Hundgårds träning

Om den nya medlemmen i flocken skall få stanna här permanent så krävs det att Azka tillåter den lilla att gå in i kojan. Vintern närmar sig och då måste dom kunna gå in i värmen båda två. Och hur gör man för att få reda på att dom ens kommer överens i hundgården. Jo det gäller att smyga på dom när dom är där. Och hur gör man då detta, jo man stänger in båda hundarna i hundgården och kör iväg med bilen en liten bit där man stannar och går tillbaka för att kunna spana på dom.

Jag konstaterade ganska fort att jag kommer att avslöja mig ganska fort då det hörs tydligt när jag kommer gående på grusvägen, vad gör man inte……..

Jag tog av mig skorna och gick i strumplästen upp till huset och fran till en buske intill grinden där stod jag sedan och kikade. Just då satt dom båda och gnällde och undrade vart deras matte försvunnit. Här kunde jag inte stå hur länge som helst och jag ville gärna att dom skulle vara där ganska länge. så jag tog mig förbi garaget runt huset, lyckades klättra upp på verandan och kröp sedan på alla fyra fram till ytterdörren där jag avvaktade rätt tillfälle att öppna dörren och smita in utan att bli upptäckt.

Tillfället kom när Ära fått ett ryck och rusar runt i hundgården och Azka anser att hon måste påtala hur man uppför sig. Väl inne i huset så står jag i fönstret och kikar på dom, äter frukost på stående fot och efter ungefär 2,5 timmar är det dags att smita ut igen. Det har inte hänt så mycket i hundgården. Ära har grävt kratrar och Azka ligger mest, förutom då hon tycker att Ära är lite väl stökig och måste gå bort till henne och morra lite.

Men jag vet ju fortfarande inte om dom kommer att gå in i kojan tillsammans.

Det var dags för en av våra käring träffar och vi skulle träffas hos Marie på pensionatet. Jag bestämde mig för att lämna hundarna i hundården, ett bra tillfälle att träna. Jag tar bilen upp till Marie vid halv sju och strax före tio går jag hem. Jag har lite svårt att koppla av då det regnar ganska friskt och tankarna går till hundarna. Står Azka och vaktar ingången till kojan? ligger den lille ute i regnet och fryser? Nu är det mörkt och jag vill ju få en chans att se var hundarna är när jag kommer ner så jag lånade en ficklampa.

Det är så tysst ute så här dags och jag kommer åter igen att höras lång väg. Så trotts allt regnande så tar jag av mig skorna och går åter i strumplästen. Jag kommer fram till grinden tänder ficklampan och lyser igenom hundgården men kan inte upptäcka någon ihopkrupen hund någon stans. Jag öppnar grinden och går fram till hundgården och lyser åter igenom gården utan att se någon hund, då låser jag upp och kedjan rasslar till. Då hör jag hur det rör sig i kojan och ut kommer först Azka tätt följd av Ära 🙂 och detta fällde avgörandet. Hon stannar här 🙂