Regn, regn, regn

Jag är så trött på detta ständigt regnande, mitt i regnandet så kommer det en skur 🙁 Någon dag emellan så är det uppehåll men igenmulet och någon enstaka dag kan till och med solen titta fram men som sagt dom dagarna är sällsynta, väldigt sällsynta.

Fotografera i regn kan jag inte så det blir lite abstinens efter ett tag. Alla dagar utan regn försöker jag få chansen att fotografera, en dag då det var sol passade jag på att åka till Nordens Ark.

Och jag satte 50mm på kameran dels för att få upp hastigheten för att kunna få lite fartbilder om vädret skulle bli någorlunda och för att kunna studio fotografera hos kompisen.

Trotts 50mm på kameran så fick jag hissa ISO ganska rejält när Ära fick hattefnatt i skogen 😀 Alla vattendrag fullständigt översvämmas och det är ju trevligt att Ära i alla fall tycks uppskatta rådande väder, åtminstone vissa dagar.

Det blir en del hundträning också och vissa regniga dagar så kan man ju ta en tripp till Ullared 😀 och ägna sig åt lite kultur genom att besöka en utställning av Lars Lerins tavlor på kulturhuset i Stenungssund.

Nu verkar det som om det blir uppehåll i två dagar och då blir det i första hand hundträning, jag måste ju sätta lite fart om vi skall få ordning på allt vi behöver innan vi ger oss på att tävla till våren.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Nytt år

Om man bortser från vädret så har det nya året börjat bra. Det har varit ett otroligt tråkigt väder väldigt länge, om det inte regnat så har det varit igenmulet så kameran har inte använts lika flitigt. Jag roade mig med lite fotografering inomhus men det är inte lika kul och det kan ju bero en del på att jag saknar kunskap och utrustning.

Julafton tillbringades hos min syster och jag vet inte hur hon bär sig åt men hon lyckas alltid få tag i väldigt täta och fina granar, annat än dom glesa skräckexempel vi hade i Värmland 😀

Nyåret blev som förra året helt underbart tyst, inte en enda smällare hördes. Jag var en sväng i Götet igår och blev förvånad över att inte höra några smällare där heller, tidigare har det ju smällt veckor innan och efter nyår.

Idag har det varit ett fint väder och det utnyttjades genom att vi åkte till bokskog och spårade, medan spåret kallnade tog vi en promenad med kameran på axeln. Det är utlovat fint väder i morgon också men då skall jag ner en sväng till MyDog så vi får se hur mycket av vädret jag hinner njuta av innan solen går ner.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Fotokväll på Liseberg

Ikväll hade fotokompisen och jag en fotorunda på Liseberg. Det är inte så lätt alla gånger 😉 ingen av oss är så förtjusta i folk på bilderna och helst inte stolpar, kablar och annat störande i bakgrunden heller. Och förutom det så skall man ju helst få bra bilder också och det jobbar vi på, en vacker dag kommer vi hem med fler bra än dåliga bilder.

Det har varit väldigt tråkigt väder väldigt länge, även om det varit uppehåll ibland så har det varit helt mulet. Så den här lilla trippen till Liseberg piggade upp och att det var Jul på Liseberg var också uppiggande. Nu har vi inga planerade fototrippar på ett tag men jag hoppas att det snart blir lite bättre väder i alla fall, önskar att det kunde komma lite snö som gör det lite ljusare.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Två sköna helger

Jag var en tripp till Stockholm för att besöka min bror med familj och hade min mamma med mig, På vägen upp hade vi en övernattning på Häringe Slott, ett slott där hundar är välkomna överallt. Det brukar vara populärt bland hundägare på nyår eftersom det är smällarförbud på den halvö där slottet ligger. Ett trevligt besök med mycket god mat och dryck. Ära skötte sig utmärkt, det fanns vissa krav och det var att hundar måste vara kopplade och uppträda skötsamt.

Framme i Stockholm blev det sköna promenader god mat och trevligt umgänge, tyvärr åkte vi hem en dag tidigare än beräknat då jag fick ont i halsen och inte ville chansa på att inte bli förkyld innan jag hunnit hem. Klokt beslut… blev liggande dagen efter hemkomst och några till.

Sedan var det dags att packa om väskan för ett besök till vännerna i Skårtaryd. Även där blev det god mat och dryck, naturligtvis hade jag laddat med skaldjur som vi förtärde samma dag som jag kom ner. Vi tog härliga promenader bland annat i naturreservatet och gjorde också besök till en ruin och en kyrka där det finns ett kors som ett träd nästan slukat, jag har tagit kort på det för många år sedan och ville gärna ta chansen att få fota det igen.

Dom har förutom Charlie (Rottweilerblandning) även en dvärgschnauzer som är helt underbar och henne hade jag tänkt sno med mig hem men hon bevakades stenhårt. Vi var lite oroliga för hur det skulle funka med Ära men den oron var obefogad, det fungerade över förväntan. Förhoppningsvis tar det inte alltför lång tid innan vi ses igen då jag lyckades glömma en pläd och ett koppel.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Halloween

Jag och Anette hade en fotokväll på Liseberg, tyvärr blev det värsta helgen eftersom den passade bäst. Jisses så mycket folk!

Vi fick en som vanligt trevlig kväll och det viktigaste hanns också med, fikat. Men det var jobbigt med alla dessa människor så den helgen undviker vi fortsättningsvis och nu tar det nog några år innan det eventuellt är aktuellt igen.

I år var gastarna en besvikelse, när vi var där för två år sedan var dom många och väldigt fint sminkade. I år var det inte lika många, långt ifrån den fina sminkning vi sett tidigare och en del bar masker. Och så var det lite väl mycket clowner, levande såväl som dockor. Jag hade blixten med mig för att kunna få någon bild på gastar men jag hann bara med två innan vi blev ombedda att inte använda blixt eftersom det kunde skada aktörerna då dom bar linser.

Vakterna hade fullt upp med att försöka stoppa folk från att fota med blixt, och naturligtvis undrar man varför inte den informationen fanns lite överallt att kunna ta del av innan besöket bland gastar. Dom hade linser för två år sedan också. Som det nu var så hann ju folk smälla av blixten innan dom stoppades och då är ju skadan redan skedd.

På vägen hem stannade vi till vid en kyrkogård för att beskåda alla dessa tända ljus.

Nästa fotokväll blir Jul på Liseberg och då ligger ju fokus på stämningsfulla bilder, få se om vi kan lyckas med det.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Värmland och ljusfestivaler

Ett besök till Silleruds kyrka och sedan ett besök i paradiset ihop med familj där det även blev svamp plockning och en härlig promenad över Ulvåsen. Vi hade hyrt en stuga vid golfklubben och fick en välfylld frukostkorg på mornarna och på kvällarna promenerade vi till en restaurang i närheten där även Ära var välkommen.

I helgen som gick blev det två fotokvällar ihop med fotokompisen, på lördag åkte vi till Nossans ljusfestival och på söndagen åkte vi till Lights in Alingsås. Två riktigt trevliga kvällar, vi klarade i stort sett hela promenaden på söndagen innan regnet kom. Nästa fotodag skall vi till Halloween på Liseberg, alltid lika roligt.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inget Tjurpannan

Nej det blev inget Tjurpannan 🙁 det får också läggas på att göras listan, istället blev det en liten tur till Rönnäng och Bergabo för en övernattning. Inget större fel på Bergabo förutom att det är väldigt dyrt men det har ju i princip alla ställen utefter kusten blivit. Det som störde var väl att vare sig bar eller restaurang var öppet söndag eller måndag, ingenting dom upplyste om innan 🙁

Det blev en tur över till Åstol för att njuta av rökta räkor, såå gott!! Senare på kvällen blev det en promenad ner till Rönnäng brygga för ett besök på restaurangen där även hundar är välkomna 😀 och jag fick senare en chans att fota solnedgången….. fast jag orkade inte sitta kvar tills solen gått ner helt.

Innan hemfärd blev det en liten tur på Tjörn för att kika på lite konst, hittade en sten trädgård som enligt Google var en turistmål, när den äntligen hittades vilket inte var det lättaste så visade det sig att dom var på väg att sälja och undvek att ”skylta” med verksamheten, men jag fick en lärorik tur bland all stenkonst av ägaren. Och så blev det en tur bort till Pilane och skulpturerna men väl där så var det bara att vända igen, såå mycket folk och ingen skugga någonstans.

Som avslutning blev det en fika på Sundsby Gårdscafé och där hittade jag en hund som fick följa med hem.. i metall 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Roadtrip

Det blev en fototripp trotts allt!😄
Kompisen kom med en strålande idé, att vi skulle ta en tur till Gunillaberg och titta på trädgård och konst.
Hade aldrig hört talas om stället innan.
Hon försökte få med sig sin man men hans intresse för trädgård är inte lika stort, så jag tog gladeligen hans plats i stället.
Det blev en härlig tur i ett lika härligt väder.
Vi trodde båda att det skulle vara mer trädgård än konst men det visade sig vara tvärt om.
Ett ställe väl värt ett besök!

Och hemvägen gick på småvägar där vi mer än en gång tvingades vända, vi hade väldigt roligt åt ”tanten” i gps-en som inte hängde med i svängarna 🙂 Ära fick ta ett dopp på ett ställe och sedan hamnade vi vid Näs fabriker. Det sista så tröttnade vi på småvägarna och tog stora vägen hem. Så det som bara skulle bli en tur till Gunillaberg blev en mindre roadtrip 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inte som det var tänkt..

Nej det blev verkligen inte som det var tänkt, inget Riesenläger och inte heller en fototripp till Båstnäs. Kände mig urdeppig…. men det är bara att gilla läget, det är som det är och det blir vad jag gör det till. Bara att vara ledig och slippa gå upp på morgonen är ju semester.

Det blir små fotorundor i närområdet och kanske även en lite längre tur då jag gärna velat besöka Tjurpannans naturreservat och kanske kan det bli av, Båstnäs finns ju kvar och det blir ett Riesenläger nästa år också.

Lite hundträning blir det också, körde lite specialsök igår och Fia-lotta var riktigt duktig, fina markeringar nu gäller det att försöka öka tiden på dom och plocka in störning också. Hade en gömma i grillen på bilen och fyra på husvagnen och en vid sidan av vagnen i vegetationen sedan lade jag två i stenmuren och en i en stubbe. Hon fick söka lös och löste alla, när hon sökte av muren hoppade hon över och tog en från ”baksidan”, duktig tös 😀

Det blir sällan några foton på Ära när vi tränar det är lite svårt att hålla fokus på henne med kamera och samtidigt vara redo att belöna henne. Men får vi till riktigt bra och längre markeringar så kan vi nog få några foton i specialsöket i alla fall.

Det blir en blandning av dom senaste bilderna i detta inlägget, kanske kan det bli ett eget inlägg om Tjurpannan så småningom.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Upp och ner

Det har varit mycket upp och ner det sista, allt ifrån att husvagn blivit underkänd på besiktning till att plötsligt vara godkänd och att semestern hängde med på samma resa. Utöver det är det mycket känslomässiga resor upp och ner men det är ju så livet är, upp och ner. Sista tiden har det varit mer ner än upp och fotograferandet är lite av terapi för att hålla humöret uppe.

Sedan jag gick med i instagram så tänker jag fotografi på lite annat sätt och har fått lite bra tips också. Det har varit några besök i Göteborg det sista och ett bestod i ett restaurang besök med kusiner, super trevligt!

Nu är det snart dags för semester och det ser vi fram emot, inte bara att få sova på morgonen utan även att få åka på Riesenläger och i samma veva hälsa på min bror. Och så blir det ett besök till Båstnäs bilkyrkogård tillsammans med fotokompisen Anette.

Nedräkningen till semestern har börjat! 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Kennelläger

Det är höjdpunkten för året och i år tyckte jag dagarna gick väldigt fort. På torsdagen blev det lydnad hela dagen för Carina Lundin, fredagen tillbringades i skogen med spårupptag för egen del. lördag blev det uppletande och hårt spår och söndagen före hemfärd ägnades åt Nose Work. Vi har så himla roligt och i år var det lite fler dvärgschnauzrar med och såå söta.

Kvällarna ägnas åt umgänge och en kväll går vi till restaurangen för gemensam middag och en annan har vi en Kantbergare som fixar fantastiskt god mat till hela gänget. Och boendet kan jag knappast klaga på vagnen står två meter från vattenbrynet.

När man kommer hem är man ganska slut men redan efter någon timme längtar man dit igen. Nu ser vi fram mot nästa läger, Riesenlägret i Kopparbo tänk er ca:280 deltagare med både en och fler hundar, det blir några riesen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Lite blandat

Att fotografera kan vara lite av terapi, ett sätt att för stunden glömma annat och ibland är det väldigt skönt, även om det ibland bara är minuter. Det finns en hel del att fotografera om man bara har ögonen med sig 😉 Det sista har jag fotat mycket egen hund och en hel del närbilder på småkryp och annat. Jag har varit i Göteborg en del och idag passade jag på att gå genom slottsskogen och Azalea dalen, det är ljuvligt vackert där just nu.

Om några dagar bär det av till Kennelläger, en av årets höjdpunkter 😀 Det kommer nog att vara ett och annat småskägg att fotografera och det skall bli roligt och även dom stora skäggen lär nog hamna framför linsen skulle jag tro. Så dom närmaste dagarna måste ägnas åt att få ihop allt som skall vara klart före avfärd, måste nog lägga kameran åt sidan en stund men det kan det faktiskt vara värt, jag tar igen det sedan 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Botaniska

Idag hade jag och Anette en foto dag på Botaniska. Vi hade hoppats på ett överflöd av Rhododendron men så var det inte, många var över blommade och andra bara i knopp. Men det fanns många andra växter att njuta av och vi hittade en kopparlönn och ett insektshotell som vi missat tidigare. Dessutom missade vi antagligen delar av ett växthus förra gången, men det kan ju också ha varit stängt då. Som vanligt hade vi en trevlig dag.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

50mm och makro

Denna månaden har jag och Anette kryp/insekt som det vi skall fototolka och då får det bli 50mm på kameran, största anledningen är att jag då kan sätta på makrofilter. Jag har aldrig gillat mitt 50 men måste säga att det börjar förändras, testade att ta actionbilder med 50mm och det visade sig fungera utmärkt så länge det gick att styra objektet, vissa bilder fick jag beskära i efterhand. Och Fialotta tyckte det var väldigt roligt för nu fick hon fara runt ordentligt.

Det blir snart en fotodag på botaniska så 50mm får sitta kvar ett tag och detta är nog första gången jag inte känner att jag vill ta av det så fort som möjligt, det kan få sitta kvar ett tag. Nu letar jag olika vinklar att ta bilder på Ära och efter små saker att använda makrofilter till. Jag har aldrig fotat egen hund så mycket som nu, har alltid haft fler bilder på andras hundar än egen.

Men vi hinner med en del träning också, bruksträning en gång i veckan och där emellan tränar vi själva både brukslydnad och specialsök/nosework, ibland även rallylydnad. Jag är lite sugen på att tävla men…… vi får väl se, kanske att jag anmäler oss. Snart blir det kurs för Jenny Wibäck efter det Nosework uppdrag och sedan Kennelläger, den viktigaste aktiviteten på året och senare är det dags för Riesenlägret. Så vi har lite att se fram emot.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Hornborgasjön, kyrkor och ruiner

Idag hade jag och Anette en fotodag, vi startade med Hornborgasjön och alla tranor sedan blev det lite avstickare utefter vägen hem. Vi besökte kyrkor och dom blev fotograferade både ut och invändigt, en av dom hade väldigt vackra fönster. Ruiner och stensamlingar fick också besök och det sista var det vatten som hamnade framför linsen. En riktigt härlig dag!

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Studiofotografering

Anette har skaffat studiolampor och gjort en liten studio i den lilla träningshallen och naturligtvis måste ju detta testas. Jag har varit där vid två tillfällen men att få kläm på det är inte det lättaste, första gången använde jag blixt för att över huvud taget få några bilder. Vilket i och för sig behövs om det skall vara fart i bilderna men idag hade jag satt på 50mm och klarade mig utan blixt så länge det inte var frågan om några snabba bilder. Ljussättningen för att få till en svart bakgrund är inte det lättaste och samtidigt skall en svart hund synas, det flyttas lampor fram och tillbaka för att försöka få det rätt, men jag har inte riktigt hittat rätt än. Jag får fler möjligheter till övning och det kommer att behövas, det är svårt men samtidigt väldigt kul. I morgon åker 50mm av igen 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inte lika synd om mig längre…

Efter att nu ha legat en vecka så känns det klart mycket bättre och idag var första dagen med en promenad värd namnet och Ära som inte varit mer än högst 30meter från ytterdörren denna veckan var lycklig.
Och i kväll var jag på föreläsning ”Maximera uthålligheten inför tävling” som hölls av Jessica Johansson, klart intressant. Jag ser fram emot bruksträning på måndag och test av studiofotografering på tisdag och det ser jag extra mycket fram emot. Nu är det dags att förbereda inför arbetsdag i morgon.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Synd om mig…..

Det är klart att det är synd om mig, ligger hemma i någonting som liknar en manlig förkylning. Idag har jag i alla fall suttit upp i soffan mer än en gång så det får man väl räkna som att man är på bättringsvägen.

Jag var iväg en sväng förra veckan till Stenungsön och gick en promenad, det blev en fin solnedgång som jag fick fångat bakom benen på Tjörnbron. Jag fick också höra talas om att Västsveriges högsta vattenfall 38 meter fanns nästgårds och bestämde mig för att ta mig dit och det var inte det lättaste. Det blev mycket körande och googlande innan jag till slut hittade hur jag skulle ta mig dit. Efter det besöket åkte jag till klubben för lite hundträning men det blev mest lek, Ära var lycklig och den gröna bollen är den bästa 😀

Anette har gjort dom finaste halsbanden till Ära, ett i orange som vi skall ha när vi kör specialsök och två lila varav det ena är ett bling bling och det var väl tanken att ha när hon skall vara vacker men jag tycker det breda är snyggast så just nu används inget annat 😀

Dags att ta en tupplur på soffan igen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Vinterpromenad

Idag blev det en promenad i ett snöigt Trollhättan, tanken var att undvika att behöva åka någonstans eftersom jag inte har min bil utan en lånebil. Den har jag haft en del det sista då min bil tycks bli en följetång på verkstad, efter allt strul som varit så blev jag med lånebil i flera dagar och får stoppa in hunden i den om jag vill. Det är alltid ”jobbigt” att ha andras grejer jag är alltid så orolig att något skall hända så av den anledningen är det skönare att inte använda den mer än nödvändigt. Men idag bestämde jag mig för en sväng i alla fall så bilen blev inredd med kompostnät, filtar och plädar för att skydda den så mycket som möjligt från hundhår.

Det blev en skön och välbehövlig promenad men man fick passa sig för det var en del halka då många av gångvägarna/stigarna inte sandas. Även om det fanns mer än Ära att fota så hamnade hon ändå framför linsen en del men idag blev hon inte lika trött på det som igår 😀

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Fototrött

Det har varit lite brist på fotoobjekt det sista och då blir det Ära som hamnar framför linsen för fota måste jag ju.
Men hon är så trött på att vara framför kameran och idag syntes det till och med 😀 Hon tycker normalt att det är roligt eftersom det genererar både godis och beröm. Det är först på senare tid som det blivit så mycket Ära, man skulle kunna tro att jag har väldigt många foton på egna hundar men faktum är att jag har fler foton på andras hundar än egna. Men nu håller jag på att jämna ut det. Och nu när snön kommit så borde jag kunna hitta annat att fota, det är så härligt ute just nu men det är inte så lätt att fånga det på bild.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Inga havsörnar och ingen blodmåne

Jag fick höra att man matade havsörnar vid Hornborgasjön under 5 helger och den gågna helgen var nr 3. Jag fick med mig Anette och vi hade förhoppning om att få se och ännu hellre få fota en havsörn, men så blev det inte. Se fick vi tack vare att Anette tagit med sig sin mans kikare men att få något foto kunde vi glömma, dom matades väldigt långt bort och är väldigt skygga så vi fick nöja oss med kikaren.

På vägen dit låg det bitvis en tjock dimma över vägen och solen var på väg upp, vi hade turen att det låg en P-ficka lägligt tillhands när solen försökte pressa sig igenom så då åkte kamerorna fram. På hemvägen blev det nötkreatur och vatten som hamnade framför kameran.

Idag var det super blodmåne och den hade jag planerat att fota men hade mer otur än förra gången det var blodmåne. Det var moln och smådugg så någon måne syntes knappt alls, nästa super blodmåne är om 10 år. Men det lär ju åtminstone vara en och annan blodmåne där emellan och någon gång skall jag väl lyckas få bra väder samtidigt.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Broar och soluppgång

Morgonstund har………
Det är blodmåne på måndag och om jag kanske eventuellt möjligen orkar ta mig upp tiiidigt så gäller det att veta var det blir bra att stå för att kunna se och fota den.
Så det blev en tidig morgon idag för att reka plats och passa på att ta lite bilder och igår kväll blev det en bild på månen också. Jag har inte fotat mycket när det är mörkt så det gäller att passa på, jag hann med två broar innan solen gick upp och har man bara kommit upp så är det helt klart värt det.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

50mm på nya kameran

Det har inte varit något direkt trevligt väder i helgen, men det var i alla fall uppehåll igår. Och det var en vacker himmel innan solen försvann helt i fredags kväll. Satte på mitt 50mm på nya kameran för att testa lite, men jag blev inte mer glad i det än var jag var när det satt på den gamla. Skulle tro att jag ganska snart byter tillbaka igen men det är rätt bra i taskiga ljusförhållanden. Anette kom på en väldigt trevlig idé som vi kör vidare på även i år, vi väljer 6st ord var och sedan skall vi fototolka orden, ett ord per månad och denna månad är det ”fönster” har kanske tagit min bild för det.

Ära får gå lös nu och det har gått bra utan att hon fått stolleryck, men hon behöver få börja träna ordentligt och eftersom jag anmält till en träningstävling i nosework så behöver vi komma igång på allvar. Så det är bara att plocka fram almanackan och börja boka träningsdagar i nosework, specialsök och brukslydnad. Ser fram emot att komma ut på tävlingsbanorna igen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Promenad i Tofta

Sista lediga vardagen innan allvaret börjar igen ägnades åt en promenad i Tofta, en underbar promenad i ett underbart väder. Och i morgon blir det till att städa för att få bort all päls som jag frigjort Ära ifrån.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Lugnt nyår

Lugnaste nyår någonsin, helt underbart. Jag tror inte att någon av grannarna utefter min väg sköt raketer i år. Det hördes fyrverkerier väldigt avlägset, knappt märkbart. För att vara på den säkra sidan blev det promenad bortanför bebyggelse igår och idag…..nästan. Efter en promenad i bokskog idag så tog jag mig bort till Bohus fästning och tog en liten sväng där innan det var läge att åka hem och fixa lite mat.

Nu har jag två lediga vardagar kvar och eftersom jag tänkt frisera Ära så måste jag nog försöka använda merparten av dom dagarna till det, fast jag borde kunna klämma in lite fotografering. Från början var det tänkt att ställa Ära på My Dog men eftersom hon opererats så har pälsen på magen rakats bort så det är rätt kört och jag har bestämt mig för att inte åka ner över huvud taget, det finns annat jag och Ära kan göra ihop i stället.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Promenad i grusgropen

Nyårsafton i morgon och någon trodde det var igår, kl 24 startade det ett väldigt smällande inget fyrverkeri i sprakande färger men väl ett rejält smällande. Jag fattar inte varför ingen som har behörigheten vågar ta beslutet att allmänheten inte skall ha med skiten att göra. Låt kommun eller företag, exempelvis GP anordna ett fyrverkeri som alla kan besöka och sedan är det nog. Nej man väljer att skapa nya regler men vem skall se till att dom efterlevs? Jag är så förbannat trött på att man år efter år får höra om hur bland annat räddningstjänst blir beskjutna med fyrverkeripjäser och alla andra skador på folk och egendom, men det räcker uppenbarligen inte.

Jag väljer att gå promenader så långt bort från bebyggelse som möjligt vid den här tiden. Idag blev det en promenad vid en grusgrop där vi brukar spåra ibland så då passade jag på att planerat ett spår där men det kommer att ta tid innan jag kan genomföra det, men snart kan fialotta få börja med lite träning i alla fall. Det var ett härligt väder men nackdelen är att det blir hårda skuggor när man fotar i solljus och det ställer till det när jag skall fota Ära, men samtidigt kan det bli fina bilder i motljus om man har tur.

Som sagt nyårsafton i morgon och den firar vi bakom mörkläggningsgardiner i sällskap med föräldrarna, och förhoppningsvis blir det inte alltför illa med smällandet.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

I brist på foto objekt

Vädret är mulet och grått inget som motiverar till fotografering, men jag har ju nästan alltid ett objekt med mig, Ära. Problemet är att hon aldrig är fin nog för att fotas, antingen är hon för långhårig eller okammad och nu är hon lite av båda. Men jag gjorde ett försök ändå. Jag blev tvungen att öka ISO för att kunna köra handhållet och det hade jag nog gjort ändå för även om Ära är duktig på att vara still när kameran kommer fram så är hon sällan så still. Det var inte många kort som jag kunde ta direkt ur kameran utan att redigera lite, hon var lite åt det blåa och ibland det lila hållet och många gånger försvinner ögonen i skuggan. Jag borde nog göra detta oftare för alltid kan man väl lära sig något.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Julhelgen

En mycket annorlunda jul, jag tillbringade julen ensam i år…. självvalt. Alla var bjudna till Dalarna men eftersom Ära opererats för livmoderinflammation så skall hon ta det lugnt ganska länge och hon är svår att hålla lugn och ännu svårare är det naturligtvis med massa folk runt omkring och katter. Så därför valde jag att hålla mig hemma, av olika anledningar så blev min syster med delar av familjen också kvar hemma, men vi brydde oss aldrig om att träffas vi pratade över telefon istället. Det har varit en lugn och skön jul där jag försökt hitta objekt att fota dessa lediga dagar.

Det har inte blivit mycket av den varan det har inte varit väder för det och jag vill ju alltid hitta trevliga gärna nya promenader att gå och det är inte alltid man hittar något att fota på promenaden. Den värsta promenaden var när vi körde ända till Nordens Ark för att kana omkring i lera, dom har en ekopark, en vandring på ca 4,5 km. Jag tror att 80% av den sträckan var lera, det var väldigt uppbökat och det hade förvandlats till rena leråkern. Skall jag någonsin gå den promenaden igen så får det vara när det har varit väldigt torrt väldigt länge.

I morgon är det dags att gå upp tidigt igen, nu blir det arbete i två dagar sedan blir det nyårsledigt i nio hela dagar, jag får fundera på vad jag skall ta för foto promenader dom dagarna. Skall bli skönt med mer ledighet.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Nöjd så här långt

En foto tripp till Nordens Ark med Anette.
Men hon får betala dyrt, för att hennes man skulle släppa iväg henne så får hon baka kakor till honom i morgon, storbak 😂
Idag fick jag äntligen se Lodjuret så nu har jag sett alla djuren.

Är väldigt nöjd med kameran så här långt, kusinen knäckte gåtan om varför jag upplever sämre ljusförhållanden med denna kameran jämfört med gamla. Gamla har standard ISO 200 och denna 100. Jag har testat lite med ISO och kommit fram till att jag kan öka till 500 och tycka att det är helt ok. Jag kollade aldrig upp inställningarna innan och när jag och Anette stod intill varandra så reagerade jag på att min kamera tycktes vara snabbare, ingenting jag funderade mer över eftersom bilderna såg bra ut och det antagligen hängde på våra olika inställningar. Men väl hemma igen framför datorn så kollade jag filinformationen på en av bilderna och konstaterade att jag fotat hela dagen med ISO 3600, jag har glömt att ställa tillbaka efter att jag testat olika ISO värden.

Jag trodde att jag skulle behöva köra med bländarprio eftersom jag har svårt att hänga med inställningarna i manuellt läge, man vrider åt motsatt håll mot den gamla så jag vrider fel varje gång. Men det fungerade bra det också idag, några av djuren var väldigt långt bort så det blev inga bra foton på dom så nu står nytt objektiv på önskelistan, har jag tur så kanske jag kan lösa det 2020.

Det skall bli bra väder i morgon så det kanske kan bli en liten foto tur då också.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Testat nya kameran

Efter att ha försökt ställa in dom inställningar jag vill ha i kameran så var det dags att testa den, det första jag reagerade på var att ratten för att ändra exponering vrids åt motsatt håll mot min gamla vilket naturligtvis resulterade i att jag vred fel hela tiden. Så jag missade en hel del bilder på grund av det men med lite övning så kommer nog det att fungera ganska snart.

Första testet blev en svamp i trädgården och efter det tyckte jag att det kunde vara värt att försöka ge sig på fåglar, vad kan vara mer besvärligt dom sitter ju sällan still. Det blev en tripp till Spikön i Trollhättan där det finns lite fåglar att välja bland, vid ett tillfälle var det två änder som blev helt tokiga om dom lekte eller slogs har jag ingen aning om men att försöka hänga med där var ganska omöjligt.

Nu får jag hoppas på bra väder helgerna framöver så att jag kan fortsätta testa, det är ju tyvärr för mörkt när jag kommer hem på kvällarna.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar