Spår, spår, spår…

Denna helgen var vi några på klubben som bjudit in Micke Ryberg för att lära oss mer om spår. Micke har bland annat jobbat med tjänstehundar och tränat/jobbat ihop med Sven och Reino.

Och spårat har vi gjort :) Förutom att vi lagt och gått spår för egen och/eller annans hund så har vi dessutom gått med på alla spåren, det blev ett väldans springande i skogen :)

Vi har alla fått till oss hur vi kan göra för att utveckla vår egen hund i spårarbetet, vi har lärt oss kyrkor och virrvarr m.m. :-D

Ära behöver lite längre spår, problemlösning i spåret, att lära sig jobba bakåt vid tappt i spetsvinklar, förledningar som till en början skall ha en tidsskillnad på 30 min, spårkondition ett spår i lätt terräng men som kanske tar en timme att spåra ut. Och så skall jag lära in liggmarkering. Får heller inte glömma att ibland lägga enkla roliga spår.

I hårda spår skall jag fortsätta som jag gör men tänka på att erbjuda en bättre start, att försöka få en start där det inte går en massa folk och hundar utan att hon får en chans att ”fästa” först. Och att dra mig mot mer smittad mark, så länge jag lagt spåret själv så har jag full koll på var det går och kan stötta henne, om hon tappar i en vinkel visa med kropp o armar åt vilket håll jag vill att hon letar spåret även om hon inte fattar det så här i början.

Fredagen var det teori, lördagen var vi i skogen hela dagen och söndagen startade i skogen och fortsatte sedan med hårda spår.

Micke kan tänka sig att återkomma…. men, då skall vi också ha tränat. Han vill inte komma bara för att upptäcka att vi står på samma plats o stampar.

En helt underbar spårhelg som jag gärna gör om, är väldigt nöjd.