Foto dag

Idag var det dags för en foto dag igen. Kompisen har spanat in vita hjortar i hägn inte långt från där hon bor så det skulle bli första stoppet och sedan skulle vi vidare till Gräfsnäs och områden runt ikring. Hjortar blev det inte så mycket av, dom visade sig vara ganska skygga och dom med stora kronor höll sig borta. En jättetrevlig foto dag och naturligtvis så hade vi fika med oss, det är viktigt. 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Kennelläger

Så har vi varit iväg på årets kennelläger, det blev lite annorlunda i år eftersom Ära inte kunde vara med på aktiviteter. Hon har opererat bort juver och behövde ta det lite lugnt ett tag till. Men jag kunde inte riktigt hålla mig så hon fick något hårt spår och det är ju förhållandevis lugnt. Azka fick köra lite Nosework och var nöjd med det. Eftersom vi inte var med till skogs så blev det inte så många bilder på hundar i år utan blev en blandad kompott av bilder. Bergkvaradagen gick av stapeln när vi var där och förutom försäljning av diverse saker så hade räddningstjänsten uppvisning. Och som vanligt så hinner man inte hem innan man vill iväg igen, men nu är det ju inte så långt kvar tills det är dags för Riesenlägret och det ser vi fram emot.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

50mm igen

Jag fick ett polarisationsfilter och macrofilter till mitt 50mm efter att ha lånat ut det. Och naturligtvis så måste det ju genast testas, det kommer nog att ta lite tid att få till det med macrofiltren men det är väldigt roligt. Jag har hört att polarisationsfilter är ett måste om man vill ägna sig åt att fota landskap, jag kan förstå det efter att ha testat lite effekter som det ger och då framför allt på himlar. Kan tänka mig att även vid vatten fotografering kommer det att vara bra. Nu skall jag åter låta det sitta på ett tag, det är dags för Kennelläger och då borde jag nog köra mitt andra men jag får byta på plats i så fall för nu är jag lite sugen på att testa vidare ett tag till.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Hornborgasjön

Idag var dagen då Anette drog iväg med mig för att fota tranor. Många fåglar var det 🙂 Det var en upplevelse att få se detta omtalade ställe med alla dessa tranor. Nu var det inte så många kvar då dom flesta redan gett sig av men för en som aldrig varit där tidigare så var dom rätt många 😀 Jag skulle inte vilja bo i närheten för det hade inte blivit mycket till lugn och ro, ett himla liv på alla dessa fåglar. Där var inte enbart tranor även om det var merparten av fåglar. Kan mycket väl tänka mig att åka dit igen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Soluppgång

Idag blev det en tidig morgon igen för att försöka få lite kort på soluppgång. Jag hade tur som slapp åka till Vänersborg bara för att få vända på grund av dimma, idag var det ingen dimma men heller inte den vackraste soluppgången fast fint var det. Senare var vi på rallylydnadskurs men innan den så fick jag badat lillfia eftersom hon ägnat sig åt mindre trevlig aktivitet under foto promenaden. 🙁

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Påsk i Dalarna

I år firades påsken i Dalarna. Min bror med familj har en sommarstuga där och det blev en liten släktträff 🙂 Ett strålande väder hela helgen men kallt, första morgonen var det -11 när jag rastade hund. Förutom god mat och dryck så har det skrattats en hel del och Ära fick agera draghund med fler glada skratt som följd.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Sista snön

Idag rasade hundarna av sig i det som troligen är den sista snön för i år. Ära och Azka som för närvarande kallas Briarden och Chewbacca tycker fortfarande att det är kul med snö. Lite mer värme så är det dags att få av pälsarna. Nu känns det att våren är på väg och nu får man bli lite uppmärksam på ormarna som gärna ligger och solar i vårsolen. Jag ser fram emot att få komma ut och spåra, det har inte blivit så mycket utav det under detta vinterhalvår. Närmaste aktiviteten är att avlägga doftprov både för Azka och Ära det skall bli spännande.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Slottskogen igen

Idag blev det åter ett besök i Slottsskogen och djurgårdarna. Det skulle handlas inför påsken på apoteket röda näsan och när det var gjort tog jag och mamma en promenad. Det var väldigt kallt och blåsigt, till och med Ära verkade tycka att det var lite småtråkigt att promenera. Det var lite mer rörelse bland djuren idag och fåglarna slogs om maten. Även om det var kallt så var det ganska skönt i solen och efteråt känns det ju alltid bra 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

50mm

Jag har av någon anledning aldrig gillat mitt 50mm objektiv. Jag älskar att det är så litet och behändigt men tycker inte om bildresultaten och en annan faktor som spelar in är att varje gång det åker på så uppenbarar sig motiven som hade krävt minst mitt 200. Så det sitter sällan på mer än några timmar.

Men nu bestämde jag mig för att det skall få sitta på hela helgen och jag skall bortse från dessa motiv som dyker upp där jag saknar mitt andra objektiv. Nu skall det fotas med 50mm.

Första svampbilden och bilden över Vänersborg (skräckleparken) har jag ökat mättnaden på och det är det som stör mig, bilderna blir på något sätt kraftlösa. Men skam den som ger sig. Fördelen är att jag själv får jobba lite för vinklar och avstånd.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Slottskogen

Idag blev det ett besök i Slottskogen, konstaterade att jag inte gått vid djurgårdarna på ca 9 år. Det var sig likt förutom att fjällräven inte fanns kvar. Det blev en trevlig promenad men tyvärr inte så många bilder. Är väldigt sugen på att uppdatera min kamerautrustning men för det krävs en spelvinst 🙂 så det lär nog dröja.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Valpar

Att fota valpar är inte det lättaste, dom biter duktigt och kameraremmen sågs som en trevlig sak att bita i 🙂 Fördelen med en granne som uppfödare är dels att få fotomöjlighet men också att man efter några år blir ganska härdad och är inte lika benägen att stoppa alla under armen för att ta med hem.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Halloween

Ikväll blev det ett besök på Liseberg för att i första hand fota gastar. Jag lyckades inget vidare förra året men nu tog jag med blixten och tack vare den så fick jag mina gastar på bild. En jättetrevlig kväll med god fika. 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Lights in Alingsås

Ikväll var jag iväg till Alingsås för att se och fotografera en belyst stad. Jag var ju nyligen i Grästorp och fotade Nossan Ljusfestival och var lite bortskämda efter det så Alingsås föll lite platt. Men jag hittade lite att fotografera trotts allt. Det är roligt att ha fått en allierad i fotandet för nu blir det fotografering var och varannan helg. Nästa helg står Liseberg på tur.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Universeum

Idag blev det ett besök på Universeum. Kompisen ville fota grodor och det var av den anledningen vi var där men så mycket grodor hittade vi inte. Vi hittade en del annat som fick duga som fotoobjekt. Och halloween hade smugit sig in i ett hörn här också. Näst på tur står Lights in Alingsås 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Ljusfestival

Att fota i mörker blev en utmaning, förhoppningsvis lär jag mig någonting av det. Jag och några vänner åkte till Grästorp för att se deras ljusfestival. Det blev en mycket trevlig kväll med härliga färger, där fanns fantasi skog, spökskog och lite annat. Nu får jag ta reda på lite mer om att fotografera ljus i mörker för om det vill sig så bär det av till Alingsås för att se deras ljusfestival nästa månad.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Borås Djurpark

Första semesterdagen denna perioden ägnades åt ett besök på Borås Djurpark. Jag har inte varit där sedan barnsben dryga 40 år sedan. Det var ett trevligt besök och jag konstaterade att det inte var mycket man mindes om hur det såg ut på den tiden. Det jag kom ihåg var savannen fast den då hade lite andra djur än idag och pingvinerna var kvar på samma ställe.

Det blev som sagt en trevlig fotodag.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Tåme och Riesenläger -17

Detta galleri innehåller 47 bilder.

Tåmelägret var minst lika trevligt som förra året och i år var Lilla Edet först i kön 😀 Förutom att vi var först hade vi utökats med 100% så i år var vi fyra som deltog i kursverksamheten. Vi slog … Läs mer

Fler gallerier | Lämna en kommentar

Kennellägret

Då har man varit på kennelläger igen 🙂 Som alltid så är det väldigt roligt, det tränas spår, sök, lydnad och i år fanns även möjligheten att testa Nosework. Och lite pälsvård brukar finnas på programmet. Även i år blev det sovmorgon så kl.09:00 satt vi klara i bilarna för avfärd mot spår och sökskogarna.

Förutom hundträningen på dagarna så har det varit trevliga kvällar med nya bekantskaper, en i gänget erbjöd sig att fixa planka till oss alla en kväll och den var ljuvlig. Jag tror att alla köttätare på lägret var lite avundsjuka på min som bestod av makrill, rökta räkor med egenkomponerad sås och tunnbrödsrulle med skaldjursröra 😀

Förra året försökte jag lägga beslag på en helt underbar liten sötnos och det var inte bättre i år, en riktig charmknutte dök upp och honom försökte jag byta till mig 🙂 men hans matte ville inte vet av något byte trotts att jag försökte förklara att hon skulle få så mycket mera 😉

Kameran blev tyvärr liggande mesta tiden, det blev lite foton på charmtrollet så mycket mera blev det inte. Får försöka engagera mig mindre nästa år så att jag kan gå runt och fota lite mera.

Nu ser vi fram mot nästa läger som är Tåmelägret och i direkt anslutning till det Riesenlägret 😀

 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Påsk

Denna påsken blev det till att lufta husvagnen ihop med några vänner från Brukshundklubben, vi låg på Gröne backes camping. Dagarna ägnades åt spår, uppletande, lydnad, Nosework och promenader, Både Eds och Bengtsfors Brukshundklubb ställde upp och lät oss använda deras planer för träning. På kvällarna roade vi oss med mycket skratt, god mat och yatzy med något udda regler 😀 En väldigt kall men trevlig påskhelg.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Tidiga morgnar

Det har blivit några tidiga morgnar det sista och vad är då bättre än att nyttja dom för fotografering. Ibland kan det vara värt att kliva upp i stället för att försöka somna om. Jag har hittat ett område i Vänersborg som är väldigt trevligt att promenera i och det ligger vid vattnet. Så jag hoppades på fint gryningsljus när jag stoppade kameran i bilen och gav mig av, och det lyckades jag med två helger i rad 😀 Jag kan mycket väl tänka mig fler tidiga morgnar där men det skulle vara skönt att få sova ut ibland också. Så med lite tur så tar det ett tag innan det blir några fler gryningsfoton.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Grundstötning, MH och födelsedag.

Det blev en ganska händelserik helg. Ett fartyg gick på grund och lade sig på sidan strax innan slussen i Edet, norrifrån. Jag har nog inte sett så mycket folk samtidigt på orten tidigare 🙂 Det stod och stannade bilar både här och där för att få sig en titt och många fotografer fanns det. Och naturligtvis var jag en av dom 😀

Jag var också och tittade på när träningskamraten gick MH med sin hund, jag hade även fått uppgiften att filma det hela. Förhoppningsvis blir det ett någorlunda hyfsat resultat, det är långt ifrån det samma att filma som att fota.

Och så blev det ett veterinärbesök 🙁 Ära får urinvägsinfektion varje gång hon löper, jag är såå trött på detta. Denna gången har jag gett henne extra C-vitamin i förhoppningen att sura urinen så pass att kanske kunna slippa detta, men nej det gick inte. Jag har inte gett upp än, jag såg att det kommit ut något nytt på marknaden som är avsett för hundar med urinproblem, Crananidin som är ett tranbärsextrakt. Det blir nästa sak att testa.

Och idag fyller hon 5 år min Lillfia Tänk så fort tiden går.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Konditions spår

Äntligen så skulle det bli av spåret på 3 km som Anette rekat för väldigt länge sedan.
Det såg ut att bli en dag med bra väder.
Det startade bra men efter ett tag kom regnet, inga mängder men det blev ganska fuktigt.
Spåret till Anettes hund var kortare så det lade jag ganska fort och innan dess passade jag på att försöka hitta lite att fota och väntade medan Anette lade Äras spår.
Ära var riktigt duktig dom tre första apporterna låg med 500 meters mellanrum, hon missade första apporten och eftersom hon gått en bit så brydde jag mig inte utan lät henne fortsätta så det blev till att spåra 1000 meter innan hon fick första pinnen.
Vi fick en störning mitt i spåret i form av en jakthund (väldigt ung) som kom farande och absolut ville fram till Ära.
När den kom farande vrålade Ära ut den och Anette såg till att den inte lyckades komma fram till Ära.
Då hör vi jägaren ropa på hunden, han står ca 70 meter längre fram i spåret.
Efter att han fått in hunden blir han stående kvar och jag och Anette beslutar oss för att avbryta och gena genom skogen och sedan göra ett nytt påsläpp längre fram.
När vi kommer fram till en skogsväg träffar vi markägaren som Anette pratar med och det visar sig att dom är klara för dagen med jakten och att den jägare vi sett nu var på väg till sin bil, fortsatt gåendes i spåret en bit.
Så vi gick tillbaka igen och gjorde ett nytt påsläpp, Ära kollade av spåret efter hund och jägare men hade ändå bra koll på var Anette gått, hon kollade av i linans längd men återvände varje gång.
Vid ett tillfälle ville hon envist kolla av samma ställe flera gånger så då stoppade jag henne i kortare lina för nu tyckte jag att det räckte med undersökning.
Ära gjorde ett jättejobb och jag är mycket nöjd
Spåret blev 2973 meter.
Idag är hon väldigt dyr

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Sol!

Idag har det varit ett helt underbart väder. Några minusgrader, snö och strålande sol. Det känns som om solen lyst med sin frånvaro väldigt länge nu. Så idag var det läge att försöka ladda lite batterier 🙂 Kameran fick följa med på promenad och det gjorde också katten Tiger ”kungen av Västerlanda” 😀

Om vädret håller i sig så får kameran följa med i morgon då vi har en heldag med Bruksgruppen, spår, uppletande och lydnad står på programmet. Azka skall få Nosework på morgonen eftersom det är Ära som blir tränad med Bruksgruppen. Det måste ju finnas lite för dom båda 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

SM Bruks & IPO

Lilla Edets Brukshundklubb var ansvariga för uppletandet på SM och det var en del som skulle fixas. Rutan skulle märkas och gicks igenom för att dubbelkolla att där inte var ”stickiga” pinnar som hundarna skulle kunna skada sig på. Våran kiosk skulle ställas i ordning, rep för publiken skulle upp och mycket mycket mer. Det vi hade hand om var en liten del i ett jätte arrangemang, det var 8st Brukshundklubbar i Västra distriktet som deltog.

Vi var några från klubben som valde att åka upp redan på onsdagen, när jag väl hittat fram till den plats där vi skulle ställa våra husvagnar och fixat klart vagnen så hade dom andra dykt upp och lite senare tog vi en promenad bort till tävlingsområdet. Det blev några promenader i omgivningarna, det var ett mycket naturskönt område.

Det blev tidiga mornar och inte så mycket fotat eftersom det var fullt upp med uppletandet men på söndag fick jag sovmorgon, fast det blev inte så mycket sova av. Men nu fick jag möjlighet att ta lite kort på lydnaden. Det blev en trevlig helg med många skratt och högt i tak. Det var väldigt roligt att ha fått vara en del av detta stora arrangemang och närmre SM än så här kommer jag nog inte 😉

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Nordens Ark

Ytterligare en semesterdag som ägnades åt att göra just det, semestra. All hundträning och alla måsten stoppade åt sidan. Det blev en skön dag på Nordens Ark. Dom flesta djur valde att sova på maten så det krävdes en hel del gående för att återkomma till många hägn i hopp om att dom skulle ha vaknat och börjat att röra lite på sig. Många vaknade till men det fanns dom som bara vägrade att ens öppna ett öga 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Semesterdag….

Turist i sin egen stad……är man sällan, idag var jag det nästan 🙂
Det blev en tur till Carlstens fästning och hade turen att komma med på en guidad visning.
Herregud så avrättningarna gick till, svärd eller yxa där svärdet var att föredra då man med yxa ofta fick hugga ett antal gånger och också ta några skärtag innan huvudet lossnade.
Lasse-Maja var en kreativ fånge 🙂 han lyckades få en ångbåtsägare att annonsera turer till fästningen för att beskåda och mata fångarna 😀
Det stängdes in tre fångar i en liten cell som öppnades först efter fem år, dom fick mat genom en lucka.
När cellen öppnades levde en och han hade blivit tokig och placerades därför på så kallat dårhus, en av hans målningar fanns kvar på väggen, i blod.
Man hade en utvärdering och kom fram till att ingen av dom någonsin skulle återfalla i brott varför metoden ansågs vara mycket effektiv 😀 😀
Bortsett från alla hemskheter så var det en mycket trevlig dag 🙂 som även innehöll fisksoppa, våffla och kaffe.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Tåme och Riesenlägret

Träningskompisen var lyrisk efter att hon kommit hem från Tåmelägret förra sommaren och sa -du måste följa med, du bara måste. Och så blev det. Att komma med är inte det lättaste det gäller att hänga på anmälningsknappen när det är dags, jag lyckades.
Min tanke var från början att anmäla mig till spår men efter noga övervägande så ändrade jag mig till brukslydnad och uppletande, spåret är inga större problem däremot är det så i lydnaden och naturligtvis skall jag ju välja det jag behöver få hjälp med.
Det är några mil till Tåme 🙂 Vi reste ihop utan att åka karavan, vi bestämde orter och ringde varandra utefter vägen.
Vi reste på torsdagen och kom fram på lördagen, söndag startade kurserna.
Det blev ett läger med mersmak så om allt går i lås så hoppas jag komma med nästa år också.
Jag fick mycket att stoppa i ryggsäcken, nu gäller det att ta vara på allt och inte falla tillbaka i gamla mönster igen.
Våran instruktör Ulrika Axelsson hade mycket att ge och alla underbara kursdeltagare hade också en del att bidraga med.
Tänker inte fördjupa mig i träningsdetaljer.

Efter Tåme bar det av till nästa läger Riesenlägret.
Uppfödaren har tjatat sedan -95 på att jag skall åka till Riesenlägret men det är inte så lätt när man inte har husvagn och antalet inomhusplatser är begränsat.
Men nu inhandlades det en husvagn förra året med tanke på hundläger så nu fanns det ingen ursäkt längre.
Detta lägret var ett annat typ av läger, ett familjeläger.
Det fanns inga instruktörer som höll i kurser utan gruppledare som tog hand om deltagare och hade samma möjlighet att träna egen hund.
Det fanns också tid för annat, bland annat var det en dag som inte var bokad för någon aktivitet och man kunde spendera som man ville.
Den dagen passade jag på att ägna ihop med min bror och familj då dom har sommarstuga bara ca 3 mil från där jag befann mig, det visade sig bli rena släktträffen 😀 mina föräldrar och min syster med barn och sambo var också där.
Jag hjälpte uppfödaren med en träningsgrupp på lägret och även om det skulle finnas tid för egen hund så blev det inte så mycket av det vilket inte spelade så stor roll med tanke på att vi redan hade ett träningsläger i ryggen och var ganska slitna redan.

Att resa med två hundar skulle nog kunna bli besvärligt för hund nr.2 som inte skulle få mycket mer tid än rastning 3ggr per dag och om det dessutom blev varmt, viket det blev så skulle det bli väldigt jobbigt.
Så Azka fick vara på pensionatet och det var hon inte ledsen över 😀 värre var det nog för mig.

Nu skall jag försöka ta till vara allt jag fått till mig under dessa läger och så hoppas jag att jag får chansen att komma med nästa år också.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Viltspår

Idag var det dags för viltspårs träning igen. Vi var tre hundar, Midas, Olga och Azka alla tre gjorde ett bra jobb och vi förare skötte oss också bra 😉 Azka ville väldigt gärna gräva ner fångsten 😀 Tanken från början var nog att vi inte skulle behöva så mycket mer träning med då alla hundar hade stora problem förra gången vi spårade (vi misstänker att dom valde färskt viltspår :-D) så beslöt vi att träna några gånger till före anlagsprov. Fortsätter det så här så har ingen av oss några större problem, ser med spänning fram mot den dag vi skall göra provet.

Midas i spåret

Midas i spåret

Midas hittar slutet

Midas hittar slutet

Olga ger sig iväg

Olga ger sig iväg

Olga har hittat sitt slut

Olga har hittat sitt slut

Azka med sitt slut

Azka med sitt slut

 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Kennelläger

Kristiflygare helgen kopplades husvagnen på och så bar det iväg ner till Bergkvara på kennelläger. Detta året hade vi lite sovmorgon så klockan nio på mornarna träffades vi för gemensam resa in i spår och sökskogarna. En av dagarna bad jag Andreas vara ankare men det slutade med att han fick ta över och vara förare för Ära och jag fick en chans att fota henne i stället 🙂

DSC_0084 kopierat

DSC_0087 kopierat

DSC_0089 kopierat

Förutom spår och sök så var vi på Brukshundklubben och körde lydnad, på lördagen var det några som gav sig iväg på utställning och kom tillbaka med både cert och annat. Kvällarna ägnades åt god mat och trevligt sällskap 🙂

Jag försökte vi ett flertal tillfällen att få med mig ytterligare en hund hem, det gick inget vidare för hon var hårt bevakad. Hon var ett riktigt sockergryn <3

DSC_00181 kopierat

Jag hade tänk mig några riktigt tidiga mornar med lite fotande, det blev ingenting med det. Så jag får nöja mig med att ha sett Malins foton som hon tog en tidig morgon, härliga foton. Men det kan gå bra att fota på dagtid också 🙂 jag fick fotat Azka och Ära bland vitsippor.

DSC_0134 kopierat

DSC_0143 kopierats

En morgon var det två svanar som jagade varandra fram och tillbaka över vattnet och jag irriterade mig över att inte ha möjlighet att fota just då. Men jag fick möjligheten lite senare när jag väntade vid bilen, då kom dom igen och den ena kom mot mig men inte så som jag förväntat mig för den lyfter och flyger väldigt nära över till vattnet på andra sidan vägen. Jag har nog aldrig varit så nära en svan tidigare definitivt inte en flygande sådan 🙂

svan2 kopierat

svan3 kopierat

svan kopierad kopierat

Ett som vanligt underbart läger med många skratt, man är ganska slut när man kommer hem men hinner inte mer än packa upp så vill man tillbaka igen. Det blir några fler läger i år och det ser jag fram emot, och medan vi väntar på dom så blir det hundträning på hemmaplan 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Vattensvans och viltspår

Det har gått åt lite väl mycket pengar den senaste tiden och nu var det dags att trimma ner Ära men även om det är värt pengarna att låta betala för att få det gjort så är det inte möjligt om pengarna inte finns så det var bara att ta tag i det själv 🙁 Men den här gången lyckades jag ta ner henne på en dag i stället för tre 🙂 Säg den glädje som varar…… att ta av henne pälsen och låta henne vara i hundgården var ingen lyckad kombination, till skillnad mot Azka så kan hon mycket väl tänka sig att vara ute i dom flesta väder. Den lilla fialottan fick vattensvans, värme och vila är receptet så det blev till att åka med till jobbet hela veckan och nu verkar det vara över. Hon ser fortfarande ut som en skabbräv men hennes päls växer som tur är ganska fort så förhoppningsvis ser hon normal ut om några veckor då vi ger oss iväg till uppfödaren på läger.

Azka som jag för övrigt börjar bli lite orolig för då hon verkar ha problem med bakkärran har startat i en viltspår kurs och det passar den gamla damen utmärkt. Hon har gått från stridsvagn till snigel 🙂 Jag får hoppas att det håller i sig, hon ökade tempot något vid senaste tillfället men blir det inte värre så är det helt okej. Hon är såå stolt när hon hittat sin klöv.

viltsparazka1 kopiera

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar