Inga havsörnar och ingen blodmåne

Jag fick höra att man matade havsörnar vid Hornborgasjön under 5 helger och den gågna helgen var nr 3. Jag fick med mig Anette och vi hade förhoppning om att få se och ännu hellre få fota en havsörn, men så blev det inte. Se fick vi tack vare att Anette tagit med sig sin mans kikare men att få något foto kunde vi glömma, dom matades väldigt långt bort och är väldigt skygga så vi fick nöja oss med kikaren.

På vägen dit låg det bitvis en tjock dimma över vägen och solen var på väg upp, vi hade turen att det låg en P-ficka lägligt tillhands när solen försökte pressa sig igenom så då åkte kamerorna fram. På hemvägen blev det nötkreatur och vatten som hamnade framför kameran.

Idag var det super blodmåne och den hade jag planerat att fota men hade mer otur än förra gången det var blodmåne. Det var moln och smådugg så någon måne syntes knappt alls, nästa super blodmåne är om 10 år. Men det lär ju åtminstone vara en och annan blodmåne där emellan och någon gång skall jag väl lyckas få bra väder samtidigt.