade det sig att Ninas kattlåda inte var av någon högre kvalitet, den välte. Eftersom hallen inte är stor så hade hon nu kattsand även i delar av köket. Nina mumlade något där jag bara kunde uppfatta fyra ord och dom var ”bott här” – ”andra bullar” Jag tror nog att matte får dricka kaffe hemma ett tag framöver.