Min matte och jag har varit på semester det var kul vill jag lova! Fast jag tycker nog att matte var lite tråkig, förutom då hennes ansikte skiftade färg, då såg hon jätte rolig ut.

Vi åkte till Stockholm och hälsade på mattes bror Lembit och hans fru Annelie, matte berättade för mig att hennes bror undrade om det var något speciellt dom behövde göra i lägenheten innan vi kom, grejer som behövde plockas bort eller så! Jag förstod inte riktigt vad matte menade när hon berättade detta för mig men hon tittade så underligt på mig.

När vi väl kom fram började jag med att undersöka lägenheten, det gick fort, sen gick vi iväg för att åka tunnelbana. Först fick jag åka buss en liten bit, ÅH! så mycket folk det får plats i en sådan, jag ville så gärna hinna hälsa på alla innan jag skulle kliva av, men det satte matte stopp för, fast det gjorde inte så mycket för detta var ett av dom tillfällen då hon såg så där rolig ut.

När vi klivit av gick vi in i ett stort hus med trappor ner under gatan, där nere gick tunnelbanan och gissa om matte såg jätte rolig ut hela vägen. När vi kom fram till stan gick vi omkring bland massor av trevliga människor, en av dom sålde mössor där det satt fast massa konstiga bruna flätor jag trodde först att det var korvar och eftersom han viftade med dom och jag var hungrig tog jag ett snabbt och fast grepp oj oj oj! har ni någonsin hört fyra människor skrika exakt samtidigt? vilket himla liv, matte såg åter igen så där rolig ut och jag kände mig tvingad att sakta släppa greppet. Det fanns mat tält överallt, men jag fick aldrig någonting trotts tappra försök det enda jag fick var vatten.

Och ni skulle ha sett vilka trevliga lekkamrater vi mötte stup i kvarten, jag gjorde allt för att tala om att jag faktiskt också behövde roa mig, men matte vägrade. Jag började säga till lite försiktigt sedan skrek, skällde och ylade jag, tror ni det hjälpte? inte då, hon ökade bara stegen bort åt ett annat håll lika fort som hon skiftade färg (hon såg verkligen rolig ut!). Matte upptäckte att hon behövde ta ut pengar så vi gick till en bankomat, där stod två trevliga damer före oss, dom klappade och pratade med mig, jag förstod snart att dom ville leka så jag tog tag i ärmen på den ena damen, matte tog genast loss mig och Lembit tryckte in en tidning i munnen på mig, dom begrep inte alls att damen ville leka, eftersom jag inte fick leka blev damen sur och vände sig om, jag tyckte synd om henne, där stod jag snällt i flera sekunder, kanske var damen sur på mig? fast det var ju inte mitt fel att jag inte fick leka, men jag borde nog tala om det för henne, nu står hon ju med ryggen mot mig! jag vet hur jag ska göra, snabbt ett ryck framåt och ett stadigt tag i damens bak, inte ens matte kan vända så snabbt!. Matte skiftade färg flera gånger och jag tyckte det var så roligt så jag måste skälla på henne, och så bar det iväg in bland andra människor på andra gator, tänk att matte alltid får bråttom iväg så fort det börjar bli kul.

Vi hann möta många lekkamrater innan denna kväll var över. Nästa morgon skulle vi titta på Lembit och Annelie när dom rodde drakbåt, jag tyckte det lät roligt så jag gjorde vad jag kunde för att se till att dom kom upp och iväg i tid. När vi promenerar där i grönskan dyker den ena efter den andra kompisen upp och som vanligt vägrar matte låta mig hälsa, plötsligt blir kopplet slappt och jag kan utan hinder gå fram till en kompis, matte skriker inte ens, kan detta vara möjligt jag slänger en snabb blick på matte, men hon bara står där och småflinar, väl framme upptäcker jag att det är en gubbe 12år gammal, och 12år gammal är man ju ingen ungdom direkt, så jag tar chansen att visa min manlighet, han säger ingenting bara blänger, jag prövar att provocera lite mer jag försöker rida på honom, han flyttar sig bara fortfarande ilsket blängande så jag försöker en gång till Oj Oj! morra det kunde han ända nerifrån tårna bäst att genast inta lekställning. Tråkig gubbe! han tycks inte orka leka, Jaha så var det dags att dras vidare.

Titta så kul! det sitter en massa människor i en båt och plaskar med pinnar i vattnet, det vill jag också göra, Matte låt mig få vara med, snälla släpp mig! NEJ, NEJ det där är fel håll, snälla! du går åt fel håll SLÄPP MIG! Ack nej, ack nej, hon lyssnar aldrig på mig. Jag skulle behöva en mer förstående matte, en som kunde se lite till mina behov också. Men jag får väl ge igen så småningom, nästa år kanske.