Riesenläger

Då var det dags för Riesenlägret igen, jag startade på fredag eftersom jag ville komma fram relativt tidigt på lördagen då jag skulle få hjälp med lite pälsvård innan Ära skulle ställas på söndagen. Jag övernattade på en Brukshundklubb utefter vägen och innan det var dags att krypa till kojs så passade jag på att köra framåtsändande.

När jag på lördag anlände till Kopparbo var dom flesta redan där, Äras handler skulle dyka upp tidigt på söndag så det var bara att korsa fingrarna och hoppas att allt skulle klaffa. Och det gjorde det, handlern var i god tid och gjorde ett utmärkt jobb med att ställa Ära. Lite besviken blev jag över att inte få Cert då jag partisk som jag är ansåg Ära (och några till) snyggare än den som vann. Vinnaren hade vitt på bröstet och ”korvade” öron så enligt min partiska bedömning borde hon åkt ut ganska fort. Ära blev 2:a i bruksklass och 3:e bästa tik så med ett CK och Reservcert fick jag ändå vara nöjd.

Det blev ett ovanligt lugnt läger och det på grund av värmen, temperaturen låg runt 30 grader hela veckan. På lördagen innan vi skulle åka hem kändes det svalt på morgonen då var temperaturen 26 grader.

Jag hjälpte till med en grupp i Nose Work och det blev träning på förmiddagarna och hopp o lek på eftermiddagarna, alla verkade vara nöjda med det för vi hörde inte att någon klagade på för lite träning. Varken två eller fyrbenta orkade speciellt mycket i denna värme och fokuset låg mest på att tjata om att dricka och se till att hundarna gjorde det samma. Vid ett tillfälle blev det nästan läskigt 🙂 vi var på ett ställe utanför Söderbärke och tränade, värmen var olidlig och det var näst intill omöjligt att hitta skugga då börjar det flockas fåglar på en ledning intill……….

Ära var glad över att få ta sig några dopp, det roligaste var att springa som en tok i vattnet. På våran lediga lägerdag passade jag på att hälsa på min bror med familj som har stuga i närheten, på vägen dit stannade jag till i Smedjebacken och lade ett hårt spår till Ära, hon skötte det supersnyggt. Så trotts att det inte blivit så mycket träning så verkade Ära vara rätt nöjd ändå.

Nu är det ett års väntan tills vi åker på Riesenlägret igen men innan dess lär vi nog hinna med lite andra läger, kompisen har redan bestämt att jag skall till Tåme lägret nästa år, skönt när andra bestämmer åt en 😀 Men närmast på programmet är ett specialsöksläger nästa vecka och det ser vi fram emot.