Läger 2002

Jaha! Så var det dags igen. Hon är borta! Undrar ni vem! Matte så klart!  hon som ALDRIG går vilse, vi är på läger hos uppfödaren, som jag tycker borde veta bättre vid det här laget än att släppa iväg matte vind för våg. Huruvida matte faktiskt går vilse vet jag inte, det kan vara en ursäkt att jaga karlar. Tidigare erfarenhet säger att hon stött ihop med någon av manligt kön på vägen, hur ofta hon går vilse? tja.. inte varje gång, men tillräckligt ofta. och jag är den som får lida, nu har jag legat här i tre timmar alla har spårat och dom har till och med fikat, men jag då! när skall jag få spåra? Wow! matte är tillbaka! hon ser ganska trött ut men vem bryr sig nu äntligen skall jag få ge mig iväg ut i skogen. Kunde just tro det! inte fick jag ta spåret hon lagt, ånej sååå lång orkar hon inte gå igen, hon lyckas få någon annan stackare att släpa sig runt på ytterligare ett spår för hennes skull (egentligen min). Jag fick mitt spår till slut och även sanningen kröp fram.

Hon hade stött på en karl på vägen och lyckades få honom att köra henne tillbaka, men inte vågade hon visa det inte, nejdå hon ber att få bli avsläppt strax innan och går sista biten fram. Hmmm….hoppas inte dom låter henne komma undan med detta.


LÄGER 2004

Boris har med stigande ålder lugnat sig något, det händer inte lika mycket inte sagt att han inte kan roa folk. Jag var inne i köksbyggnaden och Boris satt bunden i ett stuprör på en annan byggnad intill. Dörren till köket far upp in kommer en i gänget och skrattar högt ”har du satt Boris här ute” jag rusar ut genom dörren och där står en väldans massa lägerdeltagare med sina hundar, alla lika glada. Jag måste gå fram en bit för att se Boris, under dessa steg snurrar det i huvudet ”vad har han gjort?, har han slitit ner stupröret?” när jag får syn på honom ser det ut som om han står i en snödriva. Han har lyckats komma över påsen med uppletande föremål plockat upp en handske med vadd i, och sedan ställt sig och slitit denna i bitar och varje bit har han spottat ut runt sig, han ser så oförskämt lycklig ut.

Vad är väl en handske i jämförelse med ett stuprör.