Hej igen!

Min matte går på utbildning för hon skall lära andra att träna hund, hon som inte ens kan lära mig! Jag brukar få vara med i stugan, och en gång så skulle matte redovisa, då måste hon stå där framme men jag fick inte gå med, något jag naturligtvis hade invändningar emot.

Som en av kursledarna har dom en dam vid namn Gunvor som dom säger är väldigt duktig, hon har skrivit böcker om hur man tränar hund, (dom böckerna har min matte inte läst!) jag har hört matte säga att det hon gör alltid ser så lätt ut.

Nu erbjöd sig Gunvor att sitta hos mig medan matte gick fram och redovisade vilka råd man ger en kursdeltagare med en uppenbart stressad hund. Jag trodde Gunvor skulle tycka om att leka lite, jag gjorde nästan allt, jag gapade, pratade, bet i hennes skor, i hennes ben, låg och kastade mig åt olika håll. Jag måste tillstå att hon hade ganska bestämda tag, och till slut blev jag tyvärr tvungen att ge upp, men det var som sagt inte utan strid och nog tycker jag att hon verkade lite andfådd och att håret var i oordning innan jag gav mig. Men jag tycker nog att hennes uttalande ”han är ju alldeles tokig” var lite att ta i.