40 års fest, hundslagsmål och The Poodles

Danne lurade Helena att tro att jag inte kunde komma på hennes fest och när jag pratade med henne tidigare i veckan så sa jag att jag skulle till min bror i Stockholm på kräftskiva, och det gick hon på 🙂
När jag kom fram var Helena och handlade så jag stod på uppfarten när hon kom hem, hon svor att aldrig tro på någonting jag säger längre, för jag bara ljuger 🙂
Vi hann med att promenera hundarna och slappa lite innan övriga gäster anlände.
Det minglades åts och dracks gott och hundarna undrade varför vi slängt skräp i tunnan dom ansåg vara deras dricksvatten.
 
Mingel
 

Danne har startat grillen
 

Födelsedagsbarn
 

Vattenskål
 
Helena som inte är förtjust i lekar fick en utmaning av Danne, hon skulle sätta upp ett litet tvåmanna tält och vi gäster skulle gissa hur lång tid det skulle ta, hon lyckades till slut.
Efter att ha gissat att hon skulle ge upp så är jag inte mer populär men jag är nog inte ensam om det då Järnforsens Helena gissade på en timme 🙂
 
Tältmontering pågår
På lördag kväll tänkte vi åka in till Växjö för att se The Poodles så för att hundarna skulle vara nöjda när vi lämnade dom så tog vi en promenad till sjön efter frukost, en frukost som hundarna ville dela med Danne.
 

Frukost
 
Promenaden dit fungerade bra med alla hundar lösa även om Azka hela tiden ville vakta på Ära och hindra henne från att göra både ditten och datten.
 
På väg till sjön
 Vid sjön kopplade jag upp Azka så att Ära och Charlie fick härja, efter en stund så fick Azka vara lös lite också.
 
Charlie och Ära
När vi gick hemåt hade jag Azka kopplad och ingen vet vad som utlöste det hela men Ära som hela tiden struntat i Azka fick uppenbarligen nog och svarade tillbaka, dom slogs så pälstussarna for.
Danne fick tag i bakbenen på Ära och hivade iväg henne och Azka hade lyckats sätta tänderna i min hand, ingen fara skedd bara två små tandmärken med försumbar blodförlust.
En snabb koll av hundarna gav vid handen att Azka haltade illa och Ära tycktes helt oskadd.
Efter en grundligare koll hemma så hade Azka fått ett bett i benet men det var inte så illa och redan senare samma dag var hältan nästan borta.
 
När vi kom in till Växjö var det nästan två timmar tills The Poodles skulle börja spela så vi gick runt bland åkatraktionerna som fanns på marknadsområdet.
Isac och Emil åkte en av dom och lite senare var det dags för nästa.
Och medan Helena stannade och höll ett öga på barnen som köade så gick jag och Danne och tog en öl.
 
Biljett kontroll
 

Spindel?
Om det var ölen vet jag inte men Isac och Emil lyckades få med Danne i virvelvinden,  synd att jag glömt blixten.
 

Virvelvinden
 Efter en liten runda till på marknadsområdet var det dags att gå bort för att se The Poodles och strax så brakade det loss 🙂 🙂 🙂
 
The Poodles
 

Familjen
 

The Poodles
 

The Poodles
 

The Poodles
 På söndagen tog jag och Helena en promenad med Charlie och Ära, Azka fick ligga hemma hos Danne och vila sitt ben.
På eftermiddagen var det dags att tacka för helgen och ge sig av hemåt.