Löp utan urinvägsinfektion

Ära har haft urinvägsinfektion varje löp utan undantag, hon fyller snart sju år och förra löpet var första utan urinvägsinfektion. Jag har experimenterat med c-vitamin för att sura urinen och senare fick jag tips om crananidin men i början fungerade inte det heller.

Urinvägsinfektionen startar alltid på samma sätt, hon kissar ner sig. Hon är inte medveten om det och det sker ungefär vid höglöpet. Att medicinera varje halvår känns inget vidare och är antagligen inte så bra. Kissa ofta skall vara bra för att det inte skall ligga urin för länge i blåsan men samtidigt kissas ju c-vitaminen ut, som sagt det har blivit lite experimenterande. En av veterinärerna hjälpte mig räkna ut hur mycket c-vitamin hon kunde få på en dag.

Förra löpet tycks jag ha hittat rätt för det var första utan infektion och jag gjorde på samma sätt detta löpet som nu är till enda också det utan infektion.  Efter morgonkissen har hon fått en tablett c-vitamin och en tablett Crananidin och efter sista kvällskissen har hon fått två tabletter c-vitamin. Peppar peppar än så länge verkar det ju som om det fungerar så det är bara att hålla tummarna.