Konditions spår

Äntligen så skulle det bli av spåret på 3 km som Anette rekat för väldigt länge sedan.
Det såg ut att bli en dag med bra väder.
Det startade bra men efter ett tag kom regnet, inga mängder men det blev ganska fuktigt.
Spåret till Anettes hund var kortare så det lade jag ganska fort och innan dess passade jag på att försöka hitta lite att fota och väntade medan Anette lade Äras spår.
Ära var riktigt duktig dom tre första apporterna låg med 500 meters mellanrum, hon missade första apporten och eftersom hon gått en bit så brydde jag mig inte utan lät henne fortsätta så det blev till att spåra 1000 meter innan hon fick första pinnen.
Vi fick en störning mitt i spåret i form av en jakthund (väldigt ung) som kom farande och absolut ville fram till Ära.
När den kom farande vrålade Ära ut den och Anette såg till att den inte lyckades komma fram till Ära.
Då hör vi jägaren ropa på hunden, han står ca 70 meter längre fram i spåret.
Efter att han fått in hunden blir han stående kvar och jag och Anette beslutar oss för att avbryta och gena genom skogen och sedan göra ett nytt påsläpp längre fram.
När vi kommer fram till en skogsväg träffar vi markägaren som Anette pratar med och det visar sig att dom är klara för dagen med jakten och att den jägare vi sett nu var på väg till sin bil, fortsatt gåendes i spåret en bit.
Så vi gick tillbaka igen och gjorde ett nytt påsläpp, Ära kollade av spåret efter hund och jägare men hade ändå bra koll på var Anette gått, hon kollade av i linans längd men återvände varje gång.
Vid ett tillfälle ville hon envist kolla av samma ställe flera gånger så då stoppade jag henne i kortare lina för nu tyckte jag att det räckte med undersökning.
Ära gjorde ett jättejobb och jag är mycket nöjd
Spåret blev 2973 meter.
Idag är hon väldigt dyr