Påsk med Kantbergare

Uppfödaren till Ära ordnade med en liten påsk träff, och som alltid har vi vansinnigt roligt och tränar hund dagarna i ända.

Första dagen blev jag ensam på spåret då dom andra skulle träna sök och övriga spår intresserade inte skulle komma före kvällen. Jag hade kört väldigt sent och kröp ner i sängen 03:30 och blev lovad sovmorgon eftersom jag ändå var ensam i spåret.

Det blev inte mycket till sovmorgon eftersom Azka tyckte det var dags att gå upp vid 8 tiden. Efter att ha legat och retat mig på hennes protester så var det lika bra att stiga upp. Jag bestämde mig för att åka med sökgänget ut och spåra vid deras rutor. I köket springer jag på Birgitta som är lite undrande till varför Andreas inte syns till, han skall ju med ut i sökskogen och tanken är att dom skall åka 08:30. Efter att ha passerat hans rum på väg till mitt så var jag övertygad om att han sov.

Strax därefter så bestämmer jag mig för att väcka honom, vad kan vara roligare med tanke på att det finns ett antal hundar i olika rum inklusive hans eget. Jag bankar hysteriskt på hans dörr och det blir ett riktigt hundliv på vandrarhemmet 😀

I min ensamhet lade jag spår till Azka och Ära, riktigt mysigt. Azka fick ett spår på ca 600 meter och Ära fick ett på ca 700 med lite klurigheter. Spåren gick bra och jag var nöjd när jag packade ihop och åkte in till Torsås för att handla lite.

I väntan på att spåren skall kallna
I väntan på att spåren skall kallna

Det blev spår varje dag och Ära fick även några hårda spår som hon löste bra, hon blir allt bättre och det gäller att fortsätta att träna ofta. Vi tränade uppletande och lite lydnad också. Ära fick urinvägsinfektion och naturligtvis händer det på helg 🙁 såg hur tusenlapparna for iväg efter ett besök på djursjukhus. Men uppfödaren lyckades få tag på telefonnummer till en veterinär som nyligen startat upp i trakten. En jätte trevlig veterinär 🙂 hon mötte upp på Torsås Brukshundklubb, undersökte Ära gav henne en spruta och ringde in ett recept, priset höll sig under 1000-lappen.

Äras bror sadlade om från sökhund till spårhund (Andreas hund) han var en given spårhund, fantastiskt duktig och det skall bli riktigt roligt att följa hans framsteg.

Hozz med sitt spårslut
Hozz med sitt spårslut

En dag fick alla pröva på hårda spår, jag har själv startat på asfalt och försökt följa det som står i boken ”Spårhunden och dofterna” men nu fick alla pröva det sätt som jag fått till mig på en spår kurs som vi haft på klubben. Ett gäng duktiga hundar 😀

Nosen i backen :)
Nosen i backen 🙂

 

Liten och duktig!
Liten och duktig!

Tyvärr går tiden för fort när man har roligt och snart hade dagen kommit då det var dags att krama alla hej då 🙁 Förhoppningsvis ses vi någon mer gång inom ett år. Om jag var rik…. då hade jag åkt på mängder av hundläger under året, det är ju såå roligt.

Sista dagen blev det spår innan vi sade hej då och var och en drog åt sitt håll, Ära fick ett spår med lite klurigheter som hon löste väldigt bra och sedan så var det dags att styra kosan hemåt.