Halloween

Jag och Anette hade en fotokväll på Liseberg, tyvärr blev det värsta helgen eftersom den passade bäst. Jisses så mycket folk!

Vi fick en som vanligt trevlig kväll och det viktigaste hanns också med, fikat. Men det var jobbigt med alla dessa människor så den helgen undviker vi fortsättningsvis och nu tar det nog några år innan det eventuellt är aktuellt igen.

I år var gastarna en besvikelse, när vi var där för två år sedan var dom många och väldigt fint sminkade. I år var det inte lika många, långt ifrån den fina sminkning vi sett tidigare och en del bar masker. Och så var det lite väl mycket clowner, levande såväl som dockor. Jag hade blixten med mig för att kunna få någon bild på gastar men jag hann bara med två innan vi blev ombedda att inte använda blixt eftersom det kunde skada aktörerna då dom bar linser.

Vakterna hade fullt upp med att försöka stoppa folk från att fota med blixt, och naturligtvis undrar man varför inte den informationen fanns lite överallt att kunna ta del av innan besöket bland gastar. Dom hade linser för två år sedan också. Som det nu var så hann ju folk smälla av blixten innan dom stoppades och då är ju skadan redan skedd.

På vägen hem stannade vi till vid en kyrkogård för att beskåda alla dessa tända ljus.

Nästa fotokväll blir Jul på Liseberg och då ligger ju fokus på stämningsfulla bilder, få se om vi kan lyckas med det.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Värmland och ljusfestivaler

Ett besök till Silleruds kyrka och sedan ett besök i paradiset ihop med familj där det även blev svamp plockning och en härlig promenad över Ulvåsen. Vi hade hyrt en stuga vid golfklubben och fick en välfylld frukostkorg på mornarna och på kvällarna promenerade vi till en restaurang i närheten där även Ära var välkommen.

I helgen som gick blev det två fotokvällar ihop med fotokompisen, på lördag åkte vi till Nossans ljusfestival och på söndagen åkte vi till Lights in Alingsås. Två riktigt trevliga kvällar, vi klarade i stort sett hela promenaden på söndagen innan regnet kom. Nästa fotodag skall vi till Halloween på Liseberg, alltid lika roligt.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inget Tjurpannan

Nej det blev inget Tjurpannan 🙁 det får också läggas på att göras listan, istället blev det en liten tur till Rönnäng och Bergabo för en övernattning. Inget större fel på Bergabo förutom att det är väldigt dyrt men det har ju i princip alla ställen utefter kusten blivit. Det som störde var väl att vare sig bar eller restaurang var öppet söndag eller måndag, ingenting dom upplyste om innan 🙁

Det blev en tur över till Åstol för att njuta av rökta räkor, såå gott!! Senare på kvällen blev det en promenad ner till Rönnäng brygga för ett besök på restaurangen där även hundar är välkomna 😀 och jag fick senare en chans att fota solnedgången….. fast jag orkade inte sitta kvar tills solen gått ner helt.

Innan hemfärd blev det en liten tur på Tjörn för att kika på lite konst, hittade en sten trädgård som enligt Google var en turistmål, när den äntligen hittades vilket inte var det lättaste så visade det sig att dom var på väg att sälja och undvek att ”skylta” med verksamheten, men jag fick en lärorik tur bland all stenkonst av ägaren. Och så blev det en tur bort till Pilane och skulpturerna men väl där så var det bara att vända igen, såå mycket folk och ingen skugga någonstans.

Som avslutning blev det en fika på Sundsby Gårdscafé och där hittade jag en hund som fick följa med hem.. i metall 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Roadtrip

Det blev en fototripp trotts allt!😄
Kompisen kom med en strålande idé, att vi skulle ta en tur till Gunillaberg och titta på trädgård och konst.
Hade aldrig hört talas om stället innan.
Hon försökte få med sig sin man men hans intresse för trädgård är inte lika stort, så jag tog gladeligen hans plats i stället.
Det blev en härlig tur i ett lika härligt väder.
Vi trodde båda att det skulle vara mer trädgård än konst men det visade sig vara tvärt om.
Ett ställe väl värt ett besök!

Och hemvägen gick på småvägar där vi mer än en gång tvingades vända, vi hade väldigt roligt åt ”tanten” i gps-en som inte hängde med i svängarna 🙂 Ära fick ta ett dopp på ett ställe och sedan hamnade vi vid Näs fabriker. Det sista så tröttnade vi på småvägarna och tog stora vägen hem. Så det som bara skulle bli en tur till Gunillaberg blev en mindre roadtrip 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inte som det var tänkt..

Nej det blev verkligen inte som det var tänkt, inget Riesenläger och inte heller en fototripp till Båstnäs. Kände mig urdeppig…. men det är bara att gilla läget, det är som det är och det blir vad jag gör det till. Bara att vara ledig och slippa gå upp på morgonen är ju semester.

Det blir små fotorundor i närområdet och kanske även en lite längre tur då jag gärna velat besöka Tjurpannans naturreservat och kanske kan det bli av, Båstnäs finns ju kvar och det blir ett Riesenläger nästa år också.

Lite hundträning blir det också, körde lite specialsök igår och Fia-lotta var riktigt duktig, fina markeringar nu gäller det att försöka öka tiden på dom och plocka in störning också. Hade en gömma i grillen på bilen och fyra på husvagnen och en vid sidan av vagnen i vegetationen sedan lade jag två i stenmuren och en i en stubbe. Hon fick söka lös och löste alla, när hon sökte av muren hoppade hon över och tog en från ”baksidan”, duktig tös 😀

Det blir sällan några foton på Ära när vi tränar det är lite svårt att hålla fokus på henne med kamera och samtidigt vara redo att belöna henne. Men får vi till riktigt bra och längre markeringar så kan vi nog få några foton i specialsöket i alla fall.

Det blir en blandning av dom senaste bilderna i detta inlägget, kanske kan det bli ett eget inlägg om Tjurpannan så småningom.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Upp och ner

Det har varit mycket upp och ner det sista, allt ifrån att husvagn blivit underkänd på besiktning till att plötsligt vara godkänd och att semestern hängde med på samma resa. Utöver det är det mycket känslomässiga resor upp och ner men det är ju så livet är, upp och ner. Sista tiden har det varit mer ner än upp och fotograferandet är lite av terapi för att hålla humöret uppe.

Sedan jag gick med i instagram så tänker jag fotografi på lite annat sätt och har fått lite bra tips också. Det har varit några besök i Göteborg det sista och ett bestod i ett restaurang besök med kusiner, super trevligt!

Nu är det snart dags för semester och det ser vi fram emot, inte bara att få sova på morgonen utan även att få åka på Riesenläger och i samma veva hälsa på min bror. Och så blir det ett besök till Båstnäs bilkyrkogård tillsammans med fotokompisen Anette.

Nedräkningen till semestern har börjat! 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Kennelläger

Det är höjdpunkten för året och i år tyckte jag dagarna gick väldigt fort. På torsdagen blev det lydnad hela dagen för Carina Lundin, fredagen tillbringades i skogen med spårupptag för egen del. lördag blev det uppletande och hårt spår och söndagen före hemfärd ägnades åt Nose Work. Vi har så himla roligt och i år var det lite fler dvärgschnauzrar med och såå söta.

Kvällarna ägnas åt umgänge och en kväll går vi till restaurangen för gemensam middag och en annan har vi en Kantbergare som fixar fantastiskt god mat till hela gänget. Och boendet kan jag knappast klaga på vagnen står två meter från vattenbrynet.

När man kommer hem är man ganska slut men redan efter någon timme längtar man dit igen. Nu ser vi fram mot nästa läger, Riesenlägret i Kopparbo tänk er ca:280 deltagare med både en och fler hundar, det blir några riesen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Lite blandat

Att fotografera kan vara lite av terapi, ett sätt att för stunden glömma annat och ibland är det väldigt skönt, även om det ibland bara är minuter. Det finns en hel del att fotografera om man bara har ögonen med sig 😉 Det sista har jag fotat mycket egen hund och en hel del närbilder på småkryp och annat. Jag har varit i Göteborg en del och idag passade jag på att gå genom slottsskogen och Azalea dalen, det är ljuvligt vackert där just nu.

Om några dagar bär det av till Kennelläger, en av årets höjdpunkter 😀 Det kommer nog att vara ett och annat småskägg att fotografera och det skall bli roligt och även dom stora skäggen lär nog hamna framför linsen skulle jag tro. Så dom närmaste dagarna måste ägnas åt att få ihop allt som skall vara klart före avfärd, måste nog lägga kameran åt sidan en stund men det kan det faktiskt vara värt, jag tar igen det sedan 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Botaniska

Idag hade jag och Anette en foto dag på Botaniska. Vi hade hoppats på ett överflöd av Rhododendron men så var det inte, många var över blommade och andra bara i knopp. Men det fanns många andra växter att njuta av och vi hittade en kopparlönn och ett insektshotell som vi missat tidigare. Dessutom missade vi antagligen delar av ett växthus förra gången, men det kan ju också ha varit stängt då. Som vanligt hade vi en trevlig dag.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

50mm och makro

Denna månaden har jag och Anette kryp/insekt som det vi skall fototolka och då får det bli 50mm på kameran, största anledningen är att jag då kan sätta på makrofilter. Jag har aldrig gillat mitt 50 men måste säga att det börjar förändras, testade att ta actionbilder med 50mm och det visade sig fungera utmärkt så länge det gick att styra objektet, vissa bilder fick jag beskära i efterhand. Och Fialotta tyckte det var väldigt roligt för nu fick hon fara runt ordentligt.

Det blir snart en fotodag på botaniska så 50mm får sitta kvar ett tag och detta är nog första gången jag inte känner att jag vill ta av det så fort som möjligt, det kan få sitta kvar ett tag. Nu letar jag olika vinklar att ta bilder på Ära och efter små saker att använda makrofilter till. Jag har aldrig fotat egen hund så mycket som nu, har alltid haft fler bilder på andras hundar än egen.

Men vi hinner med en del träning också, bruksträning en gång i veckan och där emellan tränar vi själva både brukslydnad och specialsök/nosework, ibland även rallylydnad. Jag är lite sugen på att tävla men…… vi får väl se, kanske att jag anmäler oss. Snart blir det kurs för Jenny Wibäck efter det Nosework uppdrag och sedan Kennelläger, den viktigaste aktiviteten på året och senare är det dags för Riesenlägret. Så vi har lite att se fram emot.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Hornborgasjön, kyrkor och ruiner

Idag hade jag och Anette en fotodag, vi startade med Hornborgasjön och alla tranor sedan blev det lite avstickare utefter vägen hem. Vi besökte kyrkor och dom blev fotograferade både ut och invändigt, en av dom hade väldigt vackra fönster. Ruiner och stensamlingar fick också besök och det sista var det vatten som hamnade framför linsen. En riktigt härlig dag!

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Studiofotografering

Anette har skaffat studiolampor och gjort en liten studio i den lilla träningshallen och naturligtvis måste ju detta testas. Jag har varit där vid två tillfällen men att få kläm på det är inte det lättaste, första gången använde jag blixt för att över huvud taget få några bilder. Vilket i och för sig behövs om det skall vara fart i bilderna men idag hade jag satt på 50mm och klarade mig utan blixt så länge det inte var frågan om några snabba bilder. Ljussättningen för att få till en svart bakgrund är inte det lättaste och samtidigt skall en svart hund synas, det flyttas lampor fram och tillbaka för att försöka få det rätt, men jag har inte riktigt hittat rätt än. Jag får fler möjligheter till övning och det kommer att behövas, det är svårt men samtidigt väldigt kul. I morgon åker 50mm av igen 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inte lika synd om mig längre…

Efter att nu ha legat en vecka så känns det klart mycket bättre och idag var första dagen med en promenad värd namnet och Ära som inte varit mer än högst 30meter från ytterdörren denna veckan var lycklig.
Och i kväll var jag på föreläsning ”Maximera uthålligheten inför tävling” som hölls av Jessica Johansson, klart intressant. Jag ser fram emot bruksträning på måndag och test av studiofotografering på tisdag och det ser jag extra mycket fram emot. Nu är det dags att förbereda inför arbetsdag i morgon.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Synd om mig…..

Det är klart att det är synd om mig, ligger hemma i någonting som liknar en manlig förkylning. Idag har jag i alla fall suttit upp i soffan mer än en gång så det får man väl räkna som att man är på bättringsvägen.

Jag var iväg en sväng förra veckan till Stenungsön och gick en promenad, det blev en fin solnedgång som jag fick fångat bakom benen på Tjörnbron. Jag fick också höra talas om att Västsveriges högsta vattenfall 38 meter fanns nästgårds och bestämde mig för att ta mig dit och det var inte det lättaste. Det blev mycket körande och googlande innan jag till slut hittade hur jag skulle ta mig dit. Efter det besöket åkte jag till klubben för lite hundträning men det blev mest lek, Ära var lycklig och den gröna bollen är den bästa 😀

Anette har gjort dom finaste halsbanden till Ära, ett i orange som vi skall ha när vi kör specialsök och två lila varav det ena är ett bling bling och det var väl tanken att ha när hon skall vara vacker men jag tycker det breda är snyggast så just nu används inget annat 😀

Dags att ta en tupplur på soffan igen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Vinterpromenad

Idag blev det en promenad i ett snöigt Trollhättan, tanken var att undvika att behöva åka någonstans eftersom jag inte har min bil utan en lånebil. Den har jag haft en del det sista då min bil tycks bli en följetång på verkstad, efter allt strul som varit så blev jag med lånebil i flera dagar och får stoppa in hunden i den om jag vill. Det är alltid ”jobbigt” att ha andras grejer jag är alltid så orolig att något skall hända så av den anledningen är det skönare att inte använda den mer än nödvändigt. Men idag bestämde jag mig för en sväng i alla fall så bilen blev inredd med kompostnät, filtar och plädar för att skydda den så mycket som möjligt från hundhår.

Det blev en skön och välbehövlig promenad men man fick passa sig för det var en del halka då många av gångvägarna/stigarna inte sandas. Även om det fanns mer än Ära att fota så hamnade hon ändå framför linsen en del men idag blev hon inte lika trött på det som igår 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Fototrött

Det har varit lite brist på fotoobjekt det sista och då blir det Ära som hamnar framför linsen för fota måste jag ju.
Men hon är så trött på att vara framför kameran och idag syntes det till och med 😀 Hon tycker normalt att det är roligt eftersom det genererar både godis och beröm. Det är först på senare tid som det blivit så mycket Ära, man skulle kunna tro att jag har väldigt många foton på egna hundar men faktum är att jag har fler foton på andras hundar än egna. Men nu håller jag på att jämna ut det. Och nu när snön kommit så borde jag kunna hitta annat att fota, det är så härligt ute just nu men det är inte så lätt att fånga det på bild.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inga havsörnar och ingen blodmåne

Jag fick höra att man matade havsörnar vid Hornborgasjön under 5 helger och den gågna helgen var nr 3. Jag fick med mig Anette och vi hade förhoppning om att få se och ännu hellre få fota en havsörn, men så blev det inte. Se fick vi tack vare att Anette tagit med sig sin mans kikare men att få något foto kunde vi glömma, dom matades väldigt långt bort och är väldigt skygga så vi fick nöja oss med kikaren.

På vägen dit låg det bitvis en tjock dimma över vägen och solen var på väg upp, vi hade turen att det låg en P-ficka lägligt tillhands när solen försökte pressa sig igenom så då åkte kamerorna fram. På hemvägen blev det nötkreatur och vatten som hamnade framför kameran.

Idag var det super blodmåne och den hade jag planerat att fota men hade mer otur än förra gången det var blodmåne. Det var moln och smådugg så någon måne syntes knappt alls, nästa super blodmåne är om 10 år. Men det lär ju åtminstone vara en och annan blodmåne där emellan och någon gång skall jag väl lyckas få bra väder samtidigt.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Broar och soluppgång

Morgonstund har………
Det är blodmåne på måndag och om jag kanske eventuellt möjligen orkar ta mig upp tiiidigt så gäller det att veta var det blir bra att stå för att kunna se och fota den.
Så det blev en tidig morgon idag för att reka plats och passa på att ta lite bilder och igår kväll blev det en bild på månen också. Jag har inte fotat mycket när det är mörkt så det gäller att passa på, jag hann med två broar innan solen gick upp och har man bara kommit upp så är det helt klart värt det.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

50mm på nya kameran

Det har inte varit något direkt trevligt väder i helgen, men det var i alla fall uppehåll igår. Och det var en vacker himmel innan solen försvann helt i fredags kväll. Satte på mitt 50mm på nya kameran för att testa lite, men jag blev inte mer glad i det än var jag var när det satt på den gamla. Skulle tro att jag ganska snart byter tillbaka igen men det är rätt bra i taskiga ljusförhållanden. Anette kom på en väldigt trevlig idé som vi kör vidare på även i år, vi väljer 6st ord var och sedan skall vi fototolka orden, ett ord per månad och denna månad är det ”fönster” har kanske tagit min bild för det.

Ära får gå lös nu och det har gått bra utan att hon fått stolleryck, men hon behöver få börja träna ordentligt och eftersom jag anmält till en träningstävling i nosework så behöver vi komma igång på allvar. Så det är bara att plocka fram almanackan och börja boka träningsdagar i nosework, specialsök och brukslydnad. Ser fram emot att komma ut på tävlingsbanorna igen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Promenad i Tofta

Sista lediga vardagen innan allvaret börjar igen ägnades åt en promenad i Tofta, en underbar promenad i ett underbart väder. Och i morgon blir det till att städa för att få bort all päls som jag frigjort Ära ifrån.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Lugnt nyår

Lugnaste nyår någonsin, helt underbart. Jag tror inte att någon av grannarna utefter min väg sköt raketer i år. Det hördes fyrverkerier väldigt avlägset, knappt märkbart. För att vara på den säkra sidan blev det promenad bortanför bebyggelse igår och idag…..nästan. Efter en promenad i bokskog idag så tog jag mig bort till Bohus fästning och tog en liten sväng där innan det var läge att åka hem och fixa lite mat.

Nu har jag två lediga vardagar kvar och eftersom jag tänkt frisera Ära så måste jag nog försöka använda merparten av dom dagarna till det, fast jag borde kunna klämma in lite fotografering. Från början var det tänkt att ställa Ära på My Dog men eftersom hon opererats så har pälsen på magen rakats bort så det är rätt kört och jag har bestämt mig för att inte åka ner över huvud taget, det finns annat jag och Ära kan göra ihop i stället.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Promenad i grusgropen

Nyårsafton i morgon och någon trodde det var igår, kl 24 startade det ett väldigt smällande inget fyrverkeri i sprakande färger men väl ett rejält smällande. Jag fattar inte varför ingen som har behörigheten vågar ta beslutet att allmänheten inte skall ha med skiten att göra. Låt kommun eller företag, exempelvis GP anordna ett fyrverkeri som alla kan besöka och sedan är det nog. Nej man väljer att skapa nya regler men vem skall se till att dom efterlevs? Jag är så förbannat trött på att man år efter år får höra om hur bland annat räddningstjänst blir beskjutna med fyrverkeripjäser och alla andra skador på folk och egendom, men det räcker uppenbarligen inte.

Jag väljer att gå promenader så långt bort från bebyggelse som möjligt vid den här tiden. Idag blev det en promenad vid en grusgrop där vi brukar spåra ibland så då passade jag på att planerat ett spår där men det kommer att ta tid innan jag kan genomföra det, men snart kan fialotta få börja med lite träning i alla fall. Det var ett härligt väder men nackdelen är att det blir hårda skuggor när man fotar i solljus och det ställer till det när jag skall fota Ära, men samtidigt kan det bli fina bilder i motljus om man har tur.

Som sagt nyårsafton i morgon och den firar vi bakom mörkläggningsgardiner i sällskap med föräldrarna, och förhoppningsvis blir det inte alltför illa med smällandet.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

I brist på foto objekt

Vädret är mulet och grått inget som motiverar till fotografering, men jag har ju nästan alltid ett objekt med mig, Ära. Problemet är att hon aldrig är fin nog för att fotas, antingen är hon för långhårig eller okammad och nu är hon lite av båda. Men jag gjorde ett försök ändå. Jag blev tvungen att öka ISO för att kunna köra handhållet och det hade jag nog gjort ändå för även om Ära är duktig på att vara still när kameran kommer fram så är hon sällan så still. Det var inte många kort som jag kunde ta direkt ur kameran utan att redigera lite, hon var lite åt det blåa och ibland det lila hållet och många gånger försvinner ögonen i skuggan. Jag borde nog göra detta oftare för alltid kan man väl lära sig något.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Julhelgen

En mycket annorlunda jul, jag tillbringade julen ensam i år…. självvalt. Alla var bjudna till Dalarna men eftersom Ära opererats för livmoderinflammation så skall hon ta det lugnt ganska länge och hon är svår att hålla lugn och ännu svårare är det naturligtvis med massa folk runt omkring och katter. Så därför valde jag att hålla mig hemma, av olika anledningar så blev min syster med delar av familjen också kvar hemma, men vi brydde oss aldrig om att träffas vi pratade över telefon istället. Det har varit en lugn och skön jul där jag försökt hitta objekt att fota dessa lediga dagar.

Det har inte blivit mycket av den varan det har inte varit väder för det och jag vill ju alltid hitta trevliga gärna nya promenader att gå och det är inte alltid man hittar något att fota på promenaden. Den värsta promenaden var när vi körde ända till Nordens Ark för att kana omkring i lera, dom har en ekopark, en vandring på ca 4,5 km. Jag tror att 80% av den sträckan var lera, det var väldigt uppbökat och det hade förvandlats till rena leråkern. Skall jag någonsin gå den promenaden igen så får det vara när det har varit väldigt torrt väldigt länge.

I morgon är det dags att gå upp tidigt igen, nu blir det arbete i två dagar sedan blir det nyårsledigt i nio hela dagar, jag får fundera på vad jag skall ta för foto promenader dom dagarna. Skall bli skönt med mer ledighet.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Nöjd så här långt

En foto tripp till Nordens Ark med Anette.
Men hon får betala dyrt, för att hennes man skulle släppa iväg henne så får hon baka kakor till honom i morgon, storbak 😂
Idag fick jag äntligen se Lodjuret så nu har jag sett alla djuren.

Är väldigt nöjd med kameran så här långt, kusinen knäckte gåtan om varför jag upplever sämre ljusförhållanden med denna kameran jämfört med gamla. Gamla har standard ISO 200 och denna 100. Jag har testat lite med ISO och kommit fram till att jag kan öka till 500 och tycka att det är helt ok. Jag kollade aldrig upp inställningarna innan och när jag och Anette stod intill varandra så reagerade jag på att min kamera tycktes vara snabbare, ingenting jag funderade mer över eftersom bilderna såg bra ut och det antagligen hängde på våra olika inställningar. Men väl hemma igen framför datorn så kollade jag filinformationen på en av bilderna och konstaterade att jag fotat hela dagen med ISO 3600, jag har glömt att ställa tillbaka efter att jag testat olika ISO värden.

Jag trodde att jag skulle behöva köra med bländarprio eftersom jag har svårt att hänga med inställningarna i manuellt läge, man vrider åt motsatt håll mot den gamla så jag vrider fel varje gång. Men det fungerade bra det också idag, några av djuren var väldigt långt bort så det blev inga bra foton på dom så nu står nytt objektiv på önskelistan, har jag tur så kanske jag kan lösa det 2020.

Det skall bli bra väder i morgon så det kanske kan bli en liten foto tur då också.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Testat nya kameran

Efter att ha försökt ställa in dom inställningar jag vill ha i kameran så var det dags att testa den, det första jag reagerade på var att ratten för att ändra exponering vrids åt motsatt håll mot min gamla vilket naturligtvis resulterade i att jag vred fel hela tiden. Så jag missade en hel del bilder på grund av det men med lite övning så kommer nog det att fungera ganska snart.

Första testet blev en svamp i trädgården och efter det tyckte jag att det kunde vara värt att försöka ge sig på fåglar, vad kan vara mer besvärligt dom sitter ju sällan still. Det blev en tripp till Spikön i Trollhättan där det finns lite fåglar att välja bland, vid ett tillfälle var det två änder som blev helt tokiga om dom lekte eller slogs har jag ingen aning om men att försöka hänga med där var ganska omöjligt.

Nu får jag hoppas på bra väder helgerna framöver så att jag kan fortsätta testa, det är ju tyvärr för mörkt när jag kommer hem på kvällarna.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Kamerasjuk

Jag har väldigt länge önskat köpa en ny kamera, min är nu 10 år och intresset för att fota är lika stort som från start. På 10 år så hinner det hända en del i kameravärlden men en kamera är inte direkt gratis. Naturligtvis vill jag ha Nikon igen, jag har varit supernöjd med min D90 men……..

Jag har valt mellan D500 och D750 det visade sig att det valet var väldigt enkelt, mitt objektiv är inte kompatibelt med D750 och därmed var det beslutet avgjort. Sedan återstår det ekonomiska och jag har egentligen inte råd och här dyker det upp nya men…

Det går alltid att hitta tusen ursäkter när det är någonting man verkligen vill och detta vill jag verkligen och har velat länge. Så idag tog jag reda på att cashback gäller vid avbetalning och sedan bokade jag min D500 så i morgon åker jag till Scandinavian Photo och hämtar den. Jag tänker passa på att fråga om det finns en möjlighet att få några kronor för min D90, ingen större chans men man kan ju alltid fråga.

Medan fialotta ligger i sin komposthage på kvällarna så har jag fortsatt att fota vatten och leka i Photoshop. Förhoppningsvis tar vi stygnen på måndag och då får hon röra sig lite mer efter det. Det blir långtråkigt för oss båda och för att roa oss lite har jag planer på att lära henne lite trix när stygnen tagits bort.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Haloween, operation och droppar

Det blev inget Haloween på Liseberg för mig i år men jag och Carina ordnade ett Haloween på klubben. En poängpromenad i mörker med reflexer som snitslar och ett och annat ”spöke” utefter promenaden. Efteråt åt vi en supergod tårta som någon som Carina kände bakat just för denna kväll. Men nästa år blir det Liseberg igen 🙂

Ära har varit lite taskig i magen och åt inget på två dagar, men pigg och lika glad som vanligt. Igår var vi iväg och tränade och när vi kommit hem lägger sig Ära i soffan och efter en stund rullar hon över på rygg och då ser jag hur det rinner gulgrön flytning och inser att detta är inte bra. Ringer veterinär som ber oss komma direkt. Nu ligger fialotta här på golvet nyopererad, det var livmoder inflammation så nu blir det till att ta det lugnt väldigt länge och jag blev tvingad att ta två dagars semester för att vara hemma med Ära, såå synd om mig 😀

Det blir lite tråkigt nu när man knappt kommer utanför dörren under dom första dagarna så då får man hitta på lite annat kul att roa sig med. Och en av dom sakerna är att fota vattendroppar, det är inte det lättaste men roligt och om jag bara håller på ett tag så skall jag nog kunna lyckas till slut.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Bokskog och Slott

Idag hade Anette och jag en foto dag vi besökte Åkulla bokskogar och gick Näsestigen. En härlig promenad och vi pratade om att vi skulle ta husvagnarna med vid något tillfälle för att inte ha så långt att köra och gå några av dom andra promenaderna i området. På vägen hem gjorde vi en avstickare till Tjolöholms Slott och det sista besökte vi en kyrkogård med ett udda träd. Vi har några foto platser planerade men några datum har vi inte bestämt än.  

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Missbedömning

Som jag har missbedömt Ära
När hon och Azka rök ihop så var det tack vare Azka det slutade så pass väl som det gjorde.
Azka lyssnade till slut på mig och backade undan och det var räddningen.
Jag har hela tiden trott att Ära inte skulle lyssna eftersom hon inte gjort det tidigare och inte heller backa en tum.
Idag var vi på väg till ett spår jag lagt och två hundar kommer rusande ut ur en trädgård och den ena flyger på Ära medan den andra stannar i trädgården för rädd för annat.
Slagsmålet är ett faktum.
Jag lyckas till slut få ner handen och kommer åt halsbandet på den andra hunden som då har ett tag i Äras skägg, när den hunden släpper för att ta ett nytt tag drar jag bort den och Ära som jag tror tänker ta chansen att flyga på gör precis tvärt om, hon backar undan.
Nu håller jag ett stadigt tag i den lilla argbiggan och funderar på nästa steg då det visar sig att ägarna inte är hemma.
Ära går bakom och nosar den andre i baken och sedan drar jag med mig hunden till grannar allt medan Ära går vid sidan av och tycks undra varför vi skall ha den där med oss.
Jag har inte hittat några skador på Ära, har pratat med ägarna till dessa hundar och har lugnat ner mig ett antal grader.
Vi tog spåret ett antal timmar senare och jag är när allt kommer omkring stolt över Lillfia som backade undan och lät mig ta över.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar