Två sköna helger

Jag var en tripp till Stockholm för att besöka min bror med familj och hade min mamma med mig, På vägen upp hade vi en övernattning på Häringe Slott, ett slott där hundar är välkomna överallt. Det brukar vara populärt bland hundägare på nyår eftersom det är smällarförbud på den halvö där slottet ligger. Ett trevligt besök med mycket god mat och dryck. Ära skötte sig utmärkt, det fanns vissa krav och det var att hundar måste vara kopplade och uppträda skötsamt.

Framme i Stockholm blev det sköna promenader god mat och trevligt umgänge, tyvärr åkte vi hem en dag tidigare än beräknat då jag fick ont i halsen och inte ville chansa på att inte bli förkyld innan jag hunnit hem. Klokt beslut… blev liggande dagen efter hemkomst och några till.

Sedan var det dags att packa om väskan för ett besök till vännerna i Skårtaryd. Även där blev det god mat och dryck, naturligtvis hade jag laddat med skaldjur som vi förtärde samma dag som jag kom ner. Vi tog härliga promenader bland annat i naturreservatet och gjorde också besök till en ruin och en kyrka där det finns ett kors som ett träd nästan slukat, jag har tagit kort på det för många år sedan och ville gärna ta chansen att få fota det igen.

Dom har förutom Charlie (Rottweilerblandning) även en dvärgschnauzer som är helt underbar och henne hade jag tänkt sno med mig hem men hon bevakades stenhårt. Vi var lite oroliga för hur det skulle funka med Ära men den oron var obefogad, det fungerade över förväntan. Förhoppningsvis tar det inte alltför lång tid innan vi ses igen då jag lyckades glömma en pläd och ett koppel.