Wien..

Så blev det bestämt att åka ner till Wien och hälsa på pappas syster Juta. Vi tog fyra övernattningar på vägen ner för att få se lite utav Tyskland också. Första övernattningen blev strax efter att vi lämnat färjan i Heiligenhafen, och jag kan varmt rekommendera ölstugan vi hamnade på. God mat, ypperlig service och Ära fick en egen liten skål med godisbitar 😀 Efter maten blev det en liten promenad ner till vattnet och jag har nog aldrig sett så många master på ett och samma ställe.

heiligenhafen2 kopierahem

heiligenhafen1 kopierahem

heiligenhafen3 kopierahem

Andra natten blev i Tegernsee, ett litet paradis med väldigt mycket folk. Vi trodde inte vi skulle finna en parkering och än mindre ett ledigt rum, men vi lyckades med båda. Utsikten från hotellets uteservering kunde man knappast klaga på.

tegernsee2 kopierahem

tegernsee kopierahem

Jag kommer inte ihåg namnen på alla orter där vi övernattade och tredje natten är en av dom. Denna dag gjorde vi ett besök i Salzburg, mycket vackert.

salzburg4 kopierahem

salzburg kopierahem

salzburg2 kopierahem

Fjärde natten körde vi utefter Donau och hittade ett boende med uteserveringen mot Donau, det fanns inte mycket att klaga på under denna resa. Ära var välkommen överallt och vädret var med oss hela resan.

donau kopierahem

donau1 kopierahem

Så kom vi fram till Wien, Juta mötte upp vid sin lägenhet som hon lånade ut till oss medan hon själv bodde hemma hos dottern Jessica för att vara kattvakt. Men hon kom in och ”hängde” med oss på dagarna. Att parkera var inte så enkelt, kostar skjortan så vi fick åka och ställa bilen i ett p-hus och sedan ta oss tillbaka kommunalt. I Österrike måste större hundar bära munkorg om dom skall åka med kommunala färdmedel så jag köpte en munkorg i tyg på vägen till p-huset men jag hade min halti med mig och använde den. Den är nog inte godkänd men ingen kollade.

Innan resan köpte jag en GPS och den fick jag användning för 😀 men jag borde haft en GPS som fungerade på färjan, skulle gå ner på bildäck och går i stället in på herrarnas. Trodde dom skulle uppskatta damsällskap, men det gjorde dom inte. Den bästa GPSen var Juta, så fort man var på väg att gå åt fel håll så hörde man ett Hohoo bakom sig och fick rätt riktning utpekad. Det blev en del gående i Wien och det kunde behövas med tanke på att man mest suttit i bil. Ära tyckte till en början att Jutas hund Enno var okej men det var väldigt mycket trevligare med alla hans leksaker och efter en dag hade dom en del ”diskussioner”. Vi gjorde ett besök hemma hos Pernilla också och fick även träffa Linnéa med man och en docksöt liten grabb.

Wien är en vacker stad med många gamla fina byggnader, och något som Österrikare kunde avsevärt bättre än Tyskarna så var det kaffe, och det var efterlängtat. Efter två nätter i Wien var det dags att hämta bilen och börja resan hemåt.

wien2 kopierahem

wien4 kopierahem

wien3 kopierahem

wien kopierahem

wien6 kopierahem

Första natten på väg hem är ytterligare en ort som jag inte kommer ihåg namnet på. Natten därefter blev i Naumburg, en populär ort vad det verkade. Där var också en del gamla byggnader att se, vissa med underliga figurer överallt och där fanns kyrkogården som gud glömde, nästan lite otäck. Det var problem med sömnen under resan, jag är ju inte van vid stadens ljud. Och denna natt blev den värsta, hotellrummet vätte mot uteserveringen där det var liv till långt in på småtimmarna och temperaturen var 30 grader så något stängt fönster var inte att tänka på 🙁

naumburg1 kopierahem

naumburg4 kopierahem

Tanken var att inte köra så långt dom två sista dagarna men det blev ganska långt ändå. När vi befann oss ungefär 15 mil från Puttgarden så började vi leta boende och hittar ett paradis, det låg en bit in i skogen och det enda som skulle störa min nattsömn var några getter, kaniner och änder. Äntligen blev det en natt med sömn 🙂

sista natten1 kopierahem

sista natten5 kopierahem

sista natten10 kopierahem

Sista dagen var tänkt att tillbringa i Burg men med en god natts sömn och relativt nära färjan så ändrades planen och jag körde hem, borta bra men…..