Macro objektiv

Jag har lånat ett macro objektiv och hade en massa fina bilder i huvudet….där lär dom nog stanna 😀 Jag har sett fantastiska macro bilder men jag begriper inte hur dom har lyckats ta dom, det är väldigt svårt med skärpan ofta skulle man behöva stativ och det vill jag helst slippa släpa på. Jag lär ju aldrig lyckas med ett flygfä för dom lär vara långt borta innan jag hittat skärpan. Och skärpan är ju så kort även vid liten bländare.. hmm svårt är det. Många macro bilder tas genom att man tar flera bilder och sätter skärpan på olika ställen och sätter sedan ihop bilderna i ett bildbehandlingsprogram, åter igen hur lyckas man med det när det gäller flygfän?

Men jag är inte beredd att lämna tillbaka objektivet riktigt än måste testa lite till, det är ett 105mm så det borde funka även för lite annat. Porträtt borde funka men då får det bli hund och djur porträtt 😀