Kan själv…

Efter att ha lastat bilen full och bara skulle sätta in hundarna där bak…..så får jag inte upp bakluckan.
Det slutade med att jag fick tömma bilen, öppna utrymmningsluckan på hundburen och själv krypa in den vägen och med hjälp av en ”targetstick” (pinne som används vid hundträning) peta till en ”knapp” och då kunde luckan öppnas utifrån.
Hmmm…..på väg till kennelmamman så skulle det ju bli lite hundträning och att behöva öppna på detta sättet varje gång skulle bli jobbigt, det krävdes ju också att någon öppnade utifrån samtidigt som jag petade på ”knappen”.
 
Hundarna skulle få hålla sig tills vi var framme, men det kändes så elakt så jag försökte komma på ett sätt att öppna med Azka kvar i sitt fack och att fästa targetsticken så att jag kunde springa bak och öppna.
Med hjälp av en av mina kängor så löste jag det 🙂
När jag kom fram blev det kennelmamman som fick i uppgift att sköta öppnandet av bakluckan.
 
Jag lyckas övertala kennelmamman att vi skall åka in till en märkesverkstad i Kalmar och be dom titta på bilen, kanske kan dom fixa det snabbt och lätt.
Ibland måste man ju tänka på vad man säger…framför allt om man är i behov av hjälp, vilket jag ju var.
Den man jag talade med på märkesverkstaden tittade i datorn om dom hade något lås hemma så att dom kunde byta, för det var ju trasigt efter min beskrivning att dömma….
Jag föreslog att någon kanske kunde ta en titt på låset det kanske var enkelt att åtgärda, han talar då om för mig att han har jobbat med bilar i 38 år……….. det bränner på tungan men jag är tyst!!
 
Då kommer det förbi en annan kille som den ”duktige” börjar tala med om mitt problem och den killen erbjuder sig att titta på låset 🙂 efter lite funderande konstaterar han att tyvärr, låset måste nog bytas.
Inte mycket att göra, tackar för mig och så åker jag och kennelmamman vidare för att handla.
 
Medan kennelmamman handlar sitter jag och passar bilarna som står med bakluckorna öppna, jag sitter och studerar låset….hmmmm…det måste ju vara så det skall fungera..om jag trycker till den där knappen…med risk för att den går sönder…
Efter handlandet åker vi till hundklubben och när vi kliver ur bilarna har jag bestämt mig för att göra ett försök, låset är ju ändå trasigt.
Sagt och gjort med lite milt våld tvingar jag knappen dit jag tror den skall vara och..yes!!!
Det fungerar!!
Kan själv 😀