Här hamnar allt möjligt smått o gott.

En gammal indian berättar för sitt barnbarn om ett gräl som pågår inom honom. Han säger att konflikten står mellan två vargar.

Den ena vargen är full av avundsjuka, sorg, ånger, girighet, högmod, självömkan, skuld, bitterhet, mindervärdighet, lögner, falsk stolthet, överlägsenhet och egoism.

Den andra vargen är full av glädje, fred, kärlek, hopp, ärlighet, ödmjukhet, vänlighet, välvillighet, medkännande, generositet, sanning, medlidande och tro.

Barnet tänker efter en liten stund och frågar sedan sin morfar:

Vilken varg vinner?

Den gamle mannen svarar henne:

Den varg jag matar.

vargen1

 

Jag har sett en livs levande varg och då menar jag inte i hägn. Vi var ett sällskap på fem personer och Boris som var ute och gick. Plötsligt från höger hoppar det ner en varg på vägen och blir stående och tittar mot oss och vi stirrar tillbaka det rör sig om sekunder sedan sätter den fart och är borta. Under dom sekunderna rasar det hundraser i huvudet och det tar en stund innan jag inser vad det är jag har sett. Men den hade ju halsband!? Boris han aldrig se den, jag skyndar fram för att kanske kunna få en skymt av den men den är borta och jag hade trott att Boris skulle reagera på doften, men han visar inget. Och den var stor, i jämförelse så uppfattade jag Boris som liten, det gjorde vi alla. Eftersom det låg lite snö kvar här och var så kunde vi se tassavtryck, snacka om stora. Jag ringde till en som är lite kunnig på området, han var nästan säker på vilken flock den tillhörde och berättade att dom var utrustade med pejl, därav halsbandet. Och han skulle föra informationen vidare till den som hade ansvaret för vargarna i detta området. Det här var ett minne för livet. Jag kommer aldrig att glömma hur gigantisk jag tyckte att den var.

Vill man läsa om: Varför angriper vargar hundar, Så stor är risken för vargangrepp på hund, Så går ett typiskt angrepp till Då skall man kika in på Viltskadecentrets hemsida. Och vill man läsa om: Människan är planetens talrikaste och mest spridda större rovdjursart. Dessutom den i särklass farligaste då går man in på De fem stora. Och vill man få lite mer information om: Dvärgbandmasken så går man in på Statens veterinärmedisinska anstalt

För en väldans massa år sedan när jag skaffade tankkort så hade den station jag brukade tanka på Norska ordspråk längst ner på kvittot. Varje gång man tankade så hoppades man att dom skulle ha satt dit ett nytt ordspråk. Tyvärr så pågick det inte så länge men det var en väldigt rolig idé

Om inte du mår bra finns det andra som gör

Den som finner han hittar

En naken man är inte rädd för ficktjuvar

Slår man yxan i båten får man ro som fan!!!

Väntar du på en som gått väntar du för länge

Man skall aldrig cykla långt med låst cykel

Tystnad är det man inte hör när man lyssnar

Man måste anpassa farten efter hastigheten

En berättelse från verkligheten

För många år sedan när jag skulle sluta en anställning på ett företag, var det en av cheferna som funderade på om man skulle kunna köpa en back med olika sorters öl som en present till mig. Han var inte helt säker på om jag tyckte om öl så han ringde till en arbetskamrat som han viste att jag umgicks med även privat.

– vad bra att det var du som svarade, vet du om Lilith dricker öl ?

– neeej….. det tror jag inte, hon är nog på lagret.

 

Det har skrattats åt detta många gånger.