50mm och makro

Denna månaden har jag och Anette kryp/insekt som det vi skall fototolka och då får det bli 50mm på kameran, största anledningen är att jag då kan sätta på makrofilter. Jag har aldrig gillat mitt 50 men måste säga att det börjar förändras, testade att ta actionbilder med 50mm och det visade sig fungera utmärkt så länge det gick att styra objektet, vissa bilder fick jag beskära i efterhand. Och Fialotta tyckte det var väldigt roligt för nu fick hon fara runt ordentligt.

Det blir snart en fotodag på botaniska så 50mm får sitta kvar ett tag och detta är nog första gången jag inte känner att jag vill ta av det så fort som möjligt, det kan få sitta kvar ett tag. Nu letar jag olika vinklar att ta bilder på Ära och efter små saker att använda makrofilter till. Jag har aldrig fotat egen hund så mycket som nu, har alltid haft fler bilder på andras hundar än egen.

Men vi hinner med en del träning också, bruksträning en gång i veckan och där emellan tränar vi själva både brukslydnad och specialsök/nosework, ibland även rallylydnad. Jag är lite sugen på att tävla men…… vi får väl se, kanske att jag anmäler oss. Snart blir det kurs för Jenny Wibäck efter det Nosework uppdrag och sedan Kennelläger, den viktigaste aktiviteten på året och senare är det dags för Riesenlägret. Så vi har lite att se fram emot.