Valpar

Att fota valpar är inte det lättaste, dom biter duktigt och kameraremmen sågs som en trevlig sak att bita i 🙂 Fördelen med en granne som uppfödare är dels att få fotomöjlighet men också att man efter några år blir ganska härdad och är inte lika benägen att stoppa alla under armen för att ta med hem.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Halloween

Ikväll blev det ett besök på Liseberg för att i första hand fota gastar. Jag lyckades inget vidare förra året men nu tog jag med blixten och tack vare den så fick jag mina gastar på bild. En jättetrevlig kväll med god fika. 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Lights in Alingsås

Ikväll var jag iväg till Alingsås för att se och fotografera en belyst stad. Jag var ju nyligen i Grästorp och fotade Nossan Ljusfestival och var lite bortskämda efter det så Alingsås föll lite platt. Men jag hittade lite att fotografera trotts allt. Det är roligt att ha fått en allierad i fotandet för nu blir det fotografering var och varannan helg. Nästa helg står Liseberg på tur.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Universeum

Idag blev det ett besök på Universeum. Kompisen ville fota grodor och det var av den anledningen vi var där men så mycket grodor hittade vi inte. Vi hittade en del annat som fick duga som fotoobjekt. Och halloween hade smugit sig in i ett hörn här också. Näst på tur står Lights in Alingsås 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Ljusfestival

Att fota i mörker blev en utmaning, förhoppningsvis lär jag mig någonting av det. Jag och några vänner åkte till Grästorp för att se deras ljusfestival. Det blev en mycket trevlig kväll med härliga färger, där fanns fantasi skog, spökskog och lite annat. Nu får jag ta reda på lite mer om att fotografera ljus i mörker för om det vill sig så bär det av till Alingsås för att se deras ljusfestival nästa månad.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Borås Djurpark

Första semesterdagen denna perioden ägnades åt ett besök på Borås Djurpark. Jag har inte varit där sedan barnsben dryga 40 år sedan. Det var ett trevligt besök och jag konstaterade att det inte var mycket man mindes om hur det såg ut på den tiden. Det jag kom ihåg var savannen fast den då hade lite andra djur än idag och pingvinerna var kvar på samma ställe.

Det blev som sagt en trevlig fotodag.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Tåme och Riesenläger -17

Detta galleri innehåller 47 bilder.

Tåmelägret var minst lika trevligt som förra året och i år var Lilla Edet först i kön 😀 Förutom att vi var först hade vi utökats med 100% så i år var vi fyra som deltog i kursverksamheten. Vi slog … Läs mer

Fler gallerier | Lämna en kommentar

Kennellägret

Då har man varit på kennelläger igen 🙂 Som alltid så är det väldigt roligt, det tränas spår, sök, lydnad och i år fanns även möjligheten att testa Nosework. Och lite pälsvård brukar finnas på programmet. Även i år blev det sovmorgon så kl.09:00 satt vi klara i bilarna för avfärd mot spår och sökskogarna.

Förutom hundträningen på dagarna så har det varit trevliga kvällar med nya bekantskaper, en i gänget erbjöd sig att fixa planka till oss alla en kväll och den var ljuvlig. Jag tror att alla köttätare på lägret var lite avundsjuka på min som bestod av makrill, rökta räkor med egenkomponerad sås och tunnbrödsrulle med skaldjursröra 😀

Förra året försökte jag lägga beslag på en helt underbar liten sötnos och det var inte bättre i år, en riktig charmknutte dök upp och honom försökte jag byta till mig 🙂 men hans matte ville inte vet av något byte trotts att jag försökte förklara att hon skulle få så mycket mera 😉

Kameran blev tyvärr liggande mesta tiden, det blev lite foton på charmtrollet så mycket mera blev det inte. Får försöka engagera mig mindre nästa år så att jag kan gå runt och fota lite mera.

Nu ser vi fram mot nästa läger som är Tåmelägret och i direkt anslutning till det Riesenlägret 😀

 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Påsk

Denna påsken blev det till att lufta husvagnen ihop med några vänner från Brukshundklubben, vi låg på Gröne backes camping. Dagarna ägnades åt spår, uppletande, lydnad, Nosework och promenader, Både Eds och Bengtsfors Brukshundklubb ställde upp och lät oss använda deras planer för träning. På kvällarna roade vi oss med mycket skratt, god mat och yatzy med något udda regler 😀 En väldigt kall men trevlig påskhelg.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Tidiga morgnar

Det har blivit några tidiga morgnar det sista och vad är då bättre än att nyttja dom för fotografering. Ibland kan det vara värt att kliva upp i stället för att försöka somna om. Jag har hittat ett område i Vänersborg som är väldigt trevligt att promenera i och det ligger vid vattnet. Så jag hoppades på fint gryningsljus när jag stoppade kameran i bilen och gav mig av, och det lyckades jag med två helger i rad 😀 Jag kan mycket väl tänka mig fler tidiga morgnar där men det skulle vara skönt att få sova ut ibland också. Så med lite tur så tar det ett tag innan det blir några fler gryningsfoton.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Grundstötning, MH och födelsedag.

Det blev en ganska händelserik helg. Ett fartyg gick på grund och lade sig på sidan strax innan slussen i Edet, norrifrån. Jag har nog inte sett så mycket folk samtidigt på orten tidigare 🙂 Det stod och stannade bilar både här och där för att få sig en titt och många fotografer fanns det. Och naturligtvis var jag en av dom 😀

Jag var också och tittade på när träningskamraten gick MH med sin hund, jag hade även fått uppgiften att filma det hela. Förhoppningsvis blir det ett någorlunda hyfsat resultat, det är långt ifrån det samma att filma som att fota.

Och så blev det ett veterinärbesök 🙁 Ära får urinvägsinfektion varje gång hon löper, jag är såå trött på detta. Denna gången har jag gett henne extra C-vitamin i förhoppningen att sura urinen så pass att kanske kunna slippa detta, men nej det gick inte. Jag har inte gett upp än, jag såg att det kommit ut något nytt på marknaden som är avsett för hundar med urinproblem, Crananidin som är ett tranbärsextrakt. Det blir nästa sak att testa.

Och idag fyller hon 5 år min Lillfia Tänk så fort tiden går.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Konditions spår

Äntligen så skulle det bli av spåret på 3 km som Anette rekat för väldigt länge sedan.
Det såg ut att bli en dag med bra väder.
Det startade bra men efter ett tag kom regnet, inga mängder men det blev ganska fuktigt.
Spåret till Anettes hund var kortare så det lade jag ganska fort och innan dess passade jag på att försöka hitta lite att fota och väntade medan Anette lade Äras spår.
Ära var riktigt duktig dom tre första apporterna låg med 500 meters mellanrum, hon missade första apporten och eftersom hon gått en bit så brydde jag mig inte utan lät henne fortsätta så det blev till att spåra 1000 meter innan hon fick första pinnen.
Vi fick en störning mitt i spåret i form av en jakthund (väldigt ung) som kom farande och absolut ville fram till Ära.
När den kom farande vrålade Ära ut den och Anette såg till att den inte lyckades komma fram till Ära.
Då hör vi jägaren ropa på hunden, han står ca 70 meter längre fram i spåret.
Efter att han fått in hunden blir han stående kvar och jag och Anette beslutar oss för att avbryta och gena genom skogen och sedan göra ett nytt påsläpp längre fram.
När vi kommer fram till en skogsväg träffar vi markägaren som Anette pratar med och det visar sig att dom är klara för dagen med jakten och att den jägare vi sett nu var på väg till sin bil, fortsatt gåendes i spåret en bit.
Så vi gick tillbaka igen och gjorde ett nytt påsläpp, Ära kollade av spåret efter hund och jägare men hade ändå bra koll på var Anette gått, hon kollade av i linans längd men återvände varje gång.
Vid ett tillfälle ville hon envist kolla av samma ställe flera gånger så då stoppade jag henne i kortare lina för nu tyckte jag att det räckte med undersökning.
Ära gjorde ett jättejobb och jag är mycket nöjd
Spåret blev 2973 meter.
Idag är hon väldigt dyr

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Sol!

Idag har det varit ett helt underbart väder. Några minusgrader, snö och strålande sol. Det känns som om solen lyst med sin frånvaro väldigt länge nu. Så idag var det läge att försöka ladda lite batterier 🙂 Kameran fick följa med på promenad och det gjorde också katten Tiger ”kungen av Västerlanda” 😀

Om vädret håller i sig så får kameran följa med i morgon då vi har en heldag med Bruksgruppen, spår, uppletande och lydnad står på programmet. Azka skall få Nosework på morgonen eftersom det är Ära som blir tränad med Bruksgruppen. Det måste ju finnas lite för dom båda 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

SM Bruks & IPO

Lilla Edets Brukshundklubb var ansvariga för uppletandet på SM och det var en del som skulle fixas. Rutan skulle märkas och gicks igenom för att dubbelkolla att där inte var ”stickiga” pinnar som hundarna skulle kunna skada sig på. Våran kiosk skulle ställas i ordning, rep för publiken skulle upp och mycket mycket mer. Det vi hade hand om var en liten del i ett jätte arrangemang, det var 8st Brukshundklubbar i Västra distriktet som deltog.

Vi var några från klubben som valde att åka upp redan på onsdagen, när jag väl hittat fram till den plats där vi skulle ställa våra husvagnar och fixat klart vagnen så hade dom andra dykt upp och lite senare tog vi en promenad bort till tävlingsområdet. Det blev några promenader i omgivningarna, det var ett mycket naturskönt område.

Det blev tidiga mornar och inte så mycket fotat eftersom det var fullt upp med uppletandet men på söndag fick jag sovmorgon, fast det blev inte så mycket sova av. Men nu fick jag möjlighet att ta lite kort på lydnaden. Det blev en trevlig helg med många skratt och högt i tak. Det var väldigt roligt att ha fått vara en del av detta stora arrangemang och närmre SM än så här kommer jag nog inte 😉

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Nordens Ark

Ytterligare en semesterdag som ägnades åt att göra just det, semestra. All hundträning och alla måsten stoppade åt sidan. Det blev en skön dag på Nordens Ark. Dom flesta djur valde att sova på maten så det krävdes en hel del gående för att återkomma till många hägn i hopp om att dom skulle ha vaknat och börjat att röra lite på sig. Många vaknade till men det fanns dom som bara vägrade att ens öppna ett öga 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Semesterdag….

Turist i sin egen stad……är man sällan, idag var jag det nästan 🙂
Det blev en tur till Carlstens fästning och hade turen att komma med på en guidad visning.
Herregud så avrättningarna gick till, svärd eller yxa där svärdet var att föredra då man med yxa ofta fick hugga ett antal gånger och också ta några skärtag innan huvudet lossnade.
Lasse-Maja var en kreativ fånge 🙂 han lyckades få en ångbåtsägare att annonsera turer till fästningen för att beskåda och mata fångarna 😀
Det stängdes in tre fångar i en liten cell som öppnades först efter fem år, dom fick mat genom en lucka.
När cellen öppnades levde en och han hade blivit tokig och placerades därför på så kallat dårhus, en av hans målningar fanns kvar på väggen, i blod.
Man hade en utvärdering och kom fram till att ingen av dom någonsin skulle återfalla i brott varför metoden ansågs vara mycket effektiv 😀 😀
Bortsett från alla hemskheter så var det en mycket trevlig dag 🙂 som även innehöll fisksoppa, våffla och kaffe.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Tåme och Riesenlägret

Träningskompisen var lyrisk efter att hon kommit hem från Tåmelägret förra sommaren och sa -du måste följa med, du bara måste. Och så blev det. Att komma med är inte det lättaste det gäller att hänga på anmälningsknappen när det är dags, jag lyckades.
Min tanke var från början att anmäla mig till spår men efter noga övervägande så ändrade jag mig till brukslydnad och uppletande, spåret är inga större problem däremot är det så i lydnaden och naturligtvis skall jag ju välja det jag behöver få hjälp med.
Det är några mil till Tåme 🙂 Vi reste ihop utan att åka karavan, vi bestämde orter och ringde varandra utefter vägen.
Vi reste på torsdagen och kom fram på lördagen, söndag startade kurserna.
Det blev ett läger med mersmak så om allt går i lås så hoppas jag komma med nästa år också.
Jag fick mycket att stoppa i ryggsäcken, nu gäller det att ta vara på allt och inte falla tillbaka i gamla mönster igen.
Våran instruktör Ulrika Axelsson hade mycket att ge och alla underbara kursdeltagare hade också en del att bidraga med.
Tänker inte fördjupa mig i träningsdetaljer.

Efter Tåme bar det av till nästa läger Riesenlägret.
Uppfödaren har tjatat sedan -95 på att jag skall åka till Riesenlägret men det är inte så lätt när man inte har husvagn och antalet inomhusplatser är begränsat.
Men nu inhandlades det en husvagn förra året med tanke på hundläger så nu fanns det ingen ursäkt längre.
Detta lägret var ett annat typ av läger, ett familjeläger.
Det fanns inga instruktörer som höll i kurser utan gruppledare som tog hand om deltagare och hade samma möjlighet att träna egen hund.
Det fanns också tid för annat, bland annat var det en dag som inte var bokad för någon aktivitet och man kunde spendera som man ville.
Den dagen passade jag på att ägna ihop med min bror och familj då dom har sommarstuga bara ca 3 mil från där jag befann mig, det visade sig bli rena släktträffen 😀 mina föräldrar och min syster med barn och sambo var också där.
Jag hjälpte uppfödaren med en träningsgrupp på lägret och även om det skulle finnas tid för egen hund så blev det inte så mycket av det vilket inte spelade så stor roll med tanke på att vi redan hade ett träningsläger i ryggen och var ganska slitna redan.

Att resa med två hundar skulle nog kunna bli besvärligt för hund nr.2 som inte skulle få mycket mer tid än rastning 3ggr per dag och om det dessutom blev varmt, viket det blev så skulle det bli väldigt jobbigt.
Så Azka fick vara på pensionatet och det var hon inte ledsen över 😀 värre var det nog för mig.

Nu skall jag försöka ta till vara allt jag fått till mig under dessa läger och så hoppas jag att jag får chansen att komma med nästa år också.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Viltspår

Idag var det dags för viltspårs träning igen. Vi var tre hundar, Midas, Olga och Azka alla tre gjorde ett bra jobb och vi förare skötte oss också bra 😉 Azka ville väldigt gärna gräva ner fångsten 😀 Tanken från början var nog att vi inte skulle behöva så mycket mer träning med då alla hundar hade stora problem förra gången vi spårade (vi misstänker att dom valde färskt viltspår :-D) så beslöt vi att träna några gånger till före anlagsprov. Fortsätter det så här så har ingen av oss några större problem, ser med spänning fram mot den dag vi skall göra provet.

Midas i spåret

Midas i spåret

Midas hittar slutet

Midas hittar slutet

Olga ger sig iväg

Olga ger sig iväg

Olga har hittat sitt slut

Olga har hittat sitt slut

Azka med sitt slut

Azka med sitt slut

 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Kennelläger

Kristiflygare helgen kopplades husvagnen på och så bar det iväg ner till Bergkvara på kennelläger. Detta året hade vi lite sovmorgon så klockan nio på mornarna träffades vi för gemensam resa in i spår och sökskogarna. En av dagarna bad jag Andreas vara ankare men det slutade med att han fick ta över och vara förare för Ära och jag fick en chans att fota henne i stället 🙂

DSC_0084 kopierat

DSC_0087 kopierat

DSC_0089 kopierat

Förutom spår och sök så var vi på Brukshundklubben och körde lydnad, på lördagen var det några som gav sig iväg på utställning och kom tillbaka med både cert och annat. Kvällarna ägnades åt god mat och trevligt sällskap 🙂

Jag försökte vi ett flertal tillfällen att få med mig ytterligare en hund hem, det gick inget vidare för hon var hårt bevakad. Hon var ett riktigt sockergryn <3

DSC_00181 kopierat

Jag hade tänk mig några riktigt tidiga mornar med lite fotande, det blev ingenting med det. Så jag får nöja mig med att ha sett Malins foton som hon tog en tidig morgon, härliga foton. Men det kan gå bra att fota på dagtid också 🙂 jag fick fotat Azka och Ära bland vitsippor.

DSC_0134 kopierat

DSC_0143 kopierats

En morgon var det två svanar som jagade varandra fram och tillbaka över vattnet och jag irriterade mig över att inte ha möjlighet att fota just då. Men jag fick möjligheten lite senare när jag väntade vid bilen, då kom dom igen och den ena kom mot mig men inte så som jag förväntat mig för den lyfter och flyger väldigt nära över till vattnet på andra sidan vägen. Jag har nog aldrig varit så nära en svan tidigare definitivt inte en flygande sådan 🙂

svan2 kopierat

svan3 kopierat

svan kopierad kopierat

Ett som vanligt underbart läger med många skratt, man är ganska slut när man kommer hem men hinner inte mer än packa upp så vill man tillbaka igen. Det blir några fler läger i år och det ser jag fram emot, och medan vi väntar på dom så blir det hundträning på hemmaplan 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Vattensvans och viltspår

Det har gått åt lite väl mycket pengar den senaste tiden och nu var det dags att trimma ner Ära men även om det är värt pengarna att låta betala för att få det gjort så är det inte möjligt om pengarna inte finns så det var bara att ta tag i det själv 🙁 Men den här gången lyckades jag ta ner henne på en dag i stället för tre 🙂 Säg den glädje som varar…… att ta av henne pälsen och låta henne vara i hundgården var ingen lyckad kombination, till skillnad mot Azka så kan hon mycket väl tänka sig att vara ute i dom flesta väder. Den lilla fialottan fick vattensvans, värme och vila är receptet så det blev till att åka med till jobbet hela veckan och nu verkar det vara över. Hon ser fortfarande ut som en skabbräv men hennes päls växer som tur är ganska fort så förhoppningsvis ser hon normal ut om några veckor då vi ger oss iväg till uppfödaren på läger.

Azka som jag för övrigt börjar bli lite orolig för då hon verkar ha problem med bakkärran har startat i en viltspår kurs och det passar den gamla damen utmärkt. Hon har gått från stridsvagn till snigel 🙂 Jag får hoppas att det håller i sig, hon ökade tempot något vid senaste tillfället men blir det inte värre så är det helt okej. Hon är såå stolt när hon hittat sin klöv.

viltsparazka1 kopiera

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Utställning

Så har vi varit på My Dog och ställt ut. Utställning är inte min grej och därför har jag också svårt att ta in alla dessa regler och turer som gäller, men klubbkompisen ställde gärna upp som handler och det var jag mycket glad och tacksam över för annars hade det inte blivit någon utställning för oss eftersom jag vägrar göra detta själv efter att sist ha blivit mer eller mindre förnedrad av en domare.

Jag har en fin hund och en mycket duktig handler 🙂 Ära åkte hem på torsdagen med sitt första cert 😀 På fredagen utdelades inget cert men det blev Excellent och 1:a placering. Totalt så blev det väldigt många rosetter 😀 Är mycket nöjd med helgen och Ära som skötte sig så bra

Mari o Ära

Mari o Ära

Torsdagens rosetter

Torsdagens rosetter

Fredagens rosetter

Fredagens rosetter

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

50 års fest och Slott

Min syster har fyllt 50 och det firades några dagar senare än hennes faktiska dag och det startade med middag, uterums mingel och presenter.

Middag

Middag

Uterums mingel

Uterums mingel

Dagen efter firades nyår på olika håll, min bror med familj och föräldrarna firade med syster och familj. Själv firade jag hemma bakom mörkläggningsgardiner med mina hundar. På nyårsdagen bar det iväg till okänt mål, jag och föräldrarna visste vart. Jag för att jag körde dit några av gänget och mina föräldrar för att det var dom som ordnat allt. Ära fick följa med och Azka fick bo på pensionatet.

Det spekulerades en del i bilen innan vi till slut svänger in till Thorskogs slott. Det blev en härlig dag i mycket mysig miljö. Maten var helt underbar och innan middagen fick vi ett glas bubblor och lite historia om slottet, och naturligtvis så finns det ett slotts spöke. Spöket sades hålla till på slottet men det visade sig inte stämma för mina brors barn hade besök på sitt rum under natten och vi bodde alla i en byggnad vid sidan av slottet. Jag tror att dom till slut lyckades somna någon gång vid 4:a tiden på morgonen. I mitt rum stod det två hundskålar på golvet och på bordet låg ett ben till Ära med hälsning om ett gott nytt år.  Jag skulle gärna göra om denna vistelse.

50ar7

50ar8

50ar6

50ar5

50ar4

50ar3

thorskogslott kopiera

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Nyår

Hatar detta smällande, varför är det så svårt att få till ett förbud för att tillåta allmänheten handskas med detta otyg!! Låt kommunen stå för ett tidsstyrt fyrverkeri det skulle underlätta för alla. Man stänger av gator för bilar med dubbdäck för det förstör miljön…… jämför det med vad ett fyrverkeri släpper ut på nyår!! Plötsligt är det väldigt tyst.

Fyrverkerier kostar, förutom pengar också miljö och lidande.

hems

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Jul

Hemma igen efter en skön julhelg hos syster med familj 🙂 vi har som vanligt ätit och druckit gott. Och det visade sig att vi varit snälla också då alla fick paket 😀

Jag fick mina efterlängtade Älgköttbullar 🙂 hundarna var såå avundsjuka 😀

Älgköttbullar

Älgköttbullar

Hundarna hade också varit snälla och liten Ära hade svårt att slita sig från sin ”klapp”

Julklapp

Julklapp

Det blev lite promenader och vi lyckades få till en träff med kusinerna, vi ses väldigt sällan trotts att dom finns ett stenkast från min syster, men nu äntligen fick vi till lite tid för en fika 🙂 nu tar det väl några år innan vi lyckas igen.

Förutom allt julmys i alla former så stod som vanligt granen grann i stugan också när vi lämnade huset. Närmast har vi ett födelsedagskalas och nyårsfirande att se fram emot.

Julmys

Julmys

Granen

Granen

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Karin-kurs

I söndags hade vi en kurs för Karin Fischer Kristiansson, Karin har mångårig erfarenhet av lydnadsträning och har deltagit på såväl SM, NM och VM i lydnad. Jag fick till mig mycket nyttigt till min fortsatta träning. Som vanligt gäller det att komma ihåg alla tips och idéer, och då inte bara mina Man lär sig en hel del av att se dom andra och det finns mycket i deras träning att plocka till sin egen. Jag är mest glad över nytt tänk i min störningsträning, i stället för pekpinne vid fel så blir det att visa vad hon missade för att hon gjorde fel.  Får se vilket resultat jag fått om några månader. En jättetrevlig kurs och jag hoppas vi får möjlighet till en uppföljning till våren.

karinkurs kopierat karinkurs1 kopierat karinkurs3 kopierat

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Promenad dag

Idag har det inte blivit något gjort här hemma och inte mycket hundträning, istället tog jag kameran på axeln och gav mig ut på en promenad i närområdet med Azka. Det finns fortfarande färger att beundra och vi hittade ett ansikte i en stubbe, den stubben har vi gått förbi hur många gånger som helst men inte sett 😉

blodlonn1 kopiera 1

blodlonn2 kopiera 1

ansiktetistubben kopiera 1

Sedan var det dags för nästa promenad så jag tog Ära, åkte bort till Thorskogs slott och tog en promenad där. Vi gick runt slottet och närmaste omgivning och på väg tillbaka till bilen fick vi nyfikna blickar av ett gäng långhåriga kreatur 🙂

thorskogslott kopiera 1

torskog kopiera 1

tjur1 kopiera 1

tjuren kopiera 1

En ljuvlig dag 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Långt mellan uppdateringarna

Det blir långt mellan gångerna ibland…. Träningen med hundarna går bra om än inte som planerat, förhoppningsvis blir det lägre tävling till våren med Ära. Tänkte försöka jobba på detaljer och stadga under vintern. Tänkte även jobba med hårda spår det har inte blivit som jag tänkt med dom, så jag kommer att få backa en del för att få det som jag vill. Inser att jag måste bli noggrannare med dagbok över träningarna för att hålla koll på hur det går och när det är dags att backa.

Till och med fotograferingen blir inte som tänkt, mycket beror på att det är jobbigt att ta med kameran när man går med två hundar. Men det skall bli ändring på det också…… tror jag.

Vi har gått NoseWork kurs, 2st och det var väldigt roligt frågan är om vi kan bli klara för tävling i det någon gång, man vill så mycket men det är svårt att få ihop tiden.

Och så har vi varit ute och luftat vagnen ihop med klubbkompisar, en väldigt rolig helg som innehöll både hundträning och lekar för oss hundförare. Och Azka fick gå ett viltspår, det var en upplevelse. Hon gick sakta i spåret och ibland stannade hon och såg ut som om hon trodde att någonting skulle komma farande och anfalla henne, men när hon tagit sig till slutet och fått klöven så var hon såå stolt ♥

Det finns så mycket man vill göra och så lite tid att göra det på…………

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Klubbmästerskap

Idag har jag ”busat”, förhoppningsvis slipper jag dras inför SBKs disciplinnämnd 😀
Vi har haft klubbmästerskap på klubben, jag skulle inte varit med utan i stället tävlat Ära i lägre.
Men då hon dragit på sig en urinvägsinfektion så fick det bli KM med Azka.
Azka tränas ju bara för nöjes skull så då blir det ju därefter, hennes lydnad var inte mycket att hänga i granen, hon gjorde som hon själv ville 🙂
Efter lydnaden var det uppletande och då har vi två rutor, 7 föremål och 8 minuter.
Man väljer själv hur man vill spendera tiden i respektive ruta och vet inte hur många föremål det finns i varje ruta.
I första rutan går Azka i lugnt tempo, slarvar, lämnar av när hon ”känner för det” med andra ord var det inget vidare.
När vi kört första rutan sätter jag Azka i bilen för att lite senare börja i nästa ruta.
När det är dags för oss och jag skickar så hörs genast kommentarer från tävlingsledare och domare, -men vilken fart det var nu!, -Nu kommer hon minsann in med föremål!
När tävlingsledaren ropar -tiden är ute så slänger jag fram en boll som belöning och avslöjar samtidigt att jag bytt hund! 😀 😀 😀
Jag hade väldigt roligt idag 😀

klubbm28 kopiera

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Wien..

Så blev det bestämt att åka ner till Wien och hälsa på pappas syster Juta. Vi tog fyra övernattningar på vägen ner för att få se lite utav Tyskland också. Första övernattningen blev strax efter att vi lämnat färjan i Heiligenhafen, och jag kan varmt rekommendera ölstugan vi hamnade på. God mat, ypperlig service och Ära fick en egen liten skål med godisbitar 😀 Efter maten blev det en liten promenad ner till vattnet och jag har nog aldrig sett så många master på ett och samma ställe.

heiligenhafen2 kopierahem

heiligenhafen1 kopierahem

heiligenhafen3 kopierahem

Andra natten blev i Tegernsee, ett litet paradis med väldigt mycket folk. Vi trodde inte vi skulle finna en parkering och än mindre ett ledigt rum, men vi lyckades med båda. Utsikten från hotellets uteservering kunde man knappast klaga på.

tegernsee2 kopierahem

tegernsee kopierahem

Jag kommer inte ihåg namnen på alla orter där vi övernattade och tredje natten är en av dom. Denna dag gjorde vi ett besök i Salzburg, mycket vackert.

salzburg4 kopierahem

salzburg kopierahem

salzburg2 kopierahem

Fjärde natten körde vi utefter Donau och hittade ett boende med uteserveringen mot Donau, det fanns inte mycket att klaga på under denna resa. Ära var välkommen överallt och vädret var med oss hela resan.

donau kopierahem

donau1 kopierahem

Så kom vi fram till Wien, Juta mötte upp vid sin lägenhet som hon lånade ut till oss medan hon själv bodde hemma hos dottern Jessica för att vara kattvakt. Men hon kom in och ”hängde” med oss på dagarna. Att parkera var inte så enkelt, kostar skjortan så vi fick åka och ställa bilen i ett p-hus och sedan ta oss tillbaka kommunalt. I Österrike måste större hundar bära munkorg om dom skall åka med kommunala färdmedel så jag köpte en munkorg i tyg på vägen till p-huset men jag hade min halti med mig och använde den. Den är nog inte godkänd men ingen kollade.

Innan resan köpte jag en GPS och den fick jag användning för 😀 men jag borde haft en GPS som fungerade på färjan, skulle gå ner på bildäck och går i stället in på herrarnas. Trodde dom skulle uppskatta damsällskap, men det gjorde dom inte. Den bästa GPSen var Juta, så fort man var på väg att gå åt fel håll så hörde man ett Hohoo bakom sig och fick rätt riktning utpekad. Det blev en del gående i Wien och det kunde behövas med tanke på att man mest suttit i bil. Ära tyckte till en början att Jutas hund Enno var okej men det var väldigt mycket trevligare med alla hans leksaker och efter en dag hade dom en del ”diskussioner”. Vi gjorde ett besök hemma hos Pernilla också och fick även träffa Linnéa med man och en docksöt liten grabb.

Wien är en vacker stad med många gamla fina byggnader, och något som Österrikare kunde avsevärt bättre än Tyskarna så var det kaffe, och det var efterlängtat. Efter två nätter i Wien var det dags att hämta bilen och börja resan hemåt.

wien2 kopierahem

wien4 kopierahem

wien3 kopierahem

wien kopierahem

wien6 kopierahem

Första natten på väg hem är ytterligare en ort som jag inte kommer ihåg namnet på. Natten därefter blev i Naumburg, en populär ort vad det verkade. Där var också en del gamla byggnader att se, vissa med underliga figurer överallt och där fanns kyrkogården som gud glömde, nästan lite otäck. Det var problem med sömnen under resan, jag är ju inte van vid stadens ljud. Och denna natt blev den värsta, hotellrummet vätte mot uteserveringen där det var liv till långt in på småtimmarna och temperaturen var 30 grader så något stängt fönster var inte att tänka på 🙁

naumburg1 kopierahem

naumburg4 kopierahem

Tanken var att inte köra så långt dom två sista dagarna men det blev ganska långt ändå. När vi befann oss ungefär 15 mil från Puttgarden så började vi leta boende och hittar ett paradis, det låg en bit in i skogen och det enda som skulle störa min nattsömn var några getter, kaniner och änder. Äntligen blev det en natt med sömn 🙂

sista natten1 kopierahem

sista natten5 kopierahem

sista natten10 kopierahem

Sista dagen var tänkt att tillbringa i Burg men med en god natts sömn och relativt nära färjan så ändrades planen och jag körde hem, borta bra men…..

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Husvagnspremiär!

Ja har man köpt en husvagn så måste det ju testas att bo i den, så att hundarna är inbodda innan det blir lägerdags. Det blev en liten tripp upp till Mellerud och Kerstins Camping. Jag lär mig förhoppningsvis ganska snart i vilken ordning man skall göra saker o ting, när kopplar jag ihop, när tar jag ner stödbenen, förtältet……. har inte vågat ge mig på det än. Det är ganska trångt i vagnen med två hundar, hade varit mycket enklare om dom kunde komma överens. Men med en bra logistik så fungerar det hyfsat.

Att ligga på en camping kräver aktiviteter runt omkring annars blir det ”tråkigt”. Bokade tre nätter och det är max om man inte har aktiviteter planerade. Jag har varit borta på Melleruds Brukshundklubb två dagar och tränat, det mesta fungerade bra och det kändes bra att få lite ny plan att testa på. Och när vi nu ändå var så nära så blev det ett tur bort till akvedukten också. Ett besök nere vid Sunnanå hamn blev det också, och så har jag slappat i vagnen en hel del. Värmen fick ju för sig att komma nu när jag har semester 🙁 det är ok så länge det inte går över 20 vilket det har gjort, så vagnen har ibland varit som en ugn. Det har vädrats mycket åt alla håll för att hålla tempen nere, och det har fungerat ganska bra.

Jag kommer säkert att ge mig ut några dagar senare på semestern också, inget är planerat så vart jag hamnar får vi se då.

Ära blir belönad

Ära blir belönad

Håveruds akvedukten

Håveruds akvedukten

Sunnanå hamn

Sunnanå hamn

Sunnanå hamn

Sunnanå hamn

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar