Löp utan urinvägsinfektion

Ära har haft urinvägsinfektion varje löp utan undantag, hon fyller snart sju år och förra löpet var första utan urinvägsinfektion. Jag har experimenterat med c-vitamin för att sura urinen och senare fick jag tips om crananidin men i början fungerade inte det heller.

Urinvägsinfektionen startar alltid på samma sätt, hon kissar ner sig. Hon är inte medveten om det och det sker ungefär vid höglöpet. Att medicinera varje halvår känns inget vidare och är antagligen inte så bra. Kissa ofta skall vara bra för att det inte skall ligga urin för länge i blåsan men samtidigt kissas ju c-vitaminen ut, som sagt det har blivit lite experimenterande. En av veterinärerna hjälpte mig räkna ut hur mycket c-vitamin hon kunde få på en dag.

Förra löpet tycks jag ha hittat rätt för det var första utan infektion och jag gjorde på samma sätt detta löpet som nu är till enda också det utan infektion.  Efter morgonkissen har hon fått en tablett c-vitamin och en tablett Crananidin och efter sista kvällskissen har hon fått två tabletter c-vitamin. Peppar peppar än så länge verkar det ju som om det fungerar så det är bara att hålla tummarna.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Bruks SM

Sista semesterveckan denna sommar är slut, veckan har varit en blandning av att se sig omkring i och runt Ronneby och att se deltagare på Bruks SM.
Många av aktiviteterna i Bruks SM gick mitt i Ronneby brunnspark, en mycket vacker park med trevliga strövområden.
Där blev det en hel del promenader.
På onsdagen invigdes SM och det var en invigning som hette duga.
Först i paraden gick en orkester, speaker (för hela veckan) var Lisa Syrén och från skyn anlände några i fallskärm där sist men inte minst SBKs förbundsordförande var en av dom.
Några lydnadsekipage hann jag se lite av.
Tillsammans med klubbkompisar har man sällan tråkigt, Carina testade känslan av att stå som segrare på SM-pallen och hennes valp bet en polishund så det skrattades och retades en hel del.
Jag avslutade veckan med att titta lite på rally lydnaden.
Brukslydnaden gick på söndagen och jag beslöt avstå att titta på den till förmån för en dag hemma innan arbetsveckan startar.
En sammantaget go vecka.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Ett besök hos Åke på myren

En bilskrot i Kyrkö mosse, väldigt kortfattat kan man säga att han började som torvfabrikör och övergick till att ha en bilskrot. Han var medveten om miljöregler och tömde bilarna på oljor batterier och annat miljöfarligt. Åke sitter så småningom på ett service hem och kommunen beslutar att alla bilvrak på mossen skall rensas bort. Många blir upprörda och engagerar sig för Åke och bilskroten.

Ett förslag är att hela området ska skyddas och bli ett kulturreservat, efter ett antal protester, rubriker, synpunkter och en vandring på plats så beslutas att bilvraken får ligga kvar. Allemansrätten råder och det är gratis att vandra runt bland vraken.

Det var riktigt trevligt att gå runt bland alla dessa vrak som sakta tas över av naturen, ibland kändes det nästan som någon slags skräck blandad förtjusning 😀

Låter väl helknäppt men det var bästa utflykten detta års semester.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Paus i Vadstena

På hemväg från Stockholm fick det bli en sväng in till Vadstena, tanken var att lägga några timmar där och övernatta för att fortsätta hemåt nästa dag. Efter rundvandring kring slott och kloster blev det en pizza från Restaurang Anton, kan rekommenderas. Efter den blev jag ganska trött så det blev en tupplur i vagnen och en dryg timme senare kändes det inte lika aktuellt att övernatta så jag fortsatte hem i stället. Det var ett trevligt resestopp.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Avkopplande promenad

Det har varit en del tråkigheter det sista, sådant som gör att man blir lite deppig. Och då är det skönt med en sådan där promenad då man går i skön natur och det enda som hörs är naturens olika ljud. Idag kom jag att tänka på en promenad jag inte har gått på väldigt länge som har just det där lugnet och en del rester från svunnen tid. Det blev en jätteskön avkopplande promenad, förhoppningsvis kan jag hitta några nya promenader under kommande semesterdagar.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Specialsök läger

Vi har varit på specialsöks läger hos Susanne Khil. Det var i varmaste laget men vi kämpade på och både jag och Ära är väldigt nöjda. En dag var temperaturen uppe på 34 grader och då var det svettigt, men det var ett väldigt bra upplägg, ingen stress med möjlighet att svalka av hundarna, roliga sökområden och fantastiskt god mat.

Lägret avslutades med att vi fick ett stort sökområde på en förskola med ett antal okända gömmor och att jobba under tidspress påverkade en hel del, stackars Ära fick ingen belöning för hittad gömma på grund av att jag hade bråttom att hitta nästa och inte fören vårat sökpass var över insåg jag att hon inte fått betalt för sitt jobb 🙁

Det har blivit en del att stoppa ner i sin ryggsäck och nu är det bara att se till att använda det väl och framför allt att komma ihåg 😀 Jag har än så länge bara kört på eukalyptus men nu tänker jag gå över till kong innan jag tar lagerblad.

Hoppas att jag har möjlighet att kunna delta på lägret även nästa år, det skulle vara så kul. 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Riesenläger

Då var det dags för Riesenlägret igen, jag startade på fredag eftersom jag ville komma fram relativt tidigt på lördagen då jag skulle få hjälp med lite pälsvård innan Ära skulle ställas på söndagen. Jag övernattade på en Brukshundklubb utefter vägen och innan det var dags att krypa till kojs så passade jag på att köra framåtsändande.

När jag på lördag anlände till Kopparbo var dom flesta redan där, Äras handler skulle dyka upp tidigt på söndag så det var bara att korsa fingrarna och hoppas att allt skulle klaffa. Och det gjorde det, handlern var i god tid och gjorde ett utmärkt jobb med att ställa Ära. Lite besviken blev jag över att inte få Cert då jag partisk som jag är ansåg Ära (och några till) snyggare än den som vann. Vinnaren hade vitt på bröstet och ”korvade” öron så enligt min partiska bedömning borde hon åkt ut ganska fort. Ära blev 2:a i bruksklass och 3:e bästa tik så med ett CK och Reservcert fick jag ändå vara nöjd.

Det blev ett ovanligt lugnt läger och det på grund av värmen, temperaturen låg runt 30 grader hela veckan. På lördagen innan vi skulle åka hem kändes det svalt på morgonen då var temperaturen 26 grader.

Jag hjälpte till med en grupp i Nose Work och det blev träning på förmiddagarna och hopp o lek på eftermiddagarna, alla verkade vara nöjda med det för vi hörde inte att någon klagade på för lite träning. Varken två eller fyrbenta orkade speciellt mycket i denna värme och fokuset låg mest på att tjata om att dricka och se till att hundarna gjorde det samma. Vid ett tillfälle blev det nästan läskigt 🙂 vi var på ett ställe utanför Söderbärke och tränade, värmen var olidlig och det var näst intill omöjligt att hitta skugga då börjar det flockas fåglar på en ledning intill……….

Ära var glad över att få ta sig några dopp, det roligaste var att springa som en tok i vattnet. På våran lediga lägerdag passade jag på att hälsa på min bror med familj som har stuga i närheten, på vägen dit stannade jag till i Smedjebacken och lade ett hårt spår till Ära, hon skötte det supersnyggt. Så trotts att det inte blivit så mycket träning så verkade Ära vara rätt nöjd ändå.

Nu är det ett års väntan tills vi åker på Riesenlägret igen men innan dess lär vi nog hinna med lite andra läger, kompisen har redan bestämt att jag skall till Tåme lägret nästa år, skönt när andra bestämmer åt en 😀 Men närmast på programmet är ett specialsöksläger nästa vecka och det ser vi fram emot.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Tidig morgon

Idag blev det en tidig morgon i Vänersborg, dimman höll sig borta så det gick att se solen gå upp. En väldigt skön och mysig morgon förutom den skabbräv som smög omkring på gatan när vi var på väg hem 🙁

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Foto dag på Botaniska

Idag hade vi foto dag på Botaniska trädgården i Göteborg, alltid lär man sig förhoppningsvis något. Dom bilder man trodde hade blivit bra var inte lika bra när dom kom upp i datorn och där fanns även dom man var ganska säker på hade misslyckats men visade sig vara riktigt hyfsade. Det blir sällan som man tror 😉 En superskön dag som gärna görs om en annan årstid för att få se andra blomningar, och fikat var naturligtvis med.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Foto dag på Nordens Ark

Idag har jag och Anette haft en foto dag på Nordens Ark.
Snöleoparden valde tyvärr att ligga och slöa i skuggan, ett av mina favoritdjur, förutom den så är jag är lite förtjust i det som måste vara en av dom absolut fulaste fåglar, Eremitibis.
Och idag bjöd Järvarna på lite uppvisning.
Men för dagen slog nog den leende grisen rekord i…….. mindre vacker.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Azka får somna in

Så kom den dag då man måste ta det beslut man inte vill men är skyldig att ta. När vi var nere i Skårtaryd började Azka blöda näsblod, vi trodde alla att hon skadat sig på en tagg eller liknande. Vi såg inte någonting och det var inte mycket blod, nästa dag var det ännu mindre och väl hemma igen så hade det upphört. På onsdagen börjar det igen och hon låter rosslig vilket tyder på att blodet går ”bakvägen”, jag får tid hos veterinär som inte kan vare sig känna eller se någonting. Han misstänker tre möjliga orsaker, tänder, främmande föremål i nosen eller tumör och berättar att man i ett sådant här fall skickar remiss till större djursjukhus för magnetröntgen. Jag talar om att jag inte tänker utsätta Azka för vare sig operation med tillhörande rehab eller utdragna undersökningar och utredningar. Han föreslår en antibiotika kur och om det återkommer så får beslut tas då. På lördagen tittar grannen förbi till Azkas stora glädje, en halvtimme senare ligger hon i hallen och jag ser hur hon försöker resa sig men kan inte, jag försöker hjälpa henne genom att lyfta bakändan och hon försöker resa sig på frambenen. Hon blir som Bambi på hal is och rasar ihop och då tar jag beslutet att nu är det nog. Veterinär kommer hem och på en fäll med huvudet på min arm somnar hon för gott. Hon skulle fyllt 11 år den 18 juni.

Min älskade lilla Docka 

 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Skårtaryd

Som vanligt så är det så roligt när vi träffas vi äter, dricker gott och skrattar en hel del. Grillmästaren bevakades från två håll när han grillade, Charlie och Azka var självutnämnda grillvakter Jag lovade ta några kort på Helenas häst, inga djur jag har någon större kärlek till, dom sparkas, bits och trycker upp en i stallväggen (Helenas pappas kossor var finare) Tur att man har ett zoomobjektiv så att man kan stå på behörigt avstånd Hovslagaren skulle komma och ta hand om hovarna på en av hästarna samma dag och medan vi väntade så gick jag runt och tog kort på blommor.
En skön helg och det gick till och med att sova trotts Lakers lakan.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Foto dag

Idag var det dags för en foto dag igen. Kompisen har spanat in vita hjortar i hägn inte långt från där hon bor så det skulle bli första stoppet och sedan skulle vi vidare till Gräfsnäs och områden runt ikring. Hjortar blev det inte så mycket av, dom visade sig vara ganska skygga och dom med stora kronor höll sig borta. En jättetrevlig foto dag och naturligtvis så hade vi fika med oss, det är viktigt. 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Kennelläger

Så har vi varit iväg på årets kennelläger, det blev lite annorlunda i år eftersom Ära inte kunde vara med på aktiviteter. Hon har opererat bort juver och behövde ta det lite lugnt ett tag till. Men jag kunde inte riktigt hålla mig så hon fick något hårt spår och det är ju förhållandevis lugnt. Azka fick köra lite Nosework och var nöjd med det. Eftersom vi inte var med till skogs så blev det inte så många bilder på hundar i år utan blev en blandad kompott av bilder. Bergkvaradagen gick av stapeln när vi var där och förutom försäljning av diverse saker så hade räddningstjänsten uppvisning. Och som vanligt så hinner man inte hem innan man vill iväg igen, men nu är det ju inte så långt kvar tills det är dags för Riesenlägret och det ser vi fram emot.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

50mm igen

Jag fick ett polarisationsfilter och macrofilter till mitt 50mm efter att ha lånat ut det. Och naturligtvis så måste det ju genast testas, det kommer nog att ta lite tid att få till det med macrofiltren men det är väldigt roligt. Jag har hört att polarisationsfilter är ett måste om man vill ägna sig åt att fota landskap, jag kan förstå det efter att ha testat lite effekter som det ger och då framför allt på himlar. Kan tänka mig att även vid vatten fotografering kommer det att vara bra. Nu skall jag åter låta det sitta på ett tag, det är dags för Kennelläger och då borde jag nog köra mitt andra men jag får byta på plats i så fall för nu är jag lite sugen på att testa vidare ett tag till.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Hornborgasjön

Idag var dagen då Anette drog iväg med mig för att fota tranor. Många fåglar var det 🙂 Det var en upplevelse att få se detta omtalade ställe med alla dessa tranor. Nu var det inte så många kvar då dom flesta redan gett sig av men för en som aldrig varit där tidigare så var dom rätt många 😀 Jag skulle inte vilja bo i närheten för det hade inte blivit mycket till lugn och ro, ett himla liv på alla dessa fåglar. Där var inte enbart tranor även om det var merparten av fåglar. Kan mycket väl tänka mig att åka dit igen.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Soluppgång

Idag blev det en tidig morgon igen för att försöka få lite kort på soluppgång. Jag hade tur som slapp åka till Vänersborg bara för att få vända på grund av dimma, idag var det ingen dimma men heller inte den vackraste soluppgången fast fint var det. Senare var vi på rallylydnadskurs men innan den så fick jag badat lillfia eftersom hon ägnat sig åt mindre trevlig aktivitet under foto promenaden. 🙁

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Påsk i Dalarna

I år firades påsken i Dalarna. Min bror med familj har en sommarstuga där och det blev en liten släktträff 🙂 Ett strålande väder hela helgen men kallt, första morgonen var det -11 när jag rastade hund. Förutom god mat och dryck så har det skrattats en hel del och Ära fick agera draghund med fler glada skratt som följd.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Sista snön

Idag rasade hundarna av sig i det som troligen är den sista snön för i år. Ära och Azka som för närvarande kallas Briarden och Chewbacca tycker fortfarande att det är kul med snö. Lite mer värme så är det dags att få av pälsarna. Nu känns det att våren är på väg och nu får man bli lite uppmärksam på ormarna som gärna ligger och solar i vårsolen. Jag ser fram emot att få komma ut och spåra, det har inte blivit så mycket utav det under detta vinterhalvår. Närmaste aktiviteten är att avlägga doftprov både för Azka och Ära det skall bli spännande.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Slottskogen igen

Idag blev det åter ett besök i Slottsskogen och djurgårdarna. Det skulle handlas inför påsken på apoteket röda näsan och när det var gjort tog jag och mamma en promenad. Det var väldigt kallt och blåsigt, till och med Ära verkade tycka att det var lite småtråkigt att promenera. Det var lite mer rörelse bland djuren idag och fåglarna slogs om maten. Även om det var kallt så var det ganska skönt i solen och efteråt känns det ju alltid bra 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

50mm

Jag har av någon anledning aldrig gillat mitt 50mm objektiv. Jag älskar att det är så litet och behändigt men tycker inte om bildresultaten och en annan faktor som spelar in är att varje gång det åker på så uppenbarar sig motiven som hade krävt minst mitt 200. Så det sitter sällan på mer än några timmar.

Men nu bestämde jag mig för att det skall få sitta på hela helgen och jag skall bortse från dessa motiv som dyker upp där jag saknar mitt andra objektiv. Nu skall det fotas med 50mm.

Första svampbilden och bilden över Vänersborg (skräckleparken) har jag ökat mättnaden på och det är det som stör mig, bilderna blir på något sätt kraftlösa. Men skam den som ger sig. Fördelen är att jag själv får jobba lite för vinklar och avstånd.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Slottskogen

Idag blev det ett besök i Slottskogen, konstaterade att jag inte gått vid djurgårdarna på ca 9 år. Det var sig likt förutom att fjällräven inte fanns kvar. Det blev en trevlig promenad men tyvärr inte så många bilder. Är väldigt sugen på att uppdatera min kamerautrustning men för det krävs en spelvinst 🙂 så det lär nog dröja.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Valpar

Att fota valpar är inte det lättaste, dom biter duktigt och kameraremmen sågs som en trevlig sak att bita i 🙂 Fördelen med en granne som uppfödare är dels att få fotomöjlighet men också att man efter några år blir ganska härdad och är inte lika benägen att stoppa alla under armen för att ta med hem.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Halloween

Ikväll blev det ett besök på Liseberg för att i första hand fota gastar. Jag lyckades inget vidare förra året men nu tog jag med blixten och tack vare den så fick jag mina gastar på bild. En jättetrevlig kväll med god fika. 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Lights in Alingsås

Ikväll var jag iväg till Alingsås för att se och fotografera en belyst stad. Jag var ju nyligen i Grästorp och fotade Nossan Ljusfestival och var lite bortskämda efter det så Alingsås föll lite platt. Men jag hittade lite att fotografera trotts allt. Det är roligt att ha fått en allierad i fotandet för nu blir det fotografering var och varannan helg. Nästa helg står Liseberg på tur.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Universeum

Idag blev det ett besök på Universeum. Kompisen ville fota grodor och det var av den anledningen vi var där men så mycket grodor hittade vi inte. Vi hittade en del annat som fick duga som fotoobjekt. Och halloween hade smugit sig in i ett hörn här också. Näst på tur står Lights in Alingsås 🙂

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Ljusfestival

Att fota i mörker blev en utmaning, förhoppningsvis lär jag mig någonting av det. Jag och några vänner åkte till Grästorp för att se deras ljusfestival. Det blev en mycket trevlig kväll med härliga färger, där fanns fantasi skog, spökskog och lite annat. Nu får jag ta reda på lite mer om att fotografera ljus i mörker för om det vill sig så bär det av till Alingsås för att se deras ljusfestival nästa månad.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Borås Djurpark

Första semesterdagen denna perioden ägnades åt ett besök på Borås Djurpark. Jag har inte varit där sedan barnsben dryga 40 år sedan. Det var ett trevligt besök och jag konstaterade att det inte var mycket man mindes om hur det såg ut på den tiden. Det jag kom ihåg var savannen fast den då hade lite andra djur än idag och pingvinerna var kvar på samma ställe.

Det blev som sagt en trevlig fotodag.

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Tåme och Riesenläger -17

Detta galleri innehåller 47 bilder.

Tåmelägret var minst lika trevligt som förra året och i år var Lilla Edet först i kön 😀 Förutom att vi var först hade vi utökats med 100% så i år var vi fyra som deltog i kursverksamheten. Vi slog … Läs mer

Fler gallerier | Lämna en kommentar

Kennellägret

Då har man varit på kennelläger igen 🙂 Som alltid så är det väldigt roligt, det tränas spår, sök, lydnad och i år fanns även möjligheten att testa Nosework. Och lite pälsvård brukar finnas på programmet. Även i år blev det sovmorgon så kl.09:00 satt vi klara i bilarna för avfärd mot spår och sökskogarna.

Förutom hundträningen på dagarna så har det varit trevliga kvällar med nya bekantskaper, en i gänget erbjöd sig att fixa planka till oss alla en kväll och den var ljuvlig. Jag tror att alla köttätare på lägret var lite avundsjuka på min som bestod av makrill, rökta räkor med egenkomponerad sås och tunnbrödsrulle med skaldjursröra 😀

Förra året försökte jag lägga beslag på en helt underbar liten sötnos och det var inte bättre i år, en riktig charmknutte dök upp och honom försökte jag byta till mig 🙂 men hans matte ville inte vet av något byte trotts att jag försökte förklara att hon skulle få så mycket mera 😉

Kameran blev tyvärr liggande mesta tiden, det blev lite foton på charmtrollet så mycket mera blev det inte. Får försöka engagera mig mindre nästa år så att jag kan gå runt och fota lite mera.

Nu ser vi fram mot nästa läger som är Tåmelägret och i direkt anslutning till det Riesenlägret 😀

 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar