Nöjd så här långt

En foto tripp till Nordens Ark med Anette.
Men hon får betala dyrt, för att hennes man skulle släppa iväg henne så får hon baka kakor till honom i morgon, storbak 😂
Idag fick jag äntligen se Lodjuret så nu har jag sett alla djuren.

Är väldigt nöjd med kameran så här långt, kusinen knäckte gåtan om varför jag upplever sämre ljusförhållanden med denna kameran jämfört med gamla. Gamla har standard ISO 200 och denna 100. Jag har testat lite med ISO och kommit fram till att jag kan öka till 500 och tycka att det är helt ok. Jag kollade aldrig upp inställningarna innan och när jag och Anette stod intill varandra så reagerade jag på att min kamera tycktes vara snabbare, ingenting jag funderade mer över eftersom bilderna såg bra ut och det antagligen hängde på våra olika inställningar. Men väl hemma igen framför datorn så kollade jag filinformationen på en av bilderna och konstaterade att jag fotat hela dagen med ISO 3600, jag har glömt att ställa tillbaka efter att jag testat olika ISO värden.

Jag trodde att jag skulle behöva köra med bländarprio eftersom jag har svårt att hänga med inställningarna i manuellt läge, man vrider åt motsatt håll mot den gamla så jag vrider fel varje gång. Men det fungerade bra det också idag, några av djuren var väldigt långt bort så det blev inga bra foton på dom så nu står nytt objektiv på önskelistan, har jag tur så kanske jag kan lösa det 2020.

Det skall bli bra väder i morgon så det kanske kan bli en liten foto tur då också.