Promenad i grusgropen

Nyårsafton i morgon och någon trodde det var igår, kl 24 startade det ett väldigt smällande inget fyrverkeri i sprakande färger men väl ett rejält smällande. Jag fattar inte varför ingen som har behörigheten vågar ta beslutet att allmänheten inte skall ha med skiten att göra. Låt kommun eller företag, exempelvis GP anordna ett fyrverkeri som alla kan besöka och sedan är det nog. Nej man väljer att skapa nya regler men vem skall se till att dom efterlevs? Jag är så förbannat trött på att man år efter år får höra om hur bland annat räddningstjänst blir beskjutna med fyrverkeripjäser och alla andra skador på folk och egendom, men det räcker uppenbarligen inte.

Jag väljer att gå promenader så långt bort från bebyggelse som möjligt vid den här tiden. Idag blev det en promenad vid en grusgrop där vi brukar spåra ibland så då passade jag på att planerat ett spår där men det kommer att ta tid innan jag kan genomföra det, men snart kan fialotta få börja med lite träning i alla fall. Det var ett härligt väder men nackdelen är att det blir hårda skuggor när man fotar i solljus och det ställer till det när jag skall fota Ära, men samtidigt kan det bli fina bilder i motljus om man har tur.

Som sagt nyårsafton i morgon och den firar vi bakom mörkläggningsgardiner i sällskap med föräldrarna, och förhoppningsvis blir det inte alltför illa med smällandet.